darek63 23.01.2007 01:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Mam pytanie do posiadaczy chłodziarko-zamrażarek firm: Liebherr, Elektrolux, Bosch, Siemens ....... LG .. i innych tzw. "dobrych"Jakie macie tempertury wewnątrz chłodziarki. Ja w Elektroluxie (ERD 140 cm) na 50% "mocy" mam od+8 do +10 oC na środku środkowej półki , na 100% "mocy w lodówce +5/+8oC w zamrażalniku od -10 do -35oC (dziwne, prawda ?!). Myślę, że albo miałem pecha do takiego egzemplarza, albo pojawił sie "nowy starndard".Chciałbym wiedzieć jak sprawują się innym modele z oddzielnym zamrażalnikiem (lodówa wysokości 140-160cm). Szukam nowego sprzętu. "Nieleniwym" za fatygę i podanie wyników z góry dziękuję.Ciekawe czy wyniki nas zaskoczą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 23.01.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 ja mam LG - u mnie ustawiasz sobie taka temperature jaką chcesz, w Twojej lodowce tak nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 23.01.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Ja mam Bosch-a. Na max-a nie nastawiam, bo w chłodziarce ściany zamarzają, więc temperatura na pewno jest poniżej zera, no i nie działa automatyczne odszranianie.biorąc pod uwagę regulację, to mam ustawione na 30 - 35% pełnego zakresu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek63 23.01.2007 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Moja lodówka to Electrolux ERD 2340. Dlatego, że musiała być niska (wysokość 140 mm) nie ma bajerów i elekronicznej regulacji temperatury. Jest "kapilara" w ściance + termostat + pokrętło pozycje 0-6 (zazwyczaj ustawiam na poz. 3 do 6). Na poz. 3 wg Electroluxa miało być poniżej +5 st.C (a jest 8-12 oC), na poz. "6" temp. 6-10 oC, ale zamrażalnik "głupieje" (od-10 do-32 oC). Pomimo problemu nie oceniam źle Electroluxa, jest cicha, estetycznie wykończona, ale myślę, że kupiłem "felerny" egzemplarz. Proszę podawajcie typy/modele swoich lodówek. Po lekturze postów biorę pod uwagę: Electrolux, Liebherr, Bosch (choć jest zbyt wysoki), LG no frost. http://www.topmarket.pl/lodowki/ELECTROLUX_ERD_2350.phphttp://www.topmarket.pl/lodowki/LIEBHERR_CT_24210.phphttp://www.topmarket.pl/lodowki/LIEBHERR_CU_22210.phphttp://www.topmarket.pl/lodowki/BOSCH_KGV_26_V_00.phphttp://www.topmarket.pl/lodowki/LG_GR-262SQ.phpLodówki typu "no frost" trochę się obawiam, bo jak ją wymyć za tym panelem z otworami wentylacyjnymi (tam może rozwinąć się prawdziwa "bomba biologiczna". Czy za tym panelem też naprzemian rosieje i szronieje tylko tego nie widzimy ? Jeśli tak to w kroplach wody mogą "pracować" mikroogranizmy.Ze względu na wysokość do 150 cm jestem chyba skazany na "podstawowe" modele bez precyzyjnej kontroli "chłodu". Zależy mi, żeby w chłodziarce było ok. +2/+6 st.C.Mam prośbe do posiadaczy lodówek w/w (lub porównywalnych) firm ! Czy możecie podać jakie macie temperatury w swoich lodówkach (na 50% i 100% "mocy i typ/model lodówki). "Nieleniwym" z góry dziękuje za pomiary, podanie wyników i ewentualne rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 23.01.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Ja mam Liebherr z elektroniczna regulacja temperatury. Mam dwa wyswietlacze. Na jednym temp. w lodowce - +5 na drugim temp. w zamrazarce - 18. Nie wiem jaka jest moc bo po prostu ustawiam zadana temp wiec nie wiem na jakich obrotach pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 23.01.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 ja mam LG model QLQA i jestem bardzo zadowolona, nie wiem jak inne modele tej firmy.Mam no frost, powiem szczerze, że nigdy sie nad tym co ty piszesz (o tych bakteriach itp.) nie zastanawialama temperaturę mam: lodowka +2, zamrażarka -18, jaka moc itp. nie wiem bo ustawiam na wyświetlaczu, to jednak jest wygoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 23.01.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Ja mam Liebherr z elektroniczna regulacja temperatury. Mam dwa wyswietlacze. Na jednym temp. w lodowce - +5 na drugim temp. w zamrazarce - 18. Nie wiem jaka jest moc bo po prostu ustawiam zadana temp wiec nie wiem na jakich obrotach pracuje My w swojej AEG mamy podobnie . Elektroniczna regulacja temp. w zamrażarce i chłodziarce . I wysokość temperatur tak jak u Maćka - +5 i -18 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ptysia 23.01.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Ja mam Liebherr z elektroniczna regulacja temperatury. Mam dwa wyswietlacze. Na jednym temp. w lodowce - +5 na drugim temp. w zamrazarce - 18. Nie wiem jaka jest moc bo po prostu ustawiam zadana temp wiec nie wiem na jakich obrotach pracuje My w swojej AEG mamy podobnie . Elektroniczna regulacja temp. w zamrażarce i chłodziarce . I wysokość temperatur tak jak u Maćka - +5 i -18 . u nas identycznie, mamy Gorenje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurg 23.01.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 POLAR. Ośmioletnia. Electroniczne sterowanie, wyświetlacz temperatur. Dwa agregaty, ma tzw. ustawienie ECO - naciskam przycisk i po 5 sek. ECO już zaprogramowane.Nastawa ECO to +4 chłodziarka, -18 zamrażarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts