Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czy to alkoholizm?

agnieszkakusi

Recommended Posts

ta postawa którą tu pokazujecie to totalna ignorancja i wyparcie :roll:

ale zapomniałam.....przecież facetom należy sie piwko ....może nawet według niektórych codziennie..... no bo przecież faceci....no jakże oni mieliby pod pantoflem u żonki siedzieć....przecież im się należy..... :roll:

a pijcie sobie na zdrowie..... zobaczymy za kilka latek....oczywiście życzę Waszym żonom (wam nie życzę bo wam to i tak wisi)....ale życzę waszym żonom żeby je nigdy nie spotkał ten problem....mąż alkoholik....

a Wam drodzy panowie życzę żony zołzy która zasadziłaby czasem co poniektórym kopa w dupę na opamietanie....męscy szowiniści....nalezy im się, cholera....a nam kobietom należy się mąż - partner, godny zaufania facet który nie jest obojętny na uczucia kobiety.... wiele rzeczy nam się nalezy ..... a nie mamy 1/5 z tego.....

• Odpowiedzi 405
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ta postawa którą tu pokazujecie to totalna ignorancja i wyparcie :roll:

ale zapomniałam.....przecież facetom należy sie piwko ....może nawet według niektórych codziennie..... no bo przecież faceci....no jakże oni mieliby pod pantoflem u żonki siedzieć....przecież im się należy..... :roll:

a pijcie sobie na zdrowie..... zobaczymy za kilka latek....oczywiście życzę Waszym żonom (wam nie życzę bo wam to i tak wisi)....ale życzę waszym żonom żeby je nigdy nie spotkał ten problem....mąż alkoholik....

a Wam drodzy panowie życzę żony zołzy która zasadziłaby czasem co poniektórym kopa w dupę na opamietanie....męscy szowiniści....nalezy im się, cholera....a nam kobietom należy się mąż - partner, godny zaufania facet który nie jest obojętny na uczucia kobiety.... wiele rzeczy nam się nalezy ..... a nie mamy 1/5 z tego.....

tutej to bym polemizował 8)

a Wy, to tak na 100% jesteście?

daggulka napisał:

ta postawa którą tu pokazujecie to totalna ignorancja i wyparcie

ale zapomniałam.....przecież facetom należy sie piwko ....może nawet według niektórych codziennie..... no bo przecież faceci....no jakże oni mieliby pod pantoflem u żonki siedzieć....przecież im się należy.

Twoje uzewnętrznianie jest tutaj niepotrzebne.

wiele rzeczy nam się nalezy ..... a nie mamy 1/5 z tego.....
.To co piszesz świadczy tylko,że tak możesz miec u siebie w domku.

Zawsze możesz być jedza..lejacą szmata po łbie,Możesz na ulicy wygladać jak dama a to co obok Ciebie idzie to taki fajtlapa czy ci...a w zakrotkich spodniach.Dom Twój może być podporzadkowany tylko Tobie i wszyscy beda tylko przytakiwali jak przypalisz kotlety i wreszcie nie kupisz mu tego piwa mówiąc ,że wpadnie w alkoholizm a z resztą ma inne zajecia różne od picia np.wyprowadzanie dzieci ,czy mycie samochodu.A przed spaniem możesz mu powiedzieć ,że nawet kochać się nie potrafi i tak wogóle jest mało mobilny.

Zawsze możesz tak posterować swoim życiem. :( :( :(

NS- na szczęście nie mam tak w domu.....ale miałam kiedyś......pewnie dlatego jeszcze teraz tyle we mnie żalu i złości ... :roll: :wink:

Teraz mam normalny dom .... ale tylko ja wiem ile mnie to kosztowało......

dlatego chcę tylko przekazać że zawsze się tak niewinnie zaczyna....nikt nie staje się alkoholikiem od razu....po wypiciu jednego piwa i nie musi stać się nim pijąc okazyjnie, ani nawet pijąc kilka razy w tygodniu przez jakiś czas.....nie musi.....ale może :wink:

]ta postawa którą tu pokazujecie to totalna ignorancja i wyparcie :roll:

a Wam drodzy panowie życzę żony zołzy która zasadziłaby czasem co poniektórym kopa w dupę na opamietanie....męscy szowiniści....należy im się, cholera....a nam kobietom należy się mąż - partner, godny zaufania facet który nie jest obojętny na uczucia kobiety.... wiele rzeczy nam się nalezy ..... a nie mamy 1/5 z tego.....

A ja się zgadzam, że panowie tu zignorowali i wyśmiali poważny problem.

To zresztą bardzo typowa reakcja - dla większości społeczeństwa.

Niestety :-?

Znam takiego kogoś, kto pił sobie jedno piwo wieczorem raz na kilka dni. dla relaksu, bo lubi, dla odprężenia -powodów było wiele. coraz więcej.

potem zrobiło się jedno piwko dziennie. No ale to przecież normalne, prawda panowie.

minęły dwa lata i z jednego zrobiło sie kilka - czasem kilkanaście dziennie. Zupełnie niepostrzeżenie dla nas – dla rodziny. No bo przecież wszyscy powtarzali, że owszem – lubi sobie wypić – ale to przecież TYLKO piwo.

Oczywiście w którymś momencie zaczęło się oszukiwanie rodziny – zaniżanie ilości, chowanie się z piwem po różnych dziwnych miejscach w domu...

Organizm jest sprytny nie da się oszukać/ domaga się coraz więcej, i coraz częściej.

Z porannego piwka zrobiło się wiec piwko przy obiedzie. A potem już... przy śniadaniu. Albo – zamiast śniadania.

Z miesiąca na miesiąc osoba pijąca coraz więcej myśli o piciu. Coraz mniej o czymś innym 0 o pracy, o rodzinie. Wszyscy, którzy zaczynają coś sugerować są źli, są wrogami. Nic, tylko się napić...

A zaczęło się od jednego piwka...

agnieszko - uważnie obserwuj! i delikatnie spróbuj szukać jakiegoś "zamiennika" - zastanów sie dlaczego pije - z przyzwyczajenia, czy może ma jakiś problem o którym nie chce mówić.

postaraj sie, żeby udowodnił ci, że potrafi "przetrwać" bez alkoholu np miesiąc- jeśli będzie widział jak organizm domaga sie procentów, może sam wyciągnie wnioski.

Mogę ci powiedzieć jako - niestety :( - osoba będąca w temacie - NIE PRZESADZASZ !!!! nie daj sie zbyć takim wywodom panów, którym nalezy sie piwo :-?

A im wczesniej zaczniesz, tym większe masz szanse na wygranie z tą CHOROBĄ. Z chorobą, z którą niełatwo jest wygrać.

Pozdrawiam!

]ta postawa którą tu pokazujecie to totalna ignorancja i wyparcie :roll:

a Wam drodzy panowie życzę żony zołzy która zasadziłaby czasem co poniektórym kopa w dupę na opamietanie....męscy szowiniści....należy im się, cholera....a nam kobietom należy się mąż - partner, godny zaufania facet który nie jest obojętny na uczucia kobiety.... wiele rzeczy nam się nalezy ..... a nie mamy 1/5 z tego.....

A ja się zgadzam, że panowie tu zignorowali i wyśmiali poważny problem.

To zresztą bardzo typowa reakcja - dla większości społeczeństwa.

Niestety :-?

Znam takiego kogoś, kto pił sobie jedno piwo wieczorem raz na kilka dni. dla relaksu, bo lubi, dla odprężenia -powodów było wiele. coraz więcej.

potem zrobiło się jedno piwko dziennie. No ale to przecież normalne, prawda panowie.

minęły dwa lata i z jednego zrobiło sie kilka - czasem kilkanaście dziennie. Zupełnie niepostrzeżenie dla nas – dla rodziny. No bo przecież wszyscy powtarzali, że owszem – lubi sobie wypić – ale to przecież TYLKO piwo.

Oczywiście w którymś momencie zaczęło się oszukiwanie rodziny – zaniżanie ilości, chowanie się z piwem po różnych dziwnych miejscach w domu...

Organizm jest sprytny nie da się oszukać/ domaga się coraz więcej, i coraz częściej.

Z porannego piwka zrobiło się wiec piwko przy obiedzie. A potem już... przy śniadaniu. Albo – zamiast śniadania.

Z miesiąca na miesiąc osoba pijąca coraz więcej myśli o piciu. Coraz mniej o czymś innym 0 o pracy, o rodzinie. Wszyscy, którzy zaczynają coś sugerować są źli, są wrogami. Nic, tylko się napić...

A zaczęło się od jednego piwka...

agnieszko - uważnie obserwuj! i delikatnie spróbuj szukać jakiegoś "zamiennika" - zastanów sie dlaczego pije - z przyzwyczajenia, czy może ma jakiś problem o którym nie chce mówić.

postaraj sie, żeby udowodnił ci, że potrafi "przetrwać" bez alkoholu np miesiąc- jeśli będzie widział jak organizm domaga sie procentów, może sam wyciągnie wnioski.

Mogę ci powiedzieć jako - niestety :( - osoba będąca w temacie - NIE PRZESADZASZ !!!! nie daj sie zbyć takim wywodom panów, którym nalezy sie piwo :-?

A im wczesniej zaczniesz, tym większe masz szanse na wygranie z tą CHOROBĄ. Z chorobą, z którą niełatwo jest wygrać.

Pozdrawiam!

mam do Ciebie tylko jedno pytanie.Facet nie pije,nie pali,inne używki-zero.Na dodatek super opiekun,domownik,szalenie towarzyski(opcja),dbający o dom ,rodzine,szarmancki,mający swoje hobby,dobrze zarabiajacy.......rozwodzi się z żona tylko z jednego powodu.Z jakiego? :(

no nie wiem....

w temacie wątku to chyba nie pozostaje, skoro napisałeś "nie pije"

A powinien bo może...........tu zrobie pauze bo moze to być odebrane na kilka sposobów.Ten facet nie potrafił zrobić tego ,co niejeden po jednym piwie zrobił z kobietą.Taka osobowość i niestety mało mobilny w łóżku.

nie no, przegiąłeś....ns..... a co takiego panowie potrafią w łóżku zrobić po jednym piwie??? :o .....chyba tylko chuchnąc alkoholem....co uwierz mi.....dla kobiety nie jest przyjemne.....przynajmniej dla mnie nie..... zapach alkoholu z ust faceta mnie odrzuca :evil: ..... nie wiem jak u innych babek....może znowu jestem przewrażliwiona :roll: