stuk 25.01.2007 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Czytając Twoje wypowiedzi, wyczułam w nich szyderstwo i odniosłam całkowicie odmienne wrażenie. Nie szyderstwo, tylko odrobinę ironi, z powodu użycia słowa "fałsz" w wiadomym kontekście. Ja cały czas tak naprawdę o tym "fałszu", nie o atrapach, tego nie wyczulaś? że nie ma gustu. A więc tu leży pies pogrzebany... Widzisz. Tak się składa, że tu nikt nikomu nie zarzucił, że ktoś nie ma gustu. Ja wyraziłam własne zdanie o moim mieszkaniu i o moim sposobie na jego wykończenie, nie krytykując innych. Atrapa jest atrapą. I to czy ktoś je lubi czy nie, to (przynajmniej dla mnie) wcale nie świadczy o jego guście. Akurat ja nie lubię o guście dyskutować. Tak myślę, że o tym guście, to przeczytałeś między wierszami, bo tej kwestii tu nikt nie podnosił. Właśnie sama tą kwestię podniosłaś teraz. Z mojej wypowiedzi można wywnioskować jedynie, że określenie mianem fałszu np. czyjejś drewnopodobnej okleiny jest podobne do zarzucenia mu braku gustu. Tak, bo słowo "fałsz" użyte w tym kontekście ma bardzo negatywne znaczenie, wyraża jakby pogardę dla tego czegoś/kogoś. Ale interpretuj sobie do woli, analizuj, a jak chcesz to uznaj że chciałem sprowokowac kłótnię i podyskutowac o gustach. Cokolwiek Cię uszczęśliwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 25.01.2007 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Nie szyderstwo, tylko odrobinę ironi, z powodu użycia słowa "fałsz" w wiadomym kontekście. Ja cały czas tak naprawdę o tym "fałszu", nie o atrapach, tego nie wyczulaś? Nie, bo do mnie było ironicznie o atrapach... Właśnie sama tą kwestię podniosłaś teraz. Z mojej wypowiedzi można wywnioskować jedynie, że określenie mianem fałszu np. czyjejś drewnopodobnej okleiny... Ale ja nie tykałam czyjejś drewnopodobnej okleiny (i nie przypominam sobie, żebym uzyła słowa fałsz, chociaż ręki nie dam sobie uciąć), tylko swoją, której nie chcę . Tak, bo słowo "fałsz" użyte w tym kontekście ma bardzo negatywne znaczenie, wyraża jakby pogardę dla tego czegoś/kogoś. Eeee, tam... Spiąłeś się i dorabiasz sobie teorie... Jak byś się nie chciał kłócić przyjąłbyś do wiadomości, że nie było moim zamiarem krytykowanie czyjegoś gustu... Howg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 26.01.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Ech JoShi nie ma co się dalej spierać. Fakt że tu nie Ty wyskoczyłaś z tym "fałszem", ale włączyłaś się w dyskusję. Uznajmy że to słowo tu nie pasuje, a atrapy jedni znosza inni nie i koniec tematu. A poza tym nie strzelaj z karabinu kiedy do mnie rozmawiasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 26.01.2007 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 A poza tym nie strzelaj z karabinu kiedy do mnie rozmawiasz... Bez obawy... To karabin na Trolle. Tobie nic nie grozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 27.01.2007 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 http://images14.fotosik.pl/69/e2895e1ef3e9cb09med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 28.01.2007 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Poczytałem i moze ja się podzielę, zawsze podobał się mi no i żonie belki i taki styl, kilkanacie lat temu jak wprowadzaliśmy się do nowego mieszkania to włożyliśmy pod sufit belki - hm wymagały wciągania przez balkon na 6 piętro - ale wciągneliśmy do tego jest murek i słupki z półkami na których są kwiaty a za murkiem stół i ława do siedzenia miejsce na jedzenie, no i oddzielone od poku optycznie :0, wszystko zabejcowane na ciemno, hm ale problem pojawia sie jak trzeba pomaować sufit między belkami , przy okazji zriobię zdjęcia i prześlę A tak nawiązując do ostrej dyskusji - czasami mówimy tym samym językiem sprzeczamy się ale używamy róznych słów i naczej rozumianych, a życie jest za krótkie aby je mrnować na takie dysputy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 28.01.2007 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Poczytałem i moze ja się podzielę, zawsze podobał się mi no i żonie belki i taki styl, kilkanacie lat temu jak wprowadzaliśmy się do nowego mieszkania to włożyliśmy pod sufit belki Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam. PRzyczepiliście do sufitu prawdziwe belki ? Możesz coś więcej napisać ? Jak je przyczepiliście ? Nie skręcały się ? Nie odstawały ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 29.01.2007 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 JoShi ja robilem w salonach ( duze rozpietosci ) podobnie jak na zdjeciu powyzej , tzn. ze slupami i mieczami , chodzilo o wzmocnienie konstrukcji z powodu zmiany wielkosci wiezby i ciezaru pokrycia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 29.01.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 No ale moje pomieszczenia nie sa duże i nie przewiduję raczej słupów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 29.01.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Poczytałem i moze ja się podzielę, zawsze podobał się mi no i żonie belki i taki styl, kilkanacie lat temu jak wprowadzaliśmy się do nowego mieszkania to włożyliśmy pod sufit belki Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam. PRzyczepiliście do sufitu prawdziwe belki ? Możesz coś więcej napisać ? Jak je przyczepiliście ? Nie skręcały się ? Nie odstawały ? Prawdziwe belki z sosny ale leżały kilka lat , ktoś chciał z nich budowac dom, więc co maiło sie poskręcac już się stało, potem były cięte i obrabiane , troszkę się skręciły przy cięciu ale pomijalne no i....., śruby rozporowe metalowe trzy na belkę, otwór o dwoch średnicach i trzymają się, mają około 4,8m. Własnie zastanawiam się czy po wybudowaniu domu nie przenieśc do kuchni :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 29.01.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 JoShi - wysłałem zdjęcie na maila, świerze dzisiaj zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 29.01.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Prawdziwe belki z sosny ale leżały kilka lat , ktoś chciał z nich budowac dom, więc co maiło sie poskręcac już się stało, potem były cięte i obrabiane Tak właśnie mi się wydawało, że tu jest sedno... Dzięki Twoim postom upewniłam sie, że dobrze kombinuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 29.01.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 JoShi - wysłałem zdjęcie na maila, świerze dzisiaj zrobione 1. Nie wiem skąd znasz mojego maila 2. Nic nie dostałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 29.01.2007 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Joshi z twoje strony www, sorki ze nadużyłem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 30.01.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Joshi z twoje strony www, sorki ze nadużyłem Pozdrawiam Nie nie... OK. Poprostu zapomniałam, że podałam adres WWW. Wszystko OK... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 30.01.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 wszystko zabejcowane na ciemno, hm ale problem pojawia sie jak trzeba pomaować sufit między belkami wsuń między belkę a sufit kartkę papieru lub gazetę -zagnij ją w dół - tak aby ochronić belkę -i możesz swobodnie malować sufit -przesuwając kartkę papieru wzdłuż belki też miałam belki na suficie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 31.01.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 wszystko zabejcowane na ciemno, hm ale problem pojawia sie jak trzeba pomaować sufit między belkami wsuń między belkę a sufit kartkę papieru lub gazetę -zagnij ją w dół - tak aby ochronić belkę -i możesz swobodnie malować sufit -przesuwając kartkę papieru wzdłuż belki też miałam belki na suficie Ew-ka jak by była luka między belką a syfitem nie byłoby problemu, a zrobiłem to tak zę poluzowałem śruby tak na kilka milimetrów i zabezpieczałem na bierząco kiliszą ze starego prześwietlenia ,. Dobrze że można było poluzować :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 31.01.2007 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Ew-ka jak by była luka między belką a syfitem nie byłoby problemu, a zrobiłem to tak zę poluzowałem śruby tak na kilka milimetrów i zabezpieczałem na bierząco kiliszą ze starego prześwietlenia ,. Dobrze że można było poluzować :) A od czego papierowe tasmy malarskie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 31.01.2007 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Wolałem poluzować, zawsze jest problem z bardzo dokładnym obklejeniem i przy drewnie często gdzieś coś tam wlezie i pozostają ślady nie do doczyszczenia na granicy z sufitem, a poluzowanie to parę minut , zresztą kazdy robi jak uważa, klucz i klisze maiłem w domu taśmy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 31.01.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Ew-ka jak by była luka między belką a syfitem nie byłoby problemu, a zrobiłem to tak zę poluzowałem śruby tak na kilka milimetrów i zabezpieczałem na bierząco kiliszą ze starego prześwietlenia ,. Dobrze że można było poluzować :) A od czego papierowe tasmy malarskie ? U mnie w bloku sufity były krzywe -stąd szparka pomiedzy sufitem a belką ......a taśmy ? hmm....z kartką papieru było łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts