CYCU 04.05.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 garaż-18m2 plus dwa pomieszczenia odpowiednio 7,7m2 i 2,4m2 jak dla mnie to wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marxxx 22.01.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Niech się ktoś wypowie kto opala eko-groszkiem lub miałem. Też mnie to nurtuje jak sobie poradzicie z paliwem stałym bez piwnic na jego składowanie. Czy budowa piwniczki pod garażem bardzo komplikuje roboty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 22.01.2008 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Dodatkowo mam zamiar wybudować budyneczek gospodarczy o pow. 24 m.kw ( taki na zgłoszenie ) z płyt betonowych ( 3 płyty x 2 płyty ) - bo gdzieś muszę trzymać większą ilość groszku, drewna i innych klamotów ogrodowych Toś szczęśliwy. Ja mam w planach dostawić do ściany domu wiatę na samochód i opał. Tylko że wyjdzie ona lekko licząc 33m2 a na to jak dzisiaj wyczytałem już pozwolenie trzeba będzie mieć. Na zgłoszenie do 25m2 tylko, więc o jakieś 8m2 za mało. Chyba że jakoś to z kierbudem obejdziemy. Dodatkowo na kosiatkę i inne widły będzie odpowiedni składzik koło altanki na ogrodzie. Po co wjeżdżać kosiarką do domu. Niech zna swoje miejsce Moje pomieszczenie gospodarcze ma coś pomiędzy 7 a 8 m2 - czyli 3,7m na około 2m. Piec na ekogroszek, umywaleczka, hydrofor i filtr wody powinny się tam zmieścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 15.12.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Witam, czy ktoś ma w pomieszczeniu gospodarczym jakąś wanienkę do kąpieli psa, zmycia brudu z butów itp, a zarazem umywalkę ? Mam nieduże pom. gosp. i najchętniej umieściłbym te dwie funkcje w jednym miejscu ale jeśli będzie wanienka to : - albo trzeba się będzie schylać aby umyć ręce; - albo woda będzie chlapała spadając z dużej wysokości (żeby się nie schylać do mycia rąk); - jak będzie i wanienka i umywalka to grozi kontuzjami głowy(z tego to chyba powstanie jakiś złośliwy komentarz ); Może ktoś już to przerobił? Będę wdzięczny za sugestie, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 16.12.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 HejJa u siebie mam też mało miejsca w kotłowni. Na razie zamontowałem taką małą umywalkę podłóżną. Za nią będzie wanienka. Myślę, że jak się wszystko dopasuje nie powinno być problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 16.12.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 co do kotłowni z piecem na ekogroszek - mam 10m2 (2m x 5m) wejście od węższego boku oprócz kotła i wiszącego zasobnika na CWU 140l mieście się komfortowo 3t groszku w workach a jakby się uprzeć to dodatkowo 1,5t - 2t więcej by weszło to pomieszczenie średnio nadaje się na dodatkowe sprzęty ogrodowe ponieważ okresowo (czyszczenie pieca, załadunek zasobnika, wybieranie popiołu) mocno się pyli i potem ten pył osiada na wszystkim... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 16.12.2008 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 a u mnie garaż i pomieszczenia gospodarcze (bez strychu ok 50 m2) zajmują 1/4 całego domu i jakoś ciasno mi się już wydaje wszystko zależy od zasobów jakie chcesz tam przechowywać 1/4 domu... hmm to nic nie mówi - jeżeli przyjmiemy hipotetycznie, że masz dom 100m2 to daje nam to "oszałamiające" 25m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 16.12.2008 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 ja mam kotłownie na ekogroszek około 6,5 m2. Jest na styk.w domu mam jeszcze spiżarnię, jakieś 3,5 m2, pralnię 7m2 i z tyłu domu małą komórkęzamierzam w przyszłości postawić garaż gdzie będzie skład opału i mały warsztat dla męża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emqwadrat 16.12.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 0 m2..... Ale nie będę miał pieca na ekogroszek.... ....gdybym miał to pewnie z ok. 5-6m2...znajomy tak ma i jest ok... z tym, że ma tam tylko piec i groszek.....eko ofkors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alenrok 22.12.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 U Nas będzie kotłownia ok 12m2. Więcej pomieszczeń gospodarczych nie da się zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 04.05.2009 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 U mnie będzie jakieś 70m2 - piec, opał, miejsce na przetwory, narzędzia, kosiarka, wąż ogrodowy, 5 rowerów. Krzesła i stół ogrodowy będą stały w holu piwnicy, więc można powiedzieć, że to pom. gospodarczo-użytkowe. Dlatego taki metraż. Szwagier nie ma wcale. Skutek - jego motor i opony wylądowały u nas w piwnicy......narazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzejson 06.05.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 a u mnie to tak naprawdę pomieszczenia gospodarczego to nie ma fakt jest obszerny dwustanowiskowy garaż, pomieszczenie na piec wraz ze składem na ekogroszek, jest pralnia. No własnie pomieszczenie gospodarcze zaprojektowano w miescu gdzie teraz jest kotłownia. Zastanawiam się gdzie będe trzymał kosiarkę, szpadle, siekiery, gdzie bedzie mój warsztacik z imadełkiem... Coś czuje że nie prędko rozstanę sie z garazem-blaszakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts