Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

z belkami w tle...

cora

Recommended Posts

no dobra, po prostu wieś ;)

Pierwotnie chciałam mój sufit drewniany pozbawić lakieru i pomalować go białą bejcą, uzyskując efekt total matowy. Byłoby rozbielone drewno i widać by było strukture drewna, słoje. Ale jakoś nikt nie chciał się podjąć zdrapania lakieru i dałam sobie spokój. Sufit jest pociągnięty takim lakierem jak sie kiedyś boazerie malowało.

• Odpowiedzi 60
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tez marzyl mi sie sufit podparty drewnianymi belkami.... i jestem bliska zrealizowania tych marzen.

W naszym domu zdecydowalismy sie na drewnainy strop choc wielu nam go odradzalo, glownie ze wzgledu na jego "uciazliwosc akustyczna" :)

pozyjemy - zobaczymy czy sie sprawdzi

poki co salon wyglada tak i daleko mu jeszcze do doskonalosci :wink:

http://images14.fotosik.pl/62/bf6780ef29f4d9f8m.jpg

Atrapy belek jakos do mnie nie przemawialy. Glownie dlatego, ze zarowno w zyciu jak i we wnetrzach nie lubie falszu!

Atrapy belek jakos do mnie nie przemawialy. Glownie dlatego, ze zarowno w zyciu jak i we wnetrzach nie lubie falszu!

Dla mnie to dekoracja a nie fałsz, ale niektórzy mają podejście do życia... :o

Clue rozumię, że nowo wyprodukowane meble w stylu retro, cegły udające stare, płytki ceramiczne z fakturą drewna,okna pcv z okleiną drewnianą itd. to dla Ciebie wszystko fałsz? Ale żyjemy w fałszywym świecie :-?

A sufit podwieszany? Przecież to nie prawdziwy sufit tylko atrapa - wiszący kawałek gipsokartonu - fałsz? :lol:

Stuk,

owszem meble wyprodukowane w stylu retro, cegly UDAJACE stare, plytki ceramiczne z faktura drewna i okna pcv z okleina drewniana to dla mnie produkty UDAJACE jedynie naturalne.

Wydawalo mi sie jednak, ze w naszym falszywym swiecie mamy jednak prawo do wlasnego zdania.... ale skoro nie to bardzo przepraszam urazonych.

pozdrawiam

clue

Stuk,

owszem meble wyprodukowane w stylu retro, cegly UDAJACE stare, plytki ceramiczne z faktura drewna i okna pcv z okleina drewniana to dla mnie produkty UDAJACE jedynie naturalne.

Owszem, udające, czasem rewelacyjnie, ale od razu fałsz? :roll:

Wydawalo mi sie jednak, ze w naszym falszywym swiecie mamy jednak prawo do wlasnego zdania.... ale skoro nie to bardzo przepraszam urazonych.

pozdrawiam

clue

1. Nie przesadzaj z tym fałszywym swiatem, widzisz wszędzie fałsz - współczuję.

2. Własne zdanie cenna rzecz, ja się z Twoim nie zgodziłem, ale nie odmawiam Ci do niego prawa!

3. Nie przepraszaj jak nie ma powodu (jakich urażonych? czym?) :)

Dla mnie to dekoracja a nie fałsz, ale niektórzy mają podejście do życia... :o

Clue rozumię, że nowo wyprodukowane meble w stylu retro, cegły udające stare, płytki ceramiczne z fakturą drewna,okna pcv z okleiną drewnianą itd. to dla Ciebie wszystko fałsz?

Nie wiem jak clue, ale ja nie trawię?

1, styropianu udającego drewno

2. okleiny udającej drewno

3. płytek ceramicznych udających drewno...

Tak mam i już... Komuś te styropianowe belki może odpowiadają, ja wolę nie mieś ich wcale niż mieć ze styropianu. Ot i wszystko...

A jeśli chodzi o podwieszany sufit. Gipsokarton niczego nie udaje. Nadal jest gipsokartonem... No chyba, że ktoś to oklei czymc drewnopodobnym i będzie chciał sprawiac wrażenie, że stać go na drewniane kasetony na suficie... Wtedy to faktycznie fałsz...

Nie denerwujcie mnie, bo czekam na dostawę wypoczynku z ekoskóry..... :lol:

Sama nie lubię podróbek, fakt, faktem otacza nas wiele imitacji, ale chyba nie warto być aż tak kategorycznym. Oryginalne, stare, proste...ach, uwielbiam to. Umiejętnie zrobione belki, nawet jeżeli nie będzie to oryginalny strop będą ładnie wyglądać i robić klimat. Tylko błagam nie styropianowe...

Nie denerwujcie mnie, bo czekam na dostawę wypoczynku z ekoskóry.....

Fałsz, sztuczność, zakłamanie, Twoja sofa świadczy o Tobie :lol: :wink:

Sama nie lubię podróbek, fakt, faktem otacza nas wiele imitacji, ale chyba nie warto być aż tak kategorycznym. Oryginalne, stare, proste...ach, uwielbiam to. Umiejętnie zrobione belki, nawet jeżeli nie będzie to oryginalny strop będą ładnie wyglądać i robić klimat. Tylko błagam nie styropianowe...

Imitacje są z pianki, wyglądaja jak drewnianie, ale mają jedną ważną cechę - są lekkie - nie ma problemu z mocowaniem, nie obciązają stru czy podwieszonego sufitu.

A do wszystkich przeciwników imitacji wszelakich ("fałszu") - macie samochody? Oczywiście wymontowaliście z nich atrapy chłodnicy? Nie? Wielki fałsz z przodu pojazdu.... No i jak rozumie wszyscy macie alufelgi, bo przecież nie ich tandetne plastikowe imitacje zwane kołpakami...

A świnka morska? Toż to żywy symbol fałszu - ani świnka, ani morska...

:p :p :p

Clue,jeśli mogę to się z Tobą nie zgodzę.Nie wiem jak wstawiać zdjęcia ale jeśli możesz wejść na stronę mebli z Kalwarii Zebrzydowskiej p.Wilczkiewicz to odpowiedz mi czy te meble też są nienaturalne.Może sią nie znam ale są to chyba meble stylizowana.

Chyba nie rozumiesz.

Dla mnie meble stylizowane sa OK jeśli zachowany jest materiał. To znaczy drewniane meble w okreslonym stylu sa dla mnie OK. Drewniana belka w określonym stylu jest dla mnie OK. Meble z okleiną imitującą drewno nie są dla mnie akceptowalne i to bez względu na to czy stylizowane czy nie, To atrapa drewna i już. Tak samo styropianowa belka nie jest w gruncie rzeczy belką tylko atrapą...

Jak ktos znosi atrapy to niech je stosuje. Ja atrap nie znoszę i nie będę ich mieć w domu.

A do wszystkich przeciwników imitacji wszelakich ("fałszu")

Ty chyba nie potrafisz się pogodzic z tym, że ktoś ma odmienne zdanie. Zachowujesz się jakbyś miał potrzebę przekonania nas, że to my nie mamy racji. Ja w to nie wchodzę. Po prostu wrzuć na luz i przyjmij do wiadomości, że mamy inne poglądy.

Ty chyba nie potrafisz się pogodzic z tym, że ktoś ma odmienne zdanie. Zachowujesz się jakbyś miał potrzebę przekonania nas, że to my nie mamy racji. Ja w to nie wchodzę. Po prostu wrzuć na luz i przyjmij do wiadomości, że mamy inne poglądy.

Nawet nie wiesz jak bardzo się mylisz, więc nie baw się w psychologa-amatora, których zresztą nie brakuje na rozmaitych forach i grupach dyskusyjych.

Jeśli próbujesz sprowokowac tu jakąś kłótnię, to też Ci się raczej nie uda. Ja nie jestem wrogiem ludzi o innych poglądach, jeśli nie mają one na mnie wpływu. A to czy jacyś forumowicze nie znoszą okleiny drewnopodobnej czy tez ją uwielbiają, nie ma dla mnie żadnego praktycznego znaczenia. Zresztą akurat okleiny takiej ja też nie lubię, ale traktuję jako normalną rzecz, nie powiem komuś kto ją ma że to tandeta, atrapa i fałsz i że nie ma gustu.

Co do wyluzowania - dobra rada, ale zastosuj też u siebie, bo wątek skręcił już całkiem na krzywe tory do prowadzące nikąd :)

Jeśli próbujesz sprowokowac tu jakąś kłótnię, to też Ci się raczej nie uda.

No właśnie namawiam Cię, żebys wrzucił na luz. Jeśli to jest próba sprowokowania kłótni, to już więcej nic nie powiem...

Ja nie wyśmiewam nikogo kto lubi styropianowe atrapy. Jasno powiedziałam. U mnie nie ma na nie miejsca. Natomiast Twoją wypowiedz traktuję jako zaczepki i chęc wykazania nielogicznego postępowania czy czegos w tym stylu. Tak, czyję się takimi zaczepkami lekko dotknięta. Tylko, że ja nikogo nie tykam i nie chcę kłótni...

nie ma dla mnie żadnego praktycznego znaczenia.

Czytając Twoje wypowiedzi, wyczułam w nich szyderstwo i odniosłam całkowicie odmienne wrażenie.

że nie ma gustu.

A więc tu leży pies pogrzebany... Widzisz. Tak się składa, że tu nikt nikomu nie zarzucił, że ktoś nie ma gustu. Ja wyraziłam własne zdanie o moim mieszkaniu i o moim sposobie na jego wykończenie, nie krytykując innych. Atrapa jest atrapą. I to czy ktoś je lubi czy nie, to (przynajmniej dla mnie) wcale nie świadczy o jego guście. Akurat ja nie lubię o guście dyskutować. Tak myślę, że o tym guście, to przeczytałeś między wierszami, bo tej kwestii tu nikt nie podnosił.

tak jak mój kolega - podczepił do sufitu/stropu w salonie i kuchni belki na wkręty, a że salon był długaśny to u stolarza zrobił takie korytka z desek udające belki (wiem, wiem - fałsz) nie widać różnicy a są lekkie i łatwe to zaczepienia.

W każdym razie to przynajmniej drewno... :)