bob budowniczy junior 23.01.2007 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Witam,Mam pytanie.Zgodziłe się z wykonawcą na 35 zł/pkt z jego materiałem.Dom z poddaszem 120 m użytkowej .Punktów ok 80.Wykonawca chne już drugą zaliczkę na materiał (przewody rozdzielnia,bezpieczniki.Jak Wyście się rozliczali przy uzgodnieniu za pkt?Te grubsze rzeczy(kabel do siły,rozdzielnia) pewnie były oddzielnie płacone ,ile Was to wyniosło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 24.01.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Dobra cena ... U mnie - dom około 230m2 ( razem z piwnicą ) - punktów około 100 , - mój projekt instalacji elektrycznej , wykonawstwo razem z materiałami - 6 kpln . ( Wszystkie obwody gniazdek w pętli - przewód 3x2,5mm2 , światło 3x1,5mm2 i 4x1,5mm2 , 16 oddzielnych obwodów jednofazowych + trójfazowe , ochronniki przepięciowe DEHN , na pięciu obwodach jednofazowych zabezpieczenia różnicowoprądowe , rozdzielnica i jej wyposażenie - Moeller ) . Na początku wykonawstwa zaliczka - 2 kpln - reszta po odbiorze instalacji i pomiarach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlozak 04.03.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 w zaliczki to bym do konca nie wierzyl, co to za fachowiec co najpierw bierze pieniadze a pozniej przychodzi do roboty albo w ogole nie przychodzi.przyjmuje sie kilka etapow roboty przy skonczonej kondygnacji wyplata a 35 zl. za punkt z materialem to rozsadna cena dobrego fachowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts