Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile kosztuje pustak MAX?

krzysq

Recommended Posts

Na allegro widziałem już oferte 8,5 za Maxa :cry: czyste wariactwo w ciągu pół roku 400% w górę ale jeśli ktoś ma ekipę budowlańców na placu a materiału nie ma to pewnie kupi..Skoro koło Katowic developer chcę zbudować osiedle składające się z 3000 domków

Chyba lepiej kupić już coś z ceramiki poryzowanej i pewnie tak zrobie.

• Odpowiedzi 122
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć

Max Harasiuki - 7,8 zł brutto na FV, taniej nie miałem.

Z tego co się dowiadywałem wszystko sprowadzane nie ma naszego znaku "B" - czyli teoretycznie nie dopuszczone w naszym budownictwie.

Takiego np. U słowackiego mogłem mieć za 5 brutto.

Oczywiście bez "B" ... :(

pozdrawiam, majki

• 2 weeks później...
Ceny z przed 20 kwietnia: pustak MAX 7,5 zł; TH30 P+W 11 zł, stal 3300 zł/tonę, cegła zwykła 1,80 zł !!! - w lutym tego roku płaciłem 60 groszy.

Pozdrawiam

krzysq

Ceny pustaków,cegieł i stali w maju nie wzrosły - to chyba dobry znak. Cement kosztuje 450 zł i idzie do góry.

Drogi Szaraku,

dziękuję za troskę (żeby uważać bo mi maxy zostaną). Przedstawiona oferta ma charakter propozycji cenowej. Ta oparta jest na mechaniźmie podaż-popyt.Jeżeli będą chętni to kupią, nie to nie (wtedy oczywiście sprzedam taniej).

Nie wiem dlaczego sie tak spinasz? Jeżeli składy budowlane mogą sprzedawać po tak nienormalnych cenach (nie tylko cegłę ale i np. materiały do ociepleń), to nie rozumiem twojej fałszywej troski w odniesieniu do mojej osoby.Dlaczego mam sprzedawać teraz maxa po 2 lub 3 PLN skoro mogę drożej. Nie jestem armią zbawienia.

Pozdrawiam

Margo