Gość 29.05.2003 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 Mam zaszczyt zaprosić Pana na piknik integracyjny Stowarzyszenia Producentów Domów Drewnianych, który odbędzie się 31 maja 2003 r. (sobota) w Otrębusach k. Warszawy przy ul. Warszawskiej 58 w Centrum Budownictwa Szkieletowego - Hurtownia Materiałów Budowlanych – tel. 0-(22) 758-51-50 Do udziału w pikniku, przy piwie i grilu zaprosiliśmy także firmy: BMF SIMPSON – złącza do drewna, WIÓR S.C. – izolacja cieplna AXIOM – pokrycia dachowe SENCO – elektronarzędzia, URSA – materiały izolacyjne,OTTENSTEN - ogrzewanie ścienno-sufitowe, które będą prezentować swoje produkty. Na miejscu będzie możliwość zapoznania się z programem działalności i celami statutowymi Stowarzyszenia, a także uzyskać poradę dotyczącą budowy domu w technologii szkieletowej. Zapraszamy Państwa do udziału w naszej imprezie pod hasłem „ Dom drewniany – Nasza przyszłość ”. Rozpoczęcie pikniku o godz. 10 Łączę wyrazy szacunku, Przemysław Dobraniecki Dyrektor Biura Krajowego SPDD Stowarzyszenie Producentów Domów Drewnianych ul. Chmielna 54/57, 80 - 748 Gdańsk tel. (5:cool: 301-68-51, fax (5:cool: 305-57-22 e-mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomuś 29.05.2003 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 A ja chciałbym zapytać jak wygląda porównanie kosztów wykonania budynku w technologii szkieletowej i w tradycyjnej?Która jest "tańsza" i o ile (%)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.05.2003 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 Mam zaszczyt zaprosić na piknik integracyjny Stowarzyszenia Producentów Domów Drewnianych, który odbędzie się 31 maja 2003 r. (sobota) w Otrębusach k. Warszawy przy ul. Warszawskiej 58 w Centrum Budownictwa Szkieletowego - Hurtownia Materiałów Budowlanych – tel. 0-(22) 758-51-50 Do udziału w pikniku, przy piwie i grilu zaprosiliśmy także firmy: BMF SIMPSON – złącza do drewna, WIÓR S.C. – izolacja cieplna, AXIOM – pokrycia dachowe, OTTENSTEN – elektronarzędzia, URSA – materiały izolacyjne,OLMAR - ogrzewanie ścienno - sufitowe które będą prezentować swoje produkty. Na miejscu będzie możliwość zapoznania się z programem działalności i celami statutowymi Stowarzyszenia, a także uzyskać poradę dotyczącą budowy domu w technologii szkieletowej. Zapraszamy Państwa do udziału w naszej imprezie pod hasłem „ Dom drewniany – Nasza przyszłość ”. Rozpoczęcie pikniku o godz. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kot Kacper 09.06.2003 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2003 Tomuś,kilka lat temu "Murator" opublikował porównanie kosztów tego samego domku. O ile dobrze pamiętam wyszło ok. 10% na koszt szkieletówki.Niestety, nie pamiętam numru "Muratora" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 09.06.2003 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2003 Dzisiaj ten sam dom wznoszony w tradycji i w szkielecie może kosztować mniej więcej tyle samo. Trzeba jednak pamiętać, że budując w szkielecie, gdzie ściany są grubości 14 cm, można zyskać na powierzchni budynku dodatkowe ok. 10%. To jest ten zysk, gdzie cena metra kwadratowego domu szkieletowego jest ok. 10% niższa od tradycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts