EDZIO I ZIBI 20.02.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 w Częstochowie PTH 25 jest w cenie od 6,83 do 7,50 ceny z 19.02.2007co najzabawniejsze ten za 6,83 z transportem i rozładunkiem.pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaendrju 21.02.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Trzeba przeczekać.Ceny śrubowane są przez HURTOWNIKÓW.Uważam,że coś powinni z tym zrobić PRODUCENCI.Rynek jest rynkiem,ale nie powinni DEALERZY robić narzutów 50%.Powinno to być przez WIENERBERGERA ustalone.Jeżeli przesadzasz z cenami tracisz wyłączność.Dlaczego u niektórych można było jeszcze tydzień temu kupić 30 Porotherm w kl.15 po 4.08 brutto,kiedy inni śrubowali cenę na 6.00-6.50 zł.To fakt,że od marca idzie pierwsza podwyzka,ale uważam,że ceny spadną.Place są pełne.Jak długo właściciele hurtownii mogą jeść na śniadanie,obiad i kolację ceramikę.Zdolności produkcyjne zakładów są potężne.Mogą zwiększyć produkcję dwukrotnie,ale na jesień zakłady trzeba by było zamknąć.Podwyżki SPEKULANTÓW zarżną branżę budowlaną.Polska zrobi się krajem rozpoczętych,a nie zakończonych inwestycji. Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tauf 21.02.2007 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Również zdziwiła mnie ogromna ilość składowanego Porothermu w miejscowej hurtowni ( jednocześnie twierdzą, że występują braki i żądają ceny około 7 zł za pustak 25 ). Na szczęście zacząłem w lutym ubiegłego roku i kupowałem Porotherm 25 za 3,80 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZIKO 21.02.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 WITAM A w Łodzi pustki na składach.Brak Uni Maxa z Kozłowic a jeśli już gdzieś obiecują to powyżej 4 zł.Pewnie zdecyduję się na Porotherm 25 bo wyjdzie chyba taniej - 6,5 za szt. brutto (z cegielni Gnaszyn).Swoją drogą jeśli tak to wyglada w połowie lutego to co będzie jak ruszy sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spin 21.02.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Trzeba przeczekać. Ceny śrubowane są przez HURTOWNIKÓW.Uważam,że coś powinni z tym zrobić PRODUCENCI.Rynek jest rynkiem,ale nie powinni DEALERZY robić narzutów 50%.Powinno to być przez WIENERBERGERA ustalone.Jeżeli przesadzasz z cenami tracisz wyłączność.Dlaczego u niektórych można było jeszcze tydzień temu kupić 30 Porotherm w kl.15 po 4.08 brutto,kiedy inni śrubowali cenę na 6.00-6.50 zł.To fakt,że od marca idzie pierwsza podwyzka,ale uważam,że ceny spadną.Place są pełne.Jak długo właściciele hurtownii mogą jeść na śniadanie,obiad i kolację ceramikę.Zdolności produkcyjne zakładów są potężne.Mogą zwiększyć produkcję dwukrotnie,ale na jesień zakłady trzeba by było zamknąć. Podwyżki SPEKULANTÓW zarżną branżę budowlaną.Polska zrobi się krajem rozpoczętych,a nie zakończonych inwestycji. Andrzej Nie do końca jest jak piszesz. 1.Towar na placach jest w większości sprzedany ( wełna , bloczki-silka,cegła,suporex) 2.Producenci w związku z łagodną zimą nie robią przegląów i stanów magazynowych tylko produkują non stop 3.Obecnie tiry stoją do załadunku na dolnymśląsku po suporex ponad 36h 4.w 2007 roku obowiązują limity kontyngentowe dla hurtowników np.na wełnę 5.Wielu producentów chodliwych towarów nie może zwiekszyć produkcji-i towar ograniczają np.Próby sprzedaży 25 za gotówkę dla hurtowni -inwestycje zmniejszanie upustów dystrybutorom Taniej nie będzie w 2007 -możesz o tym zapomnieć pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaendrju 22.02.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 WitamNie twierdzę,że nie masz racji.Wiem,że z wełną jest dziś dużym problem,ale właściciele hurtownii jeżeli chodzi o ceramikę bezlitosnie wykorzystują sytuację na rynku.Dlaczego jedni sprzedają "30"po 4 inni po 5,a jeszcze inni po 6,5,przy tych samych cenach zakupu.Gdybym kupił pustaki w Rzeszowie i przetransportował do Krakowa to cena pustaka wzrasta o 10-15%.,a nie o 50%.Zobaczysz że za dwa,trzy m-ce ceny spadną mimo podwyżki producenta o 20%.Ludzie się budują,ale ich zdolnośći finansowe są ograniczone.Rynek budowlany już jest zarżnięty mimo pozornie wysokiej jego koniunktury. pozdrowieniaz rzeszowskiego podwórkakrycie dachu - wieżba+ceramika było 40 jest 50piasek kopany był po 15 jest po 18piasek ostry był po 25 jest po 30 a sezon się jeszcze nie zaczął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartelus 22.02.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 JAKA JEST OBECNIE CENA POROTERMU W OKOLICACH WAWY ZACHODNIEJ. Gdzie jest najtaniej i gdzie jest jego duzo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malpis 24.02.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Wczoraj kupiliśmy: PTH 25 - 6,35 zł bruttoPTH 11,5 - 5,60 zł brutto Ceny z dowozem i rozładunkiem; depozyt do 6 miesięcy. Ceny w okolicy od 6,35 do 7,60 za PTH 25.Hurtownie w okolicy mają pustki na stanach, bo m.in. Honoratka zaopatruje budowę jakiegoś nowego osiedla w Poznaniu...Wszystkie hurtownie ostrzegają przed wzrostem cen na początku marca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malpis 24.02.2007 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Taniej nie będzie w 2007 -możesz o tym zapomnieć. A jeśli zima 2007/2008 będzie równie łagodna, to i w 2008 pewnie taniej nie będzie. Ktoś na forum pisał, że popyt na budynki mieszkalne (a co za tym idzie na materiały budowlane) spadnie, bo młodzi wyjeżdżają za granicę. Tylko że spora ich część chce tu wrócić, jak się dorobi, a wtedy popyt będzie windował jeszcze bardziej w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIO I ZIBI 25.02.2007 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 musimy dokupić trochę PTH 30, wczoraj rozmawiałem z dostawcą i powiedział że ceny PTH idą w górę o 10 % u producenta, dziś wszedłem na strone Winenbergera i co nowy cennik na 2007 jest taki sam jak wczesniejszy - bynajmniej na te produkty którymi jestem zainteresowany. choć jakiś czas temu kupując PTH 25 od ceny producenta dostaliśmy10 % rabatu obeninie w Firmie "Do..." cena była wyższa od ceny producenta o ok 10 % wyższa, więc zarabia jak zawsze pośrednik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yagularka 26.02.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 cena sprzed podwyżki 6,83 brutto za 25 P+W po podwyżce 8% drożej dane z Ciechanowa i fabryki w Dobrym i Zielonce spod Warszawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcioizi 01.03.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 porotherm 25 p+w - 6,41 szt brutto kupiłem 22 luty ale sie namęczyłem aby otrzymac taka cene tak jest na ślasku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tauf 01.03.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Porotherm 11,5 - 6,22 zł. I byłem szczęsliwy, że udało mi się kupić chyba ostatnią paletę w okolicznych hurtowniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodal 02.03.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 kupiłem dzisaj Wawa 7,50 zł za pTH 25 6,40 za PTH 11,5zł, a wczoraj były jeszcze po 7,00 zł ehhhhhhhhh można było kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 02.03.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 ceny w okolicach Krakowa z 28 lutego: 6,9-8,5 za porotherm 25obdzwoniliśmy kilkadziesiąt składów, porotherm mieli tylko w 7 ostatecznie kupiliśmy U-220 po 3,1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 12.03.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Cześć Ja obecnie mam ceny na PTH : 38 - 7,52 30 - 7,5 25 - 8 pozdrawiam, Majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 12.03.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Miesiąc temu zamawialiśmy porotherm 11,5 cm. Mieliśmy mieć go za 4,85 zł, ale teraz gdy przyszło do odbioru mamy zapłacić 5,10 zł. I tym sposobem za cały towar zapłacimy prawei 5 setek więcej Kiedy się umomnieliśmy w hurtowni, że umawialialiśmy się na inną cenę, jedynym komentarzem było coś w stylu: nie obrażę się jak pan nie weźmiesz, bo zejdzie mi na pniu. I co my możemy w takiej sytuacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Galain 13.03.2007 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Do rzuczek: ciesz sie, ze w ogole kupilas (-les); ja zamowilam, ale dostawa za ok. 1 m-c... a cena za Porotherma 25 - 6,60PLN na dzien dzisiejszy; a wszystko to dzieje sie w Krakowie; spekulacja idzie juz na calego: producenci przytrzymuja towar, liczac na ciagly wzrost cen; globalny efekt cieplarniany objawil sie w Polsce i w tym, ze braki w materialach sa; tylko nie wiadomo na ile sa one rzeczywiste, a na ile "wydmuchane"; ale to tak, jak ze wszystkim, co ma cokolwiek wspolnego z ogolnie pojeta budowlanka: fachowcy, materialy - wszystko sie niesamowicie ceni; byle pomocnik pomocnika chce 100pln dniowki i jeszcze trzeba go grzecznie prosic, zeby "byl laskaw..."; poza tym ogolnobralne kredyty hipoteczne pompuja ceny mieszkan/ domow i materialow budowlanych tez; ZGROZA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bluszcz 2 15.03.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 My z mężęm rok temu na przełomie marzec/kwiecień za Phoroterm 30 płaciliśmy 2,90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenart 15.03.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 a my dwa lata temu z prababcią płaciliśmy po 2.- zła trzy lata temu z prapradziadkiem po 1,- zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts