Wojciech Nitka 02.03.2008 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Zanim ktokolwiek owinie drewniany słup folią proponuję wykonać własny domowy eksperyment - kawałek drewna, zbliżony właściwościami, w tym i wilgocią do słupa, włożyć do torebki foliowej i odłożyć na kilkanascie dni czy kilka tygodni. Co wykaże eksperyment? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 02.03.2008 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Co wykaże eksperyment?[/quote] Na grzybki wole chodzic do lasu Chyba że ktos lubi takie domowe grzyby białe tzw. porzyce inspektowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 03.03.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 A kto mówił o owijaniu folią? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomol 29.03.2008 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 tomeki! wskaż linki do tematu tynkowania słupów w ścianie bo nic nie mogę znaleźć Za trzy dni tynki a ja nie wiem co zrobić z tymi słupami!!! Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 17.04.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Odświeżam temat... to jak to jest z tą dylatacja słupa od ściany działowej folią jest to zalecane czy jest to błędne postępowanie. Jak folia oddziela słup z jednej lub dwóch stron od ściany działowej to jak potem wykończyć pozostałe ściany słupa aby drewno nie zgniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 17.04.2008 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Folia powinna oddzielać słup od tynku a nie od ściany i może być to folia wysoko paroprzepuszczalna. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 18.04.2008 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Folia powinna oddzielać słup od tynku a nie od ściany i może być to folia wysoko paroprzepuszczalna. Pozdrawiam. Taaaa...... folia zajebutana tynkiem to na pewno spełni swoje zadanie ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atomic 18.04.2008 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 U mnie słupy drewnia zostały zlicowane ze ścianą BK na sztywno na zaprawę.Stało to jakieś pół roku i żadnego pęknięcia. Nie dawno zostały otynkowane, ale pod tynk na większej powierzchni została zatopiona siatka (tak zwykła, którą stosuje sie do styropianu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 18.04.2008 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Folia powinna oddzielać słup od tynku a nie od ściany i może być to folia wysoko paroprzepuszczalna. Pozdrawiam. No to teraz się pogubiłem... czemu ma służyć folia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetabo 18.04.2008 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Zapewne nie pobrudzeniu słupka tynkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regius 12.06.2018 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2018 Chciałbym zrobić małe wykopki / podbić temat.Mam podobną sytuację jak wyżej opisywana:Słupy podpierające płatew 16x16 cm, działówka z silikatu 12 cm. Chciałbym ostrugać/wyszlifować słupy i miecze i pokazać w pomieszczeniach (coś na styl muru pruskiego).Nie chciałbym jednak aby ściany podzielone słupami się przewróciły (np. w przypadku, gdyby ktoś się porządnie oparł o górną część ściany), dlatego chciałbym je jakoś połączyć konstrukcyjnie ze słupami.Oba materiały (silikat vs. drewno) inaczej pracują i obawiam się spękań. Czy macie jakieś sprawdzone rozwiązanie (np. jakieś łączniki dylatacyjne lub coś podobnego)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts