Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GARNKI BERGHOFF - OPINIE...

malutka123

Recommended Posts

Sprzedaje te garnki od samego poczatku jak tylko pojawily sie na polskim rynku . Z czystym sumieniem moge Ci je polecic , ale osobiscie wybralbym zestaw Zeno . Nie ma termometrow ktore sie psuja i w calosci ma metalowe uchwyty. Dobra cena na zestaw zeno to okolo 580 zl .

Pozdrawiam

Mam garnki Berghofa od ponad 4 lat. Fajnie się w nich gotuje (gotuje żona ale z braku narzekania wiem że jest ok :D ). Mają jednak pewne wady:

1. Patelnia - nie służy do smażenia ale do duszenia. Zapomnij o naleśnikach czy omletach. Nawet pieczarki potrafią "przywrzeć"

2. Mają niewygodne ranty. Owszem dobrze się z nich wylewa wodę (nie cieknie po ściance garnka) ale ułożenie ich w zmywarce prze te cholerne ranty to istna nerwówa

3. Termometry w pokrywce to zbędny bajer, który bardzo zachodzi brudem, utrudnia zmywanie w zmywarce i urywa się po pewnym czasie (z 5 pokrywek pozostały tylko 2 całe termometry)

4. Pokrywki mają taki kształt że pasują tylko do danego garnka. Poza tym mają kształt stożka a nie są płaskie. Jesli masz w domu inny garnek i przykryjesz go pokrywką berghofa a ta będzie wystawała poza obręb garnka to skorplona para podczas gotowania będzie skapywać na kuchenkę.

Z zalet mogę podać że po tylu latach użytkowania w żadnym znich nie wypaczył się dno ani nie urwała żadna rączka.

Mam garnki Berghoffa niecały rok, najtańszy zestaw Vision. Z zalet: cena, łatwość mycia (dobrze znoszą mycie w zmywarce), całkiem przyzwoita akumulacja ciepła. Wady: jak wspomniał Leesou patelnia bardziej nadaje się do duszenia, niż smażenia (szczególnie przywieraja placki ziemniaczane, albo nie umiem smazyć :lol: ).

• 2 months później...