Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kocioł gazowy z allegro

smejda

Recommended Posts

Dlaczego? Jesli cena jest atrakcyjna? Może warto...koniecznie zadac trzeba faktury i gwarancji czyli kupowac tylko w firmach.Przysluguje pani/panu 10dniowy zwrot towaru bez podania przyczyny (zgodnie z ustawa bo to sprzedaz poza terenem firmy), oczywiscie w stanie nieuzywanym, sprawdzic i rozpakowac oczywiscie mozna. Trzeba wziasc pod uwage ewnetualny serwis, wiem ze z piecami generalnie jest ciezko. Oczywiscie niekoniecznie z uznaniem reklamacji trzeba sie zwracac do serwisu. Ustawa narzuca sprzedawcy dwuletnia odpowiedzialnosc w/w w stosunku do kupujacego. Wszystkie te zagadnienia dotycza tylko i wylacznie zakupu w firmie przez osobe cywilna. Pozdrawiam!

no tak, ale kupuję taki piec za fajną cenę, ale podłączyć go sama nie dam rady (i chyba nawet nie mogę?) - muszę wezwać speca, który skasuje mnie za montaż tak, że po fajnej cenie zostaną tylko wspomnienia. natomiast kupując w salonie najczęściej nabywa się sprzęt razem z usługą. ktoś ma rozeznanie, czy taka kombinacja sie opłaca?

Witam!

piec w salonie jest z montażem, bo wtedy sprzedaż jest usługą, więc naliczają 7% vat a nie 22% i mogą sobie pozwolić na "gratisowy" montaż.

Przekalkuluj, czy warto zapłacić salonowi (masz wszystko na miejscu, ew. poprawki i jest kogo op... w razie czego), czy z allegro i szukać osoby z papierami która to zrobi.

jaki to kocioł?