cora 23.01.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Drodzy forumowicze, czy macie w swoich wnętrzach belki przy suficie (nie chodzi mi o poddasze, ale własnie o parter). Takie rozwiązanie bardzo mi się podoba i nadaje przytulności wnętrzu. Chciałabym mieć takie belki w salonie robione z ciemnego drewna. Wiem, ze czasami te belki podsufitowe tworzą jedną konstrukcję z słupami, tez w charakterze dekoracyjnym. Chętnie obejrzę jakieś zdjęcia, jeżeli dysponujecie takowymi:) A jak wam się podoba takie rozwiązanie? Jakies nieprzyjemnosci związane z uzytkowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abb 23.01.2007 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Witam. Też mi się podobają takie wnętrza.Widziałam taki dom i było w nim super.Belki w salonie i kuchni i trochę odzyskanych elementów drewnianych na schodach(schody drewniane).W tym domu było, że ACH!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cora 23.01.2007 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Abb, no mi się też tak wydawaje, że takie wnętrze wygląda swietnie...ehh....szkoda, ze nie masz zdjęć.....ja widziałam to raz w katalogu i tez oczu nie mogłam oderwac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cora 23.01.2007 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 profesjonalnie nazywają się one belki rustykalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba na budowie 23.01.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Ja w moim 11 piętrowym pałacu zastałam już takie "cudo" w dużym pokoju. Mam sufit wyłożony świerkową boazerią. Małe deseczki w poprzek i dwie bele wzdłuż. Ja tam średnio to rozwiazanie lubię, bo w mieszkaniu to wolałabym mieć biały sufit. Ale zdecydowanej większości gości sie podoba. Myslę, ze taki sufit plus inne dodatki mogą stworzyć rustykalny nastrój. Odpowiednia podłoga, kominek, meble, obicia i zasłony w kwiaty.Zrobi się taka angielska wieś. Ja mam fotel w róze i poduchy na kanapie tez, do tego komode i stół z krzesłami po pradziadkach i myśle, ze wyszło fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cora 23.01.2007 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Hmmm....ja też widziałam takie rozwiązanie w mieszkaniu i potem na zdjęciu w domku w dosc duzym salonie. To rozwiazanie w domku robi wrazenie, natomiast w mieszkanie, moim zdaniem, nie za bardzo....dlatego Cię doskonalę rozumiem:) wydaje mi się, że aby to wyglądało dobrze, to pomieszczenia muszą by dosc wysokie i przestronne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firstlady 23.01.2007 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 http://www.fauxwoodbeams.com/beams_design.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firstlady 23.01.2007 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 http://www.fauxwoodbeams.com/beams_design.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firstlady 23.01.2007 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 http://www.fauxwoodbeams.com/beams_design.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cora 23.01.2007 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 thank you, thank you, thank you!!!! you are a real first lady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abb 23.01.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Przyłączam się zdjęcia naprawdę fajne.Chyba się zdecyduję zawsze można to zdjąć.Myślałam też o kominku z kafli ale widziłam z recznie wyrabianej cegły i też wyglądał ślicznie do tych belek chyba będzie pasował i z cegły dużo taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 23.01.2007 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 http://images14.fotosik.pl/60/1010423223ad7410.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 23.01.2007 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 No no, Wartownik "pobiłeś" firstlady, przynajmniej ilością belek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 24.01.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 http://www.fauxwoodbeams.com/beams_design.php Można takie niby-belki kupic gdzieś w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abb 24.01.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 U stolarza mój mi to może zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artureski 24.01.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 ja będę miał co prawda prawdziwe bele drewniane w domu w/na stropie (których wszyscy mi już zadroszczą), ale widziałem atrapy zrobione z desek - zaleta to prosty montaż, mała waga itp, oraz takie podróby z jakiegoś materiału, jakby pianki - jak ktoś lubi imitacje... A swoją drogą dlaczego belki i kominek to "wieś angielska" - dla mnie kojarzy się z naszą narodową wsią polską, wsią spokojną, wsią wesołą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 24.01.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Znalazłem polskiego producenta, oto linka:http://www.prochem.pl/index.php?page=belki_rustykalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abb 24.01.2007 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Ja też myślałam o prawdziwych belkach. Tak się jakoś stało, że z więźby zamówionej wg.projektu zostało kilka krokwi 18/18.Szkoda spalić w kominku.Ale jeszcze nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 24.01.2007 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Mam sufit wyłożony świerkową boazerią. Małe deseczki w poprzek i dwie bele wzdłuż. Ja tam średnio to rozwiazanie lubię, bo w mieszkaniu to wolałabym mieć biały sufit. Ale zdecydowanej większości gości sie podoba. Wcale Ci się nie dziwię. Co innego jednak belki na białym suficie, allbo ładne kasetony (drewniane, nie styropianowe)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 24.01.2007 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 A swoją drogą dlaczego belki i kominek to "wieś angielska" - dla mnie kojarzy się z naszą narodową wsią polską, wsią spokojną, wsią wesołą... No właśnie kurcze... Pachnie mi tu postawą 'cudze chwalicie, swego nie znacie...' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts