Jerzysio 26.01.2007 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Dzięki za te bez wątpienia cenne uwagi, ale ja ciągle pytam o konkrety - patrz Temat ! Pliiiiiiiiiiiiiiiiizzzzzzzzzzzzzzzzz J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 26.01.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 No konkretnie, to ta nasza Honda to jest 2,2. Kosztowała ok. 3 tys. Zbiornik starcza na prawie 3 godziny. Hałas robi okropny (prawie 100 dB). Olej trzeba wymieniać co 20 godzin (pracy ). Stabilizatora raczej nie ma, bo to model budowlany. Rozruch też ma tylko ręczny, a nie elektryczny. A poza tym jest doskonała i chyba niezniszczalna . Modele bardziej "wypasione" zaczynają się od 8 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 26.01.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Sylvia1 ...fajny, ale to chyba agregat na 12V instalację, cooo ? J nie ma tylko dodatkowe podejście do 12 V gdybyś chciał akumulator naładować działa na normalny prąd 220 V No konkretnie, to ta nasza Honda to jest 2,2. Kosztowała ok. 3 tys. Zbiornik starcza na prawie 3 godziny. Hałas robi okropny (prawie 100 dB). Olej trzeba wymieniać co 20 godzin (pracy ). Stabilizatora raczej nie ma, bo to model budowlany. Rozruch też ma tylko ręczny, a nie elektryczny. A poza tym jest doskonała i chyba niezniszczalna . Modele bardziej "wypasione" zaczynają się od 8 tys. nasz jest ciuchutki bo wyciszony koszt niewiele więcej niż twoja honda zbiornik wystarcza na ok 10 godzin pracy ciągłej, ma stabilizator i rozruch elektryczny jak i ręczny (choć ręczny ktoś inteligenty inaczej uszkodził). Olej wymieniam co 20 godzin pracy(pierwszy raz) a potem co 1000 i zapewniam zę koszt to nawet połowy tych 8 tys nie sięga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 26.01.2007 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Sylwia ...znaczy się chyba na lidera wyrasta Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekj 26.01.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 witam Dla wszystkich zainteresowanych zakupem i podłączeniem agregaty jedna bardzo ważna uwaga. Agregat należy podłączyć poprzez przełącznik sieć/agregat w sposób jednoznacznie uniemożliwiający podanie napięcia na sieć energetyki Fakt zainstalowania agregatu należy bezwzględnie uzgodnić z lokalnym Zakładem Energetycznym. To wszystko dla Waszego dobrza i świętego spokoju. I jeszcze jedno, agregat winien podłączyć uprawniony elektryk a potem wykonać badania i próby oraz wystawić stosowne protokoły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 26.01.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Tere fere. To co zrobię w mojej rozdzielnicy to moje, a od ZE to jak najdalej !!! Im mniej wie tym lepiej. Wajcha w lewo - agregat, wajcha w prawo ZE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekj 26.01.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 witam Tylko, że nie wszyscy wpadli na pomysł owej wajchy. Widziałem zapięty na sztywno agregat na szyny tablicy a na pytanie jak realizowane jest odłączenie od sieci ZE padła odpowiedź, że wyłącznikiem głównym tablicy popularnym FR-em. Kto ma wyobraźnię to wie co się stanie w przypadku gdy użytkownik załączy agregat nie wyłączywszy wcześniej owego FR-a. Zanim zrobi ktoś głupotę, niech pomyśli, że w tym czasie może na sieci pracować monter ZE a prokurator bez problemu znajdzie winnego. To co wyżej napisałem, napisałem w trosce o czyjeś życie i Wasze dobro i tak to proszę odbierać. W tej chwili właśnie robię rysunki współpracy sieć/agregat dla energetyki na wniosek użytkownika. I zapewniam laików, wiem co robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 26.01.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Fakt - zapomniałem, że nie dla wszystkich pewne rzeczy są oczywiste. Masz rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 27.01.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 na tak nie wpadłam na to ze nie wszyscy pomyślą że wajcha obowiązkowa.. dla mnei to oczywiste... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merit 27.01.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Sylvia , napisz coś więcej na temat wyciszenia -jak to zrobiliście . Obawiam się czy nie będę miała problemów z warkotem agregatu ,a raczej z sąsiadami ,którym ,jak znam życie ,pewnie będzie przeszkadzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 27.01.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Sylvia , napisz coś więcej na temat wyciszenia -jak to zrobiliście . Obawiam się czy nie będę miała problemów z warkotem agregatu ,a raczej z sąsiadami ,którym ,jak znam życie ,pewnie będzie przeszkadzał. w ogóle go nie wyciszałam ona automatycznie sam z siebie jest wyciszony przez producenta. tzn to nie jest tak że go w ogóle nie słychać ale jak chodził na działce to po odejściu na 30 m już go nie było słychać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SNCF 27.01.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 27.01.2007 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Hallllllllllllllllllllooooooooooooooooooo !!!! ... ale może ktoś jeszcze jakiś inny model poleci, coooooooooooooooo !?? MD4ewry1 J Sylwia ... w rankingu prowadzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 27.01.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Nie wybrzydzaj tylko weż ten średnio cenny z pierwszej półki z brzegu.Na solidną instalację zintegrowaną i tak Cię nie stać. Zresztą po co Ci ona?Ręcznie będziesz odpalał i zadbaj o wydzielone obwody. Każdy się nada.A jak wkur.wiony sąsiad będzie bredził, że mu brzęczenie przeszkadza, jak w całej okolicy padnie prąd to daj mu w łeb, żeby mu się oswieciło. Do tego Ty masz ten agregat, żeby sobie łba nie rozbijać raz na sezon jak prądu w nocy braknie.Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekj 27.01.2007 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 witam ............Fakt zainstalowania agregatu należy bezwzględnie uzgodnić z lokalnym Zakładem Energetycznym. ....y. moze jeszcze zaplacic podatek , cło, akcyze, opłate, myto i 100 innych opłat zeby kaczki miały na nowe świątynie? Poraża mnie brak wiedzy, niefrasobliwość żeby nie powiedzieć dosadniej. Jeżeli nie masz zasilania domu z sieci energetyki to rób sobie co chcesz w soim domu, najwyżej zginiesz Ty albo ktoś z Twojej rodziny. W przypadku zasialnia z sieci ZE sprawa nie podlega dyskusji i nie jest ważne u jakiego mędrca będzie zainstalowany agregat. I jeszcze jedo. Już to kiedyś napisałem na forum ale powtórzę. Jeżeli się na czymś nie znam, nie znam prawa, procedur to po prostu nie zabieram głosu w dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 27.01.2007 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 jacekj "Jeżeli się na czymś nie znam, nie znam prawa, procedur to po prostu nie zabieram głosu w dyskusji." A mnie się wtedy zdarza zapytać... źle robię? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghostt 27.01.2007 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 jacekj wdelug tego co mówisz ups tez trzeba by bylo zglaszaci u racja trzeba tyle ze w strazy pozarnej - jesli sluzy do zasilania sieci w domu/firmydodadkowo trzeba takiego upsa zaopatrzyc w wylacznik awaryjny umieszczony kolo drzwi natomiast nigdy nieslyszalem o powiadamianiu o tym ZEprosze podaj podstawe prawnaco do ewentualnego porazenia pracownika ZE to moze sie cos zmienilo od czasu jak tam pracowalem ale zawsze na BHP mowili o uziemieniu miejsca pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzyna 15.02.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 nie wiem czy osoba która rozpoczłęa wątek znalazła właściwy agregat nie wiem też czy w takiej forumowej dyskusji gdzie tylko nieliczni odpowiadają na temat a reszta ciągnie jakieś dyskusjie o pierdołach i dygresje można się coś dowiedzieć ja wielokrotnie miałem z tym problem musząc przedzierać się przez masy postów nie na temat ja mam agregat PowerMat 5 kW z silnikiem diesla - sprowadzony z ... jak wszystko z daleka - znalazłem go na allegro i osobiście odebrałem od firmy z Zawiercia - mają tam też serwis sprzętu tej marki zapłaciłem 2800 zł z fakturą i gwarancją 12m-cy zapłon z kluczyka ma wejscie na 220V i 380V jest oszczędniejszy niż einfall sąsiada na benzynę o podobnej mocy pójdzie na nim betoniarka i inne urządzenia - wybudowąłem na nim stan surowy niestety nie pójdzie na nim spawarka (elektrody kleją się zamiast spawać)nie pójdzie też agregat tynkarski ( za słaba moc) i jeszcze jedna wada to ciężar - ponad 80kg - samemu ciężko to przenosić - wkładać do samochodu jakby ktoś był zainteresowany to na priva mogę przesłać namiary na firmę w której go kupiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 24.02.2007 22:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Jerzyna ..senkjuwerymuche proszemonamiarynafirmeeeeeeeeee J .... i nareszcie konkretny gościu się wypowiedział dzięki Jerzyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzyna 25.02.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Firma z Koziegłów (tam mieszka właściciel) Ale magazyn (w czasie gdy ja kupowałem mieli w Zawierciu na ul. Obrońców Poczty Gdańskiej 101, tel. 691690534 Zresztą wszystko można znaleźć na ich stronie http://www.powermat.com.pl Pozdrawiam,Jerzyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts