Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt przyłącza wod-kanal ile płaciliście ( Warszawa) ?

alela

Recommended Posts

Witam,rozumiem ze rozmawiacie o rzeczywistych kosztach wykonania przyłącza ze studzienki do domu, chodzi o to 100zł/mbieżący???? Za co było zapłacone to 2000 zł??? za zrobienie projektu rozmieszczenia wod-kanalizacyjnego w domu, czy za fizycznie zrobienie wykopów i podłączenie rurek? Czy plan przyłącza wody nie znajduje się w projekcie domu???

W Wawie połowę tej ceny stanowią opłaty, które pobiera :

1. MPWiK ok. 200,- pln ( bez prawa do negocjacji ),

2. ok. 700 - 800 pln to koszty map, ZUDP - to bierze geodeta - można trochę się targować jeśli samemu znajdzie się tańszego, ale wtedy to Twój problem pilnowania geodety a nie projektanta,

reszta czyli 1000,- pln to koszt projektu - do negocjacji, ale i tak zależy czy projekt wymaga więcej pracy czy nie ?

Pozdro

J

Wystarczy dokładnie przeczytać co jest napisane w temacie !?

No własnie chodziło mi dokładnie o to co napisał jerzysko :) jestem dopiero na etapie składania o wydanie pozwolenie na budowę i wiem że taki projekt jest potrzebny:) czyli jednak kumam że jest to drogo! 1000 zł to nie 2000 zł:)

szukam dalej moze zadzwonie bezposrednio do wodociągów i oni kogos polecą?

Ten etap mam za sobą, wybrałem projektanta jakiś miesiąc temu także moje ceny są w miarę aktualne w tej chwili jestem na etapie oczekiwania na projekt przyłącza wod-kan oraz gazu (od skrzynki do budynku).

Koszty przedstawiają się następująco w moim przypadku:

- mapa do celów projektowych - 800 PLN (aczkolwiek wykorzystałem kopie mapy wykonanej na potrzeby pozwolenia na budowę budynku)

- geodeta - uzgodnienia ZUDP - 600 PLN

- sam projekt przyłączy - 1200 – 3 x 400 (projektant z Warszawy)

- uzgodnienie lokalizacji przyłączy w gminie - 5 PLN

W chwili obecnej czekam na wycenę w zakresie wykonania.

• 4 weeks później...