szarak 16.05.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Nie widze powodow zeby sie obrazac.Jak ktos kupuje w skladzie budowlanym to ma zapewniony rozladunek transport palety ofoliowanie i rachunek.Stad wlasnie moj komentarz.Wiekszosc ludzi jest wygodna i woli kupic drozej ale nie martwic sie o nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margo1 17.05.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Witaj, ale ja się nie obrażam. Po prostu uznałam, że mam prawo do odpowiedzi. Oczywiście masz rację, jeżeli ktoś chce bezproblemowo otrzymać to co zamówił to z pewnością zapłaci więcej. Tak jak napisałam -prawo rynku.Uznałam, że cena nie odbiega od tych, które obecne na rynku. Mój materiał leży sobie w składzie.Jest więc możliwość transportu i rozpakownia (w tym sensie własny odbór). Zresztą kwestia opłaty za transport jest do negocjacji. Jak wszystko. Chodzi tylko o to żeby pytać. PozdrawiamMiłego DniaMargo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulab 18.05.2007 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 No co Margo szuka frajerów . Za pare miesięcy sprzeda za 5zeta albo i mniej i sama bedzie je wozic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 18.05.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 No co Margo szuka frajerów . Za pare miesięcy sprzeda za 5zeta albo i mniej i sama bedzie je wozic. Achaaa....może mały zakładzik o skrzynkę browca ? Widze, że należych do grupy "wierzących", którzy od grudnia 2006 twierdzą, że już za kilka miesiecy..... Ja już przestałem wierzyć...styropian podrożał, wełna drożeje, cement też....a pustaki zaraz zaczną tanieć jakie obniżki przewidujesz....z 8zł na 3 tak jak w zeszłym roku ? Niemniej mam cały czas nadzieję, że to prognozy "wierzących" się sprawdzą, a nie moje (ja prognozuje, że materiały "ciężkie" już chyba osiągneły maksymalne ceny ale raczej staną niż zaczną spadać). Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulab 18.05.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 To jest text napisany prze ze mnie w temacie - Sztuczne ceny - sorki ze robie CTRL C i CTRL V ale oddaje sens: Nie dajcie się nabierać. Sytuacja jest chora ale dzięki tym cwaniakom na składach , którzy szukają frajerów. Jak kupowaliśmy drut (początek maja 2007) jadąc od Krakowa sprawdzaliśmy każdy skład. Cena 3 300zł/tone-3400/tone w promieniu 30km. Zadzowniliśmy do Makowa - tam mieli po 4300 zł/tone hahah śmiech na sali. Powiedzieliśmy gościowi że chyba sobie żartuje i się urwał z choinki i dowidzenia. Wkońcu znaleźliśmy drut po 3 tys/tone i kupiliśmy (dokladnie 12mm /2990zl/tone brutt). I co się okazało. Że w krakowie jest skład na ul. Centralnej , który ma drut po 2800brutto/tone (+ transport, ja płaciłem za transport w promieniu 30km - 400zł i tak się opłacało). I drutu mają od cholery u siebie (to nie jest skład tylko hurtownia czy cóś). W składach kit wciskają ze towaru nie ma ze ceny takie i takie. Szukają debilów i tyle! Zaraz im rura zmięknie jak ludzie odpalą maleńkie cegielnie, zaczną sprowadzać towar zza granicy tak jak samochody na lawetach. Inaczej będą śpiewać. Bezmózgi, które w 2 mies myślą że się dorobią. Sami zobaczcie, teraz skłądy są pełne, i gówno że niby towar mają sprzedany. YHY lezy im to bo myślą że jeszcze cena wzrośnie. Ja ososbiście mam nadzieję że się z ręką w nocniku obudzą! I wcale mi nie bęzie żal jak któraś z hurtowni zbankrutuje. Ci niby handlowcy i biznesmani na muratorze neich sobie również wsadzą te swoje oferty - 12zł za Porotherm 25P+W (Jaaa Cieee jaka okazja koń by się uśmiał). Jezeli nie dupnie a ceny pójdą dalej to ludzie zaczną kupować hasioki i budować. I już tak robią, ryneczek się wam zmniejszy naciągacze i zejdzie z ceną. A EURO 2012 nie macie co straszyć. Wystarczy zobaczyć na nasz rząd. Zanim oni jakis papier podpiszą to budowy ruszą za conajmnie 3 - 4 lata. Do tego czasu będą się męczyć z projektami i z wykupami ziemi. Spokojnie don't panic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiSiOr 21.05.2007 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Abba bracie ! Mam podobne spostrzeżenia, ale... Obyś tylko miał rację, bo jak kalkuluję, to przy takim wzroście cen jaki jest obecnie, nie wystartuję z budową od marca przyszłego roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek11 16.06.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 a ja kupilem drut w czoraj po 3.ooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 27.06.2007 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Podciągam Czy cena 11,50 za maxa jest dobrą ceną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogaal 27.06.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Oszalales 11,50 za 1 szt. Maxa???? , Przeciez to mozna kupic za 5,80 przynajmniej takie ceny sa w Tomaszowie Maz. Dolicz max. 1 tys zł za transport w okolice Szczecina i masz obraz sytuacji Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysq 28.06.2007 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Ceny troszeczkę spadły: max 6-8 zł, thermopor 30P+W 8-10zł. Dalel są wysokie ceny K3 i modularnej około 4.50zł. Zwykła cegła spadła do 1.60zł. Stal około 3000zł/tona. Dalej wysokie ceny cementu około 550 zł/tona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 28.06.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Ceny troszeczkę spadły: max 6-8 zł, thermopor 30P+W 8-10zł. Dalel są wysokie ceny K3 i modularnej około 4.50zł. Zwykła cegła spadła do 1.60zł. Stal około 3000zł/tona. Dalej wysokie ceny cementu około 550 zł/tona. A jakt to jest z tymi cenami na allegro ? ja widziałem MAXa z plecewic po 4,60 ale nie dzwoniłem pytać. Jakoś dziwnie tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 28.06.2007 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 A ja myślałam, że max to to samo co suporex. Ale mi wstyd. Rzeczywiście to suporex jest po 11,50, a raczej był, bo dziś już po 11. Maxy za to u nas po 8 zł. Ale od razu widać, że ceny pomału idą w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwopijca 29.06.2007 04:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Nie jestem pewien,byc moze nie aktualizuja ale zobaczcie:http://www.kozlowice.pl/modul-238-mm----.phpSpore jak na producnta. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbysioR 29.06.2007 04:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 A w Sawie w Krakowie max jest po 4.10 netto - mam nadzieje, że wkrótce będzie jeszcze taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysq 29.06.2007 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Ceny troszeczkę spadły: max 6-8 zł, thermopor 30P+W 8-10zł. Dalel są wysokie ceny K3 i modularnej około 4.50zł. Zwykła cegła spadła do 1.60zł. Stal około 3000zł/tona. Dalej wysokie ceny cementu około 550 zł/tona. Ceny które podałem dotyczą MAXa i Thermopora firmy Leier. W składzie gdzie się pytam o ceny pracownik tak to wyjaśnił: Bardzo wysokie ceny nie wzrastały już od końca kwietnia. Ci którzy "chomikowali" materiały budowlane by odsprzedać je z zyskiem doszli do wniosku, że już nie będzie wyższej ceny i postanowili je sprzedać. Dodatkowo ciągle zwiększał się import materiałów i na początku czerwca okazało się że jest duża podaż co przełożyło się na obniżki. Co dalej - trudno powiedzieć, nikt nie przewiduje że ceny osiągną stan z 2006r, na pewno nie spadną koszty robocizny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CYCU 29.06.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 A tona cementu kosztuje 500 stówek,może reszta będzie tanieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WMM 30.06.2007 00:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Ciekawe po ile Margo dzisiaj mi sprzeda maxa.Mam propozycję kupię po 3,8 zł z jej transportem i rozładunkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajacy 01.07.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Ceny ida w dół, najlepszym przykładem była moja rozmowa z właścicielem składu budowlanego który jeszcze miesiąc temu miał mnustwo materiału na składzie a teraz tylko na zamówienie i na następny dzień. Powiedział że nie ma materiału na składzie bo ceny szybują w dół i boji się stracić. Ostatnio kupił maxa po 6,10 a ledwo sprzedał po 5,80 (z transportem i rozładunkiem). Dlatego też powiedzial mi żebym nie kupowal materialu teraz tylko przed rozpoczęciem budowy gdzyż twierdzi że na dzień 1 sierpnia max może być nawet po 4,00 pln. Podobna sytuacja jest z większością materialów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CYCU 01.07.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Ceny ida w dół, najlepszym przykładem była moja rozmowa z właścicielem składu budowlanego który jeszcze miesiąc temu miał mnustwo materiału na składzie a teraz tylko na zamówienie i na następny dzień. Powiedział że nie ma materiału na składzie bo ceny szybują w dół i boji się stracić. Ostatnio kupił maxa po 6,10 a ledwo sprzedał po 5,80 (z transportem i rozładunkiem). Dlatego też powiedzial mi żebym nie kupowal materialu teraz tylko przed rozpoczęciem budowy gdzyż twierdzi że na dzień 1 sierpnia max może być nawet po 4,00 pln. Podobna sytuacja jest z większością materialów. to dobre wieści mam nadzieję,że koleś nie ściemniał... a swoją drogą to dziwne,że właściciel namawia do nie KUPOWANIA po wyższej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 01.07.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 My się wstrzymaliśmy z kupnem "na zaś" i całe szczęście. Budowa ruszy za jakiś miesiąc to i materiały się wtedy na bierząco będzie kupować. Ominęły nas najwyższe w historii ceny materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts