ms. 16.02.2009 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Mój ulubiony pomgosp Nie wiem jak u innych, ale w tej chwili najczęściej korzystamy z pomieszczenia gospodarczego. Garaż oczywiście też zastawiliśmy czym się dało, ale specjalnie tam nie zaglądamy. Największą frajdę mam ze zlewu gospodarczego tzw. komory pralniczej. Marzył mi się poważny zlew laboratoryjny, ale znalazłam tylko jakiś bardzo drogi. Komora pralnicza była o połowę tańsza i sprawuje się równie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 23.02.2009 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Od początku zimy wszystkie weekendy upływały nam przy pracach wykończeniowych. W ostatnią sobotę i niedzilę - nie wytrzymałam i oddałam się białemu szaleństwo dla ubogich, czyli nartom biegowym. Dopiero teraz napadało tyle śniegu, że zakładanie śladu było przyjemością. http://elnetplus.waw.pl/~d.sitarski//cos/narty.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 23.02.2009 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 (edytowane) I trochę później... Edytowane 13 Czerwca 2010 przez ms. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 23.02.2009 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 (edytowane) Z drzwiami tak się porobiło, że mamy stereo. Kanał lewy - wejście, wiatrołap, pomgosp - drzwi ciemne. Kanał prawy - pokoje i łazienka - Porta Nova Natura jasny dąb. Edytowane 13 Czerwca 2010 przez ms. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 23.02.2009 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 (edytowane) 1 Edytowane 13 Czerwca 2010 przez ms. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 25.02.2009 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Z taryfy budowlanej na docelową Wczoraj spotkaliśmy się z naszym elektrykiem. Dostał od nas zestaw dokumentów niezbędnych do zmiany taryfy, czyli: 1. zgłoszenie odbioru budynku, 2. kopię aktu notarialnego, 3. pozwolenie na budowę, 4. zaświadczenie o nadaniu numeru posesji (tak na wszelki wypadek), 5. mapa od geodety z inwentaryzacją powykonawczą. 6. warunki techniczne przyłącza (ale o tym przypomniał sobie sporó później) O ile mnie pamięć nie myli w ZEW-T mają już kilka egzemplarzy naszego aktu notarialnego i pozwolenia na budowę. Tam chyba każda sprawa traktowania jest jako nowa i stąd za każdym razem załączać trzeba komplet dokumentów. Dlatego nie zdziwię się jeśli po drodze wynikną jakieś niespodzianki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 02.03.2009 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Z nowości: prawie, prawie jest odkurzacz centralny. Prawie, bo jeszcze trzeba podłączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 09.03.2009 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Elektryk zapomniał wziąć od nas najważniejszego papieru - warunków technicznych przyłącza. W trybie ekspresowym Darek przefaksował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 10.03.2009 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Mamy pierwszą szafę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 12.03.2009 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 I drugą. Ciekawostka - panowie z obu ekip bardzo dbali o porządek i minimalizowanie strat. Jak tylko wnieśli wszystkie potrzebne elementy mebli, zmienili buty. Postrzątali piach, który przy okazji nanieśli. Ścinki i śmieci generowane w czasie montażu zamiatali do swoich worków. Żadnych obitych ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 16.03.2009 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Człowiek to się cieszy z byle czego, tym razem z odkurzania Darek podłączył jednostkę odkurzacza. Fajnie jest i tym większa radość bo instalacja kładziona była Darka "ręcami". Po otwarciu szufelki w wiatrołapie ściąga kapcie z nóg. Włączanie odkurzacza przyciskiem w uchwycie rury - bardzo wygodne. I najważniejsze - rura jest bardzo lekka i nie trzeba się z nią szarpać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 17.03.2009 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 (edytowane) Szafy, mamy oto takie. Wnęka w korytarzyku aż prosiła się o zabudowę. W grę wchodziło coś z drzwiami przesuwnymi - ze względu na sąsiadujące z nią drzwi do wiatrołapu. Niestety z otwieraniem drzwi w naszym małym-dużym domu musimy uważać i zainstalować tzw. odbijacze. Tak wyszło! Edytowane 13 Czerwca 2010 przez ms. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 17.03.2009 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Link zapożyczony z dziennika Gosiek33 http://www.castorama.pl/porady/art-budowlane/drenaz-opaskowy-budynku.html Na bliżej nieokreśloną przyszłość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 19.03.2009 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Najostatniejsze wieści od Pana Prądowego - papiery o zmianę taryfy ZAŁATWIONE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 22.03.2009 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 (edytowane) Na zdjęciu szafa działająca. Przygotowujemy się do przeprowadzki. Pakujemy i pakujemy. Zdrowy rozsądek nakazuje zrobić selekcję, ale nie ma czasu. Więc wszystko jak leci wkładamy do kartonów z myślą "uporządkuję przy wyjmowaniu". Edytowane 13 Czerwca 2010 przez ms. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 24.03.2009 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Przeprowadzka mocno mnie stresuje. Niby z grubsza wszystko ogarnięte, ale ciągle coś znajdujemy nowego do zapakowania. W cudowny sposób odnalazł się mój pantomogram. Często też potrzebuję czegoś co zostało spakowane i dokładnie nie wiemy do którego pudła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 27.03.2009 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 25 marca - przeprowadzka Rano zasypało wszystko śniegiem na biało. Ekipa przeprowadzkowa w składzie dwóch żylastych chłopa sprawnie zapakowała nasz dobytek do samochodu. Rozładunek na miejscu trwał niecałe 20 minut. I tak zaczęliśmy mieszkać. Próbowałam też układać rzeczy w kuchni. W istotny sposób zmienił się nam układ szafek i zupełnie nie wiem co gdzie wkładać, bo miejsca zrobiło się jakby mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 30.03.2009 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 W sobotę blaszak i kibelek poszły na kolejną budowę. Dostaliśmy obydwie rzeczy od forumowicza z grupy Piaseczno. Oddaliśmy też ludziom z forum. Niech im służą jak najlepiej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 31.03.2009 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Jak się mieszka? Inaczej niż do tej pory.Atut "na swoim" nie działa, bo ze swojego poszliśmy na swoje. Wcześniej kładziemy się spać i wcześniej wstajemy. Eksperymentujemy z nastawieniami kotła i załączaniem rekuperatora. Uczymy się jak działa dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 06.04.2009 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Razem z nami dom zamieszkuje mnóstwo pająków. Mniejsze, większe - wszystkie czarne, kosmate. Nie zabijamy ich, tylko delikatnie usuwamy z domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts