Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Trzeba by sie zainteresowac tym czy nie jest to naruszenie prawa.

Przeciez jak mozna korzystac ze zdjec innych osob, bez ich zgody i jeszcze w dodatku po to aby publicznie osmieszac to nasze forum. Mysle, ze trzeba by nasza Redakcje tym zainteresowac. :roll:

Nie jest, korzystają z normalnego prawa do krytyki. A że się śmieją ?

Na Forum Muratora też były wątki wyśmiewajace różne rozwiązania, m. in. świetny, bajkowy pomysł z zamkiem warownym - właściciel zrealizował swoje marzenia, a grono postmoderne ;) zeżarło go na surowo z odbeknięciem po konsumpcji :-? Aż żal było czytać, ile pomyj potrafią wylać ludzie na nie swoje sprawy..

Był prześmiewczy wątek poświecony kiczowi... nie pamiętacie już ?

A foty wrzuconej w Sieć nic nie chroni - we "Wnętrzach" jest ku temu najwiecej dowodów. Jeśli się pokazuje coś publicznie, nie można liczyć na same pozytywne opinie; zwłaszcza w Sieci, gdzie każdy może pisać co chce.

Jak widać najbardziej upodobali sobie moje wnętrza :D

Z braku czasu bardzo rzadko buszuję w "Dziennikach" i "Galerii", ale właśnie zajrzałem i muszę powiedzieć, że styl Twego domu bardzo mi odpowiada, dobrane kolory, a zwłaszcza ilość i rozmieszczenie światła są rewelacyjne.

az strach taka Magde do domu zaprosic :o

:wink:

Może właśnie tak m1 jest traktowana i to jest główny powód tej frustracji wprost z woreczka żółciowego ? :lol: 8)

te ochy i acy jak je nazywają to po prostu domowa atmosfera, której najwyraźniej nam zazdroszczą, a tak a propo takie żmije a nie mają odwagi się ujawnić, boją się konfrontacji

Trzeba Selimowi zapodać, On lubi żmije ;)

• Odpowiedzi 111
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

PONURY, DZIEKI ZA ODPOWIEDZ.

Mi sie wydawalo, ze jest to naruszanie jakis praw...,ale jesli nie jest, to znaczy, ze wysmiewaja nas z prawem i w takim razie jedynie co mozna zrobic nie pokazywac swoich zdjec ani tutaj ani gdziekolwiek... :roll:

Zaraz rozpętam burzę w szklance wody

coż w niektórych kwestiach jest trochę prawdy.

Poziom wypowiedzi świadczy tak o autorce jak wnętrza tych domów o ich właścicielach.

Jeżeli pani Magda jest taka kompetentna to niech umieszcza swoje komentarze na tym forum

Czy kompetentne wypowiedzi jak również odmienne zawsze muszą = chamskie.

A co do atmosfery achów i ochów ...o gustach się nie dyskutuje... i nie wierzę że ktoś dla achów i ochów ...wypisuje że np podobają się komuś wnętrza w wątku JM... bo ja bym w takiej przestrzeni zwariowała... ale nie ja będę żyła w tym domu ....

Faktycznie tu przyznaję rację jak ma się pojęcie o aranżowaniu przestrzeni trochę rzeczy w oczy kłuje oglądając niektóre domy. Inaczej zaczyna się postrzegać funkcjonalność estetykę i inne aspekty.

Pani Magdo taką postawą na pewno nie przekona pani ludzi że aranżowanie przestrzeni nie jest wcale tak prostą sprawą i do tego potrzeba wielu umiejętności które niesie ze sobą zawód architekta. Taki zawód powinien również nauczyć pani szacunku do ludzi.

Niech pani nie zapomina że jesteśmy specyficznym narodem pozbawionym w dużej mierze zdolności manualnych, estetyki itp i kształtujemy gusta w atmosferze w jakiej się obracamy... ale to już temat rzeka i wchodzący w karty historii.

Swoje postrzeganie powinniśmy zmienić w obie strony.

Proszę podnieść nos z za eleganckich czasopism wnętrzarskich

i pojeździć po domostwach w innych zakątkach świata a zrozumie pani co chciałam tu przekazać.

PONURY, DZIEKI ZA ODPOWIEDZ.

Mi sie wydawalo, ze jest to naruszanie jakis praw...,ale jesli nie jest, to znaczy, ze wysmiewaja nas z prawem i w takim razie jedynie co mozna zrobic nie pokazywac swoich zdjec ani tutaj ani gdziekolwiek... :roll:

Nie, trzeba mieć tylko na uwadze, że zawsze znajdzie się jakieś niedopieszczone ego, które ganiąc innych kryje swe frustracje.

I zazdrości ciepła i normalności, którego się nie buduje w obśmiewaniu innych, prawda ?

A co do zdjęć, opisów, lokalizacji - tu ma dostęp każdy - przyjaciel, wróg, sąsiad, złodziej...

Na chamstwo nie ma paragrafu, ale jest skuteczna broń zwana śmiech i olewka ;) :D

m1 z pewnością tu do nas zajrzysz, bo rzmijki z natury oprócz tego że bywają jadowite, są także wścipskie, więc radzę ci :p z całego serca, tak słodziutko :p , uważaj na przeciągi, a wiatry ostatnio u nas spore, bo jak zawieje Ci w twarz to się własnym jadem zachłysnesz, dobrze ci radzę moja droga

Daxima masz bardzo dużo racji, ale nie uważam żeby wnętrze domu świadczyło o właścicielu, tak w 100%. Owszem świadczy o tym czy umie dobierać kolory i jaką kasą dysponował planując co i gdzie będzie. Pewnie,że można urządzić wnętrza z klasą i gustownie za przysłowiowe grosze, ale potrzeba wtedy dużo czasu na poszukiwanie gdzie taniej (targi staroci, przeceny) a czas to też pieniądz.

Podsumowując- tylko krytyka jest twórcza, ale ja uczę swoje dzieci odróżniać krytykę od krytykanctwa.

I jeszcze jedno m1 rozśmieszyła mnie szczerze gdy napisała, że nie ma większej męczarni od czytania naszego forum. No proszę jaka śmiała, publiczna wypowiedź, tak bez ogródek przyznać się do MASOCHIZMU. Niby już nie może, a jednak zagląda. :)

Następny cierpiętnik w naszym narodzie, a imię jego 44. :lol:

Magda

Zaczęłam czytać i zaniemówiłam.

Krytyka - tak, wbrew temu co pisze Magdajeden, wiekszość ludzi pokazując swoje domy prosi o krytyczne uwagi, na etapie projektu o wsparcie - właśnie dlatego, że chcą się dowiedzieć jak najwięcej na tematy dotyczące aranżacji, proporcji.....

Chamstwo - nie. Nie ma co podnosić larum, bo pewnie o to chodziło Magdziejeden.

Czy to co napisała zasługuje by poświęcać jej tyle czasu i emocji? Nie, dlatego nie będę tam podtrzymywać dyskusji.

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...