darekpt 03.01.2008 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Murarz Wam liczy od sztuki postawionego bloczka? hmm ciekawe , nie słyszałem o takim czyms ....Co tu wogóle prównywać MAXa a Porotherma , MAX to zimina ceramika przedwszystkim i stare rozwiązanie z Porotherma nie dość że się szybko buduje , nie robi się spoin pionowych no i przedewszystkim cieplejsza ściana !!!! A teraz PTH można po 6 zł kupić , Ja budowałem we wrześniu 2007r - kupowałem po 7zł ale Thermophor 25P+W (15) i jestem bardzo zadowolony z tych bloczków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Konrad 04.01.2008 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 murarz za porotherma bierze mi 4 zł mniej na m2 wiec nie wychodzi wcale duza róznica. Przecież piszę że za m2 a nie za bloczek, czytać ze zrozumieniem prosze :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dogs 08.01.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 MAX Hadykówka (288*188*220) - 3,25 brutto (dowóz i rozładunek do 10 km)MAX Markowicze - 3,44 brutto (dowóz i rozładunek do 10 km) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 09.01.2009 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 max maxowi nie równy , ja kupowałem w 2007 roku maxa po 4,20 który ma 12 rzędów szczelin , ostatnio dokupywałem maxa z kozłowic i on miał tylko 11 rzędów i odpowiednio niską cenę coś koło 2,50zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavax 10.01.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 max soltykow zaplacilem 2,80 brutto z transportem woj swietokrzyskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ssola 10.01.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 tak sobie wszystko czytam bo sami chcemy zacząc budowę zaraz od wiosny i ja dodam swoje 5 groszy też zastanawiałam się długo nad maxem ale po tych wszystkich przeliczeniach mam kilka watpliwosci moi znajomi wybudowali z porotermu i na razie nie ocieplają brak kasy i tu jest problem bo po wiekrzych ulewach ściana wewnątrz robiła się mokra ponieważ brak spoin pionowych .natomiast max jest troche tańszy ale do ocieplenia ściany z maxa potrzebny jest styropian min.10 ale lepiej 12 jeśli chodzi o poroterm min.8 ale lepij 10 czyli wychodzi z ociepleniem taniej czyli taniej z ociepleniem taniej murarz max taniej tylko przy zakupie i co tu robić może ktoś jest mądrzejszy no i ta zaciekająca sciana sama nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olakajo 11.01.2009 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 kupoweał ktoś max lub pht Kraków i okolice w stronę Proszowic? Czy Cegielnia Odonów sprzedaje indywidualnym odbiorcom? Prosił bym też o ceny: kamień pod drogę dojazdową kręgi do wjazdku beton piasek stal 6 i 12 mm Dzięki za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 12.01.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 tak sobie wszystko czytam bo sami chcemy zacząc budowę zaraz od wiosny i ja dodam swoje 5 groszy też zastanawiałam się długo nad maxem ale po tych wszystkich przeliczeniach mam kilka watpliwosci moi znajomi wybudowali z porotermu i na razie nie ocieplają brak kasy i tu jest problem bo po wiekrzych ulewach ściana wewnątrz robiła się mokra ponieważ brak spoin pionowych .natomiast max jest troche tańszy ale do ocieplenia ściany z maxa potrzebny jest styropian min.10 ale lepiej 12 jeśli chodzi o poroterm min.8 ale lepij 10 czyli wychodzi z ociepleniem taniej czyli taniej z ociepleniem taniej murarz max taniej tylko przy zakupie i co tu robić może ktoś jest mądrzejszy no i ta zaciekająca sciana sama nie wiem kwestia gustu , ja mam max-a + 20cm styro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ssola 12.01.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 tak sobie wszystko czytam bo sami chcemy zacząc budowę zaraz od wiosny i ja dodam swoje 5 groszy też zastanawiałam się długo nad maxem ale po tych wszystkich przeliczeniach mam kilka watpliwosci moi znajomi wybudowali z porotermu i na razie nie ocieplają brak kasy i tu jest problem bo po wiekrzych ulewach ściana wewnątrz robiła się mokra ponieważ brak spoin pionowych .natomiast max jest troche tańszy ale do ocieplenia ściany z maxa potrzebny jest styropian min.10 ale lepiej 12 jeśli chodzi o poroterm min.8 ale lepij 10 czyli wychodzi z ociepleniem taniej czyli taniej z ociepleniem taniej murarz max taniej tylko przy zakupie i co tu robić może ktoś jest mądrzejszy no i ta zaciekająca sciana sama nie wiem kwestia gustu , ja mam max-a + 20cm styro. ja wylewam swoje wszystkie wątpliwości po to jest forum tu ktoś podpowie tak ktos inny odradzi każdy chciałby jak najlepiej nie jestem budowlańcem i doniedawna nie wiedziałam czym się różni max od porotermu też zastanawiałam się nad maxem ale ktoś inny pisze ze max jest zimny i jak piszesz styropian 20 to czy nie lepiej poroterm i 5 styro.wyjdzie na tosamo może się myle prosze o podpowiedz z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 13.01.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 przy ścianie dwuwarstwowej za ciepło odpowiada styropian/wełna , mur w tym przypadku z max-a odpowiada tylko za nośność całej konstrukcji . jeśli miałbym ci doradzić to minimalnie daj 10cm styro , i nawet nie wygłupiaj się z mniejszą grubością bo co zimę będziesz marznąć w swoim domku lub zapłacisz majątek za grzanie . http://images25.fotosik.pl/312/bdf4ee24ebb82af7m.gif http://images36.fotosik.pl/48/86a81ab0382866e3m.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 13.01.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 przy ścianie dwuwarstwowej za ciepło odpowiada styropian/wełna , mur w tym przypadku z max-a odpowiada tylko za nośność całej konstrukcji . jeśli miałbym ci doradzić to minimalnie daj 10cm styro , i nawet nie wygłupiaj się z mniejszą grubością bo co zimę będziesz marznąć w swoim domku lub zapłacisz majątek za grzanie . http://images25.fotosik.pl/312/bdf4ee24ebb82af7m.gif http://images36.fotosik.pl/48/86a81ab0382866e3m.gif Wyliczenia sobie a zycie sobie. Aby miec takie wyniki scianie nie moglaby miec ani okien ani drzwi. Co z tego, ze na sciane dasz 20 cm stryro jak ciepło bedzie uciekac przez okna, przez mur na obwodzie okna, przez drzwi. Zwiekszanie ocieplenia ponad 15 cm jest tylko dla "pasjonatow" podobnie jak solary - zysk nie pojawi sie za danego pokolenia, moze pojawi sie za 25-30 lat, lecz wtedy technologie i standardy beda inne, ocieplenie wykonywane na poczatku XXI wieku bedzie zrywane i robiona bedzie nowa elewacja - tak samo jak to jest obecnie z blokami z lat 70-tych czy 80-tych, gdzie zdzierany jest azbest. 20 lat temu nie wiedzieli, ze azbest jest szkodliwy? Moze za 20 lat okaze sie, ze styropian jest szkodliwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 13.01.2009 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 przy ścianie dwuwarstwowej za ciepło odpowiada styropian/wełna , mur w tym przypadku z max-a odpowiada tylko za nośność całej konstrukcji . jeśli miałbym ci doradzić to minimalnie daj 10cm styro , i nawet nie wygłupiaj się z mniejszą grubością bo co zimę będziesz marznąć w swoim domku lub zapłacisz majątek za grzanie . http://images25.fotosik.pl/312/bdf4ee24ebb82af7m.gif http://images36.fotosik.pl/48/86a81ab0382866e3m.gif Wyliczenia sobie a zycie sobie. Aby miec takie wyniki scianie nie moglaby miec ani okien ani drzwi. Co z tego, ze na sciane dasz 20 cm stryro jak ciepło bedzie uciekac przez okna, przez mur na obwodzie okna, przez drzwi. Zwiekszanie ocieplenia ponad 15 cm jest tylko dla "pasjonatow" podobnie jak solary - zysk nie pojawi sie za danego pokolenia, moze pojawi sie za 25-30 lat, lecz wtedy technologie i standardy beda inne, ocieplenie wykonywane na poczatku XXI wieku bedzie zrywane i robiona bedzie nowa elewacja - tak samo jak to jest obecnie z blokami z lat 70-tych czy 80-tych, gdzie zdzierany jest azbest. 20 lat temu nie wiedzieli, ze azbest jest szkodliwy? Moze za 20 lat okaze sie, ze styropian jest szkodliwy? no tak , okna będę miał 6komorowe z szybą dwukomorową + ciepła ramka , coś napewno będzie uciekać ale nie aż tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olakajo 04.02.2009 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 A my dziś zamówilismy - (to co w nawiasie) max 288/188/220 z winenbergera (zesławice - kraków) za 2,79 szt (4032szt) stal ż 12 - 2150,00 t (2t) g 6 - 2500,00 t (0,3t) ceny brutto z transportem i przetrzymaniem do wiosny w Bud-rol Proszowice (ceny po rozmowie z szefem składu) te same ceny mają w Kocmyrzowie " In Spe" a o beton B15 pytaliśmy w Krakowie na Makuszyńskiego (bez dodatków) 210,00 kubik netto z transportem 20 km w razie nowych wieści piszcie szukamy teraz dobrej ceny na styropian do ocieplenia fundamentów - bo chyba warto to zrobić? Jestem jak narazie laikiem w tym temacie - Jaki wybrać - to jest pytanie? - mile widziany link do innych postów o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 04.02.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 szukamy teraz dobrej ceny na styropian do ocieplenia fundamentów - bo chyba warto to zrobić? Jestem jak narazie laikiem w tym temacie - Jaki wybrać - to jest pytanie? - mile widziany link do innych postów o tym. ocieplaj , na allegro poszukaj styropianu , ostatnio potaniał i to dość znacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 04.02.2009 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 acha , jakby ktoś miał ochotę to zostało mi około 480sztuk maksa , są chętni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.jacek 07.02.2009 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 porządny z kozłowic z transportem i rozł. - 288x220 - 3.05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olakajo 07.02.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 a jakiej grubości i zagęszczeniu styropian dajecie na ocieplenie fundamentów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 09.02.2009 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 a jakiej grubości i zagęszczeniu styropian dajecie na ocieplenie fundamentów?? ja dałem 5cm termoorganiki lambda 0.035 (parking) , fundament z bloczków keramzytobetonowych układanych w poprzek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salatar 08.04.2009 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 A my dziś zamówilismy - (to co w nawiasie) max 288/188/220 z winenbergera (zesławice - kraków) za 2,79 szt (4032szt) stal ż 12 - 2150,00 t (2t) g 6 - 2500,00 t (0,3t) ceny brutto z transportem i przetrzymaniem do wiosny w Bud-rol Proszowice (ceny po rozmowie z szefem składu) te same ceny mają w Kocmyrzowie " In Spe" a o beton B15 pytaliśmy w Krakowie na Makuszyńskiego (bez dodatków) 210,00 kubik netto z transportem 20 km w razie nowych wieści piszcie szukamy teraz dobrej ceny na styropian do ocieplenia fundamentów - bo chyba warto to zrobić? Jestem jak narazie laikiem w tym temacie - Jaki wybrać - to jest pytanie? - mile widziany link do innych postów o tym. w którym bud - rolu ??? u wcisło czy u tego II - Zycha tez myslę o nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan r 20.04.2009 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 A kupował ktoś maxa w Bonarce na Fredry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts