Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile kosztuje pustak MAX?

krzysq

Recommended Posts

• Odpowiedzi 122
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No i mam dylemat.Z budową ścian chcę ruszyć dopiero za rok na wiosnę.Czy kupić już MAXy po 3,8.Czy czekać na jesień/zime (i po cichu liczyć,że ceny spadną) i dopiero wtedy kupić materiał.Co radzicie??? :( Bo mam juz mętlik w głowie.Wydawało by sie,że lepiej poczekać ale po czytaniu forum i doniesieniach z radia juz sam nie wiem.

No i mam dylemat.Z budową ścian chcę ruszyć dopiero za rok na wiosnę.Czy kupić już MAXy po 3,8.Czy czekać na jesień/zime (i po cichu liczyć,że ceny spadną) i dopiero wtedy kupić materiał.Co radzicie??? :( Bo mam juz mętlik w głowie.Wydawało by sie,że lepiej poczekać ale po czytaniu forum i doniesieniach z radia juz sam nie wiem.

"Wszyscy chcą budować, ale nie ma z czego"

http://www.gazetawyborcza.pl/1,75248,4001811.html

A jak nie bedziesz budowac i cena spadnie to co zrobisz?

Ja rok temu nie miałem ani działki ani nawet mi sie nie sniło ze bede sie budował. Możliwy tez jest odwrotny scenariusz :roll:

Skandal - trzeba czekać na cegłe itd nawet 3 miesiące!!!

a Producenci kiwają głowami - pożal się Boże - cóż to zrobić w takiej sytuacji chyba tylko podnieść cenę bo nic innego nie zostaje! wychodząc z założenia - a może sobie podrzuce cenę tak o 30 % bo i tak kupią!

a człowiek ma zgraną ekipę itd to budować musi!

Witam

Rok temu w styczniu 2006 pustak MAX na terenie Małopolski (Kraków, Tarnów) kosztował około 1.3 zł. Obecnie w składach budowlanych cena wynosi ponad 3.20 zł za sztukę Czy w innych regionach Polski jest też taki drogi? W grudniu 2006 kosztował około 2.5 zł za sztukę.

Pozdrawiam

krzysq

Jak masz po 3,20 to się nie zastanawiaj tylko bierz ja płaciłem 4 zł za szt. i to było tanio.

tanio, tanio. Ja wczoraj zadzwoniłam do składu budowlanego po maxa i był po 4,20 szt, jak przyjechałam to był już po 4,50 szt i już go nie było, dzisiaj rano dostałam telefon że bedzie w kwietniu ale po 5,50 szt. :o Poszaleli :o

Region: mazowieckie Mińsk Mazowiecki

Niestety masz rację. Przed chwilą też dzwoniłem do składu. Mają nawet PHT 25 w wesołej cenie 9,90 szt !!!!!!! Za MAXa (wiadomośc czy będzie będa mieli po południu) chcą teraz 5,50.

Ja w lutym płaciłam 2,95 - Max220, 2,78 - U/220 Wienenberga

Luty to obecnie w budownictwie zamierzchłe czasy :cry:

Przed chwilą dzowniłem do kilku składów bo potrzebuje jeszcze trzech palet K-3 (teraz to się jakoś inaczej nazywa...cegła na ścianki działowe 12 cm).

Facet, który sprzedał mi tydzień temy MAXa po 5,50 powiedział, że miałem szczęście bo najbliższa dostawa po świętach a cena to ponad 7 zł /szt brutto :o (na allegro widziałem już po 7,9).

Czy ich posrało ???? Okazuje się, że towar kupiony tydzień temu po złodziejskich moim zdnaiem stawkach, za trzy tygodnie będzie ceną marzeń :o

W okolicy czyli na śląsku cieszyńskim nigdzie nie ma maxów i nie wiadomo kiedy bedą. :cry:.A mogłem mieć po 3,8 miesiąc temu. Przecież nie będziemy kupować na allegro za ponad 8 zł.Poczekam mam cichą nadzieję,że może się sytuacja unormuje i nie bedzie się trzeba zapisywać do kolejek.Choć po wczorajszych rozwiązaniach gilowskiej (defnicja budownictwa społecznego) to pewnie może być jeszcze gorzej :( .Liczę cały czas na import.

Moja ostatnia podróż po składach (sobota , 31/03/2007) - okolice Piaseczna :

- max 6 pln brutto

- 25 P+W (11 szt/m2) - 12 pln brutto

- 30 P+W (16 szt/m2) - 9,5 pln brutto

- komórkowy biały 24/24/59 odmiana 600 - 12 pln brutto

Słabo ?

W niemczech na ebay roben 24 p+w (13 szt/m2) jest po 1,28 euro ....

Pzdr

Dawid