karolka22 22.01.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Jakie duże pomieszczenie gospodarcze? Określecie swoje zdanie! Ile Waszym zdaniem trzeba przeznaczyć na pomieszczenie gospodarcze, w którym ma być: - piec na eko groszek + miejsce na przechowywanie wegla w workach - miiejsce na wszelkiego rodzaju narzędzia ogrodnicze , kosiarki itp Wiadomo, że wsystkiego do końca przewidzieć sie nie da, ale chcielibyśmy uniknąć problemu typu... budujemy dodatkowy budynek gospodarczy bo nie ma gdzie schować kosiarki, czy mebli ogrodowych na zimę Dzięki za wszystkie Wasze uwagi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zombie 22.01.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Moim zdaniem minimum 20 mkw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akm1971 22.01.2007 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Myśle że około 20m/2 to w sam raz. Ja w swoim domu będę miał garaż na 2 samochody i w jednej części własnie chce ulokować piec na eko groszek oraz zrobić miejsce na węgiel.Oczywiście inne sprzęty też tam się znajdą. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolka22 22.01.2007 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Ok dzięki My w projekcie mamy 7mkw , ale chcemy powiekszyć na 14mkw. Biorąc pod uwage Wasze wypowiedzi to i tak o ok 6mkw za mało. Będzie jeszcze garaż 2 stanowiskowy .... na razie 1 auto zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 27.01.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Zależy ile miejsca zajmują worki z ekogroszkiem. Bo narzędzia ogrodnicze łącznie z kosiarką i taczką u nas mieszczą się w domku o powierzchni 4 m.Wbrew pozorom takie pomieszczenia gospodarcze są pojemne. Nikt nie uwierzyłby ile rzeczy poza piecem gazowym z zasobnikiem zmieściłam na 5 m.Głębokie, 50 cm. półki ułatwiaja sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 28.01.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 i ja także będę miał niewielkie pomieszczenie- około 7 m2 ale zamierzam tam mieć tylko piec, przyłącza wodne i zbiornik CWU oraz trochę półek o których pisał D'arek. A kosiarka- ze względu na łatwość wyjazdu- w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 28.01.2007 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Robin 2Proponuję jeszcze zlew gospodarczy. U mnie oprócz niego jest jeszcze pralka i kosz na brudy. Nad pralką i koszem mam wspomniane głębokie półki na gary, środki czystości itp.. Na przeciwległej scianie jest kilka mniejszych na mleko, wodę, puszki, ziemniaki. Zmieściła się nawet suszarka do bielizny! Uwielbiam to pomieszczenie bo dzięki niemu mam wszystko w jednym miejscu pod ręką i łazienka nie jest zawalona proszkami, praniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 29.01.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Hej D'arek! Zapomniałem dodać, że mam osobną pralnię (tak sobie zona sobie zazyczyła) a przy kuchni jest malutka spiżarnia więc z Twoich wskazówek napewno wykorzystam zlew - swoją drogą o tym nie pomyślałem a przecież będę miał piec na paliwo stałe to raczki mogą się trochę pobrudzic Dzieki za wskazówki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 30.01.2007 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Ja będę miał dwa pomieszczenia, jedno malutkie w części mieszkalnej, tak ok 3m2 i duże w garażu o pow. 40m2, a wszystko z racji prawie 0,5ha działki leśnej, która wymaga zaplecza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szifo 08.02.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Myślę, że 12 - 15m2. trzeba mieć też rochę miejsca, aby taką kosiarka zawrócic, albo czaami szybko coś wstawić (np. stół ogrodowy lub coś innego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 08.02.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 ja mam pralnio-kotłownię (w pralni kilka szafek,apteczka, duzy zlew, blat i...pralka oczywiście - w kącie stoi sobie piec i zasobnik) razem ok 6-7 m kw. Wystarczy. Do tego spiżarnia 2,5 m kw. tez wystarczy. W garazu mozna postawić regały na narzędzia czy inne męskie urządzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynka1 16.02.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 W moim projekcie przewidziane jest pom. gospodarcze około 8 m2 ..... będzie piec, przyłacze wodne .... i chyba nic wiecej sie niezmieślci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koks 20.03.2007 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 niestety tylko 5,4 mkw dodatkowo robimy schowek pod schodami i wykorzystamy mały stryszek nad użytkowym poddaszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MURAN1719501459 29.03.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 3,2 na 3,1, czyli ok. 10 m2 (specjalnie powiększone): piec gazowy, zasobnik, hydrofor, pralka i zlew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi0tr 29.03.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 no bez przesady z tymi 20 m2. SALON BUDUJECIE DLA PIECA I OPAŁU. porównajcie jaki duży macie pokój dzienny, kuchnię i okaże się ze pom. gospodarcze jest wielkości kuchni z jadalnia. 20 m2 to wielkość przeciętnego garażu!!!! no ale cóż jak to się mówi - chcącemu nie dzieje się krzywda:) Np - średni dom. ok 150 pow. użytkowej z poddaszem i garażem. parter 100 m2, poddasze 50 m2. - garaż 20m2 - pom. gosp. 20 m2 I na całą resztę zostaje 60m2 - fajnie tylko po co budować dom dla PIECA I GRATÓW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adwalk 29.03.2007 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 piwnica = 35 m2 pomieszczeń gospodarczych + garaż.bo:kajak którego jeszcze nie ma ale gdy bedzie dom to bedzie.4 rowerytylko 4 pary nart na razie4 namioty + to co pozostało po dwóch które wyzionęły ducha.Karimaty, plecaki, sakwy, 2 jeszcze dobre juwle .... kazdemu według potrzeb i tego co chce magazynować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 19.04.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 w miarę możliwości jak największe jeżeli nie ma piwnicy i garażu z pomieszczeniem.u mnie stoi piec, zasobnik 120 l, rury do tego i już sporo miejsca zajmuje - na pewno garaż będzie z kolejnym pomieszczeniem gospodarczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Robert_K 30.04.2007 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Moje pomieszczenia gospodarcze ( te zaplanowane w projekcie ) : - Garaż 24 m.kw ( na 1 samochód, 2 rowery i stół z imadłem ) - Kotłownia 10 m.kw ( piec na ekogroszek + taczka i eko groszek ) - Pralnio - suszarnia 5 m.kw. - Spiżarnia 2,6 m.kw. Dodatkowo mam zamiar wybudować budyneczek gospodarczy o pow. 24 m.kw ( taki na zgłoszenie ) z płyt betonowych ( 3 płyty x 2 płyty ) - bo gdzieś muszę trzymać większą ilość groszku, drewna i innych klamotów ogrodowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 03.05.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 pomieszczenie gosp ma powierzchnie 3,75 m kw i to wystarczy, natomiast jego uzupełnieniem jest garaz o pow 25 m kwadratowych na 1 samochód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 03.05.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 a u mnie garaż i pomieszczenia gospodarcze (bez strychu ok 50 m2) zajmują 1/4 całego domu i jakoś ciasno mi się już wydaje wszystko zależy od zasobów jakie chcesz tam przechowywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts