EDZIO I ZIBI 15.03.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 W ciagu miesiąca ceny porothermu wg cennika wienerbergera zmieniły się juz dwa razy. W grudniu 2003 za PTH 30 płaciliśmy 2,70 netto Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciaszek 15.03.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 pth 30 5,8-6,3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hustawek 16.03.2007 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 wczoraj kupilem 38 za 7,6zl/szt i jestem happy - nigdzie w okolicy juz nie ma, jak bedzie to dopiero w maju (moze...) a za ile to nikt nie wie...Kupilem tez 25 na nosna za 7,80zl/szt i 11,5 na dzialowa za 6,50 zl/szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbam 16.03.2007 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Witam, u nas PTH 30 kl.12 6.20 zł, PTH 25 kl.12 7.60 zł a PTH 11 kl. 10 5.6 zł.Ceny brutto z dowozem. Ciekawe jest to że cegła dowożona jest ze słowackiej fabryki Wienerbergera w Rużemberoku. Jakość organoleptyczna cegły jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaendrju 19.03.2007 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Proszę o kontakt osoby,która do mnie dzwoniła w sprawie POROTHERM-u 25.Sprawa pilna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DR 19.03.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 czeeeecena aktułalna to 6.45 netto 25 porotherm kl.15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartelus 24.03.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 czeeee cena aktułalna to 6.45 netto 25 porotherm kl.15 TERAZ JUZ 12PLN I PODOBNO SPROWADZAJA GO ZE SLOWACJI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 24.03.2007 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Czysta spekulacja:Kowalczyk ma wystawioną cene około 12 zła katalogowa z vatem jest 7,50 (cena nie powinna być droższa od ceny katalogowej ale jak są osły i płacą więcej od katalogu to się nie dziwmy że niedługo będzie po 25 zł)na allegro mozna dostac za 6 zł z czymś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 24.03.2007 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 zostało mi ze 30szt po budowie róznych ale głównie 11,5 i 30 jak ktos chce to chetnie oddam,jak nikt ich nie wezmie to beda stłuczone na drodzie, a moze komus sie przydadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_j2 25.03.2007 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Jeśli ktoś wie, proszę o informację gdzie mogę kupić w Krakowie lub okolicy Porotherm 25 do 8 zł za szt.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DR 25.03.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 czee marcin-jogo a co inwestorzy mają zrobić jak ekipa wykopała fudamenty zalała i czeka na materiały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DR 25.03.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 marcin a kupawałeś z alegro /nie jest tak pięknie jak to opisują/ a cena 6 to można było kupić w 2006 r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 25.03.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Jeśli chodzi o składy południowo brzeżna część warszawy to są naładowane towarem.Dziś rozmawiałem z kolegą z Radomia i tam podobnierz składy świecą pustkami.Wrzesień, październik była taka sama sytuacja z materiałami dwa razy droższe niż w marcu brak i straszenie w każdym skadzie bierz pan to co mam i za tyle ile jest bo już nic nie będzie ale jak ktoś mi wyjeżdzał z takim tekstem to słyszał dowidzenia i spie.....aj Kupowałem u tych co chcieli sprzedać i normalnie ze mną gadaliTeż mogłem zapłacić za porotherm po 7zł jednak tego nie zrobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravik3 26.03.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 marcin jogo ceny pth zmieniają sie niemal z dnia na dzień. w tej chwili dostenie porothermu w cenie poniżej 8 zł bruto w rejonie Krakowa jest niemożliwe A jeśli zadzwoniśz do jakiegoklwiek allegrowicza z regionu to się okazuje, że w tej cenie (6,7)nie mają. Może bedą mieli wkrótce ale nie wiadomo w jakiej cenie!! Od 1 kwietnia winerberger planuje kolejną podwyżkę i wszyscy juz o tym mówią. Więc może po prostu miałeś dużo szczęścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halflife 26.03.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 marcin jogo ceny pth zmieniają sie niemal z dnia na dzień. w tej chwili dostenie porothermu w cenie poniżej 8 zł bruto w rejonie Krakowa jest niemożliwe A jeśli zadzwoniśz do jakiegoklwiek allegrowicza z regionu to się okazuje, że w tej cenie (6,7)nie mają. Może bedą mieli wkrótce ale nie wiadomo w jakiej cenie!! Od 1 kwietnia winerberger planuje kolejną podwyżkę i wszyscy juz o tym mówią. Więc może po prostu miałeś dużo szczęścia w wielkopolssce ceny takie same. Hurtownie sprzedają (to co dostaną od wienerbergera) po 6,71 netto. dla zanjomych (+ flaszka + coś jeszcze ) może być 6,2 netto). nikt nie wie (lub nie chce mówić) co będzie od kwietnia. Z drugiej strony sami zainteresowani w rozmowie prywatnej podejrzewają że bańka cenowa na rzeczone materiały może pęknąć w kwietniu/maju i o ile same ceny nie spadną to towaru będzie w bród. kto może czekać to poczeka, kto nie może wejdzie w koszty. c'est la vie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravik3 26.03.2007 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 No właśnie halflife tylko ja nie jestem taka optymistką w kwestii spadku cen, ani nie bardzo chce mi się wierzyć, że materiału nagle będzie w bród.. Bo niby skąd. Patrząc na statystyki (np ilość wydanych pozwoleń w stosunku do lat ubiegłych) to może być tylko gorzej. Popyt coraz większy a wiadomo jak ma się popyt do cen. A poza tym ile można czekać? Nawet jeśli zamierzam budować za parę miesięcy to jaką mogę mieć pewność, że wtedy akurat materiał będzie dostępny od ręki ( w niższe ceny nie wierzę)i?? Inna sprawa, że własnie my deliberując na forum nt. wyższych cen i braku materiału właśnie ten popyt poniekąd zwiększamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halflife 26.03.2007 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 No właśnie halflife tylko ja nie jestem taka optymistką w kwestii spadku cen, ani nie bardzo chce mi się wierzyć, że materiału nagle będzie w bród.. Bo niby skąd. Patrząc na statystyki (np ilość wydanych pozwoleń w stosunku do lat ubiegłych) to może być tylko gorzej. Popyt coraz większy a wiadomo jak ma się popyt do cen. A poza tym ile można czekać? Nawet jeśli zamierzam budować za parę miesięcy to jaką mogę mieć pewność, że wtedy akurat materiał będzie dostępny od ręki ( w niższe ceny nie wierzę)i?? Inna sprawa, że własnie my deliberując na forum nt. wyższych cen i braku materiału właśnie ten popyt poniekąd zwiększamy wszystko ok. popyt podaż itp itd..... trzeba tylko zauważyć że zakłady ceramiki w okresie zimowym corocznie mają przerwy techologiczne - konserwacyjne, w związku z tym w tym okresie produkują b. mało pustaka. jednakowoż zima w tym roku była baaardzo ciepła i wielu ludzi budowało sie jak jesienia czy wiosną.... stąd te braki w porotermie.... pogadamy w kwietni czy maju pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DR 26.03.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 czeeeeod kwietnia będzie napewno podwyzka bo widziałem cennik z podwyżką na marzec i kwiecień i dlatego to składy i przewożnicy trzymają towar i liczą na większy zysk a co za tym idzie my jako inwestorzy płacimy dużo większe pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 26.03.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Przy mnie gość kupował po ......10 zł + Vatmi gość kupił . Ciekawe po ile będzie za dwa miesiące??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hub75 27.03.2007 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Ja wczoraj kupiłem Porotherm 24 (sprowadzany z niemiec) po 9,20 zł/szt brutto ale transport gratis . W innych hurtowaniach widziałem nawet po 11.30, ceny Trójmiasto. Polski porotherm w dużej hurtowni w gdańsku ma być dostęony dopiero w sierpniu. Tym co wahają się z kupnem "bo może będzie taniej" życzę powodzenia i szczęścia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts