Gość 20.05.2003 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 Kończy się polisa ubezpieczeniowa na moje auto. Przy okazji nowej chciałbym może powiązać ubez. komunikacyjne z ubezpieczeniem domu, gospodarstwa. Znalazłem ciekawą ofertę w Agropolisie (komunikacyjna ok. 5,8 % pakiet od wartości auta zawierający wszystko). Przy okazji ubezpieczają gospodarstwa od zdarzeń losowych (nawet upadek samolotu).Problem tylko w tym, czy towarzystwo jest ok i za chwilę nie ogłosi upadłości. Może ktoś z szanownych Forumowiczów wie coś nt Agropolisy?Pozdrawiam i dzięki za ewentualną pomocMariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 20.05.2003 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 Cześć.Mogę Ci tylko poradzić ,żebyś uważał na małe i tanie firmy .9 lat pracowałem w branży samochodowej(szkody komunikacyjne)i wiem że te małe(agropolisa,polonia,heros,link4itp.)to jedna wielka ściema-do brania składek to pierwsi(chociaż małe)ale w przypadku wypłaty odszkodowania to po prostu współczuję.Ostatnio pewien fachowiec z branży na moje zapytanie o DOBRĄ firmę powiedział ,że firmy firmami,chwilę dobrze płacą a potem szlaban,a jakie by PZU nie było to w razie szkody w końcu wypłacą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 20.05.2003 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 Cześć.Mogę Ci tylko poradzić ,żebyś uważał na małe i tanie firmy .9 lat pracowałem w branży samochodowej(szkody komunikacyjne)i wiem że te małe(agropolisa,polonia,heros,link4itp.)to jedna wielka ściema-do brania składek to pierwsi(chociaż małe)ale w przypadku wypłaty odszkodowania to po prostu współczuję.Ostatnio pewien fachowiec z branży na moje zapytanie o DOBRĄ firmę powiedział ,że firmy firmami,chwilę dobrze płacą a potem szlaban,a jakie by PZU nie było to w razie szkody w końcu wypłacą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 21.05.2003 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2003 Cześć !W zakresie ubezpieczeń należy dokładnie przeczytać Ogólne Warunki. Jest to dokument określający obowiązki Ubezpieczyciela i Ubezpieczającego. Zwróć uwagę na postępowanie w razie szkody. Termin i sposób wypłaty odszkodowania. No i jeszcze bardzo ważna sprawa czy w przypadku wystąpienia szkody nie jesteś zobowiązany do dopłaty dodatkowej kwoty, aby Ubzpeiczyciel wypłacił Tobie odszkodowanie.Dokument OW powinieneś dostać do przeczytania. Nie podpisuj go zanim nie będziesz pewien Swego. Czasami lepiej dopłacić parę zł i mieć spokój, niż ubezpieczyć się w nieznanej FIRMIE która daje 0.5% mniejszą stawkę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 21.05.2003 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2003 z tego co wiem to podobną ofertę ma Hestia.Sprawdź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.05.2003 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2003 Dzięki wszystkim za wypowiedzi! Polisa w Agropolisie jest tańsza np. od Warty i Link4 dokladnie o tysiąc złotych. Ale decyzji jeszcze nie podjąłem. Mam czas do początku czerwca.PozdrawiamMariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts