Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

W jakiej cenie Porotherm ?

pietrix

Recommended Posts

• Odpowiedzi 90
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Porotherm 30 kl.15 - 3.84 -26%

Porotherm 25 kl.15 - 5.05 -26%

z dostawą na budowę

Na pozostały asortyment -15%

Chciałbym zwrócić uwagę,że na dzień dzisiejszy bardzo dobry do zakupu jest strop z Porothermu.Wszystko drożało w ostatnim roku o 80%,a belki i pustaki stropowe drożały symbolicznie.Cena m.kw. stropu jest porównywalna dzisiaj z ceną m.kw. stropu Leierowskiego,ale ten pierwszy jest o klasę lepszy.Na dachówkę E32 (czerwona angoba) dostałem -18% (z dostawą na budowę).Zaczyna drożeć stal.Jeszcze w piątek była po 2440 brutto,by w poniedziałek skoczyć na 2560.Przewiduję,że za 3 miesiące dojdzie do 3000.Mimo zimy ROZPOCZĄŁ SIĘ JUŻ WYŚCIG SZCZURÓW.

Tak dla informacji 22 marca 2006 kupowałem 30 kl.15 po 2.26 brutto (z dostawa na budowę).Tydzień wczesniej 30 mogłem kupić po 2.19.Sprzedaliśmy cegielnie,cementownie,huty to mamy podwyżki.To nie wina braku mocy produkcyjnych.Moce tych zakladów są potężne.Tylko z samego Kupna codziennie wyjeżdza 40 zestawów- to prawie ceramika na 40 chałup .

25P+W(15MPa) 6zł z dowozem i HDS-em(oraz depozytem do czerwca)

okolice Płocka. kupuję w piątek(36 palet i 4 palety 11,5)

taniej nie da rady mam inf. że od 2 marca idzie do góry- ile nie wiem

Suporex juz po 8-8.50- na wiosnę ok 10zł. :((((

pozdr [/b]

Gdzie dokładnie mają takie warunki?

Wczoraj kupiłem 25P+W za 5.46zł brutto z transportem.

Początkowo miałem budować z Maksa albo U, jednak ich ceny ostatnio tak powędrowały w górę,że wyszły drożej niż Porotherm i jeszcze trzeba na nie długo czekać.

PS.Ile macie albo planujecie dać ocieplenia?? Ja myślę o 14cm styropianu...

Witam po raz pierwszy na forum !

Zaczynam budowę i dom będzie z porothermu 30 (ściany zew),25 +11.5 (ściany wew) + strop z porothermu.

Cena jaką zapłaciłem za 30 p+w to 4 zł brutto (bez dowozu)

25 p+w 5.26 zł brutto

11.5 p+w 4.45 zł brutto

W O-ce jest sporo drożej dlatego opłaciło się kupić i ściągać z W-wy nawet doliczając transport. :wink:

Nie przesadzajcie,można kupić taniej.Jezeli kogoś stać na odbiór w Rzeszowie to mogę pomóc 17-8654238.UWAGA-od 01.03 idzie podwyżka belek stropowych.Jest sen ich kupować dzisiaj ponieważ są w cenie leierowskich,ale to nie ta klasa.Uwaga-zakup belek to również zakup pustaków z Wiennienberga,ponieważ jest tutaj wyższe podparcie dla pustaków stropowych. Przeważnie jestem w domu.

Adrzej