malutka123 23.01.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Zastanawiam sie nad zakupem garnkó BERGHOFF model Charm albo Tulip, czy ktos z was moze podzielic sie opinia na temat tej firmy, ewentualnie doradzić jakies inne w tej cenie /do 500 zł/. Z góry bardzo dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert pomorskie 23.01.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Sprzedaje te garnki od samego poczatku jak tylko pojawily sie na polskim rynku . Z czystym sumieniem moge Ci je polecic , ale osobiscie wybralbym zestaw Zeno . Nie ma termometrow ktore sie psuja i w calosci ma metalowe uchwyty. Dobra cena na zestaw zeno to okolo 580 zl .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 23.01.2007 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 A co te garnki ? Programowane (windows won !) ? Same gotują ? Smacznie ? Bez energii z zewnątrz ?? ) pozdr - Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 24.01.2007 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 tu chwalą te garnki http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1552602&highlight=garnki#1552602 a tu tak średnio http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1520072&highlight=garnki#1520072 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leesou 24.01.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Mam garnki Berghofa od ponad 4 lat. Fajnie się w nich gotuje (gotuje żona ale z braku narzekania wiem że jest ok ). Mają jednak pewne wady: 1. Patelnia - nie służy do smażenia ale do duszenia. Zapomnij o naleśnikach czy omletach. Nawet pieczarki potrafią "przywrzeć" 2. Mają niewygodne ranty. Owszem dobrze się z nich wylewa wodę (nie cieknie po ściance garnka) ale ułożenie ich w zmywarce prze te cholerne ranty to istna nerwówa 3. Termometry w pokrywce to zbędny bajer, który bardzo zachodzi brudem, utrudnia zmywanie w zmywarce i urywa się po pewnym czasie (z 5 pokrywek pozostały tylko 2 całe termometry) 4. Pokrywki mają taki kształt że pasują tylko do danego garnka. Poza tym mają kształt stożka a nie są płaskie. Jesli masz w domu inny garnek i przykryjesz go pokrywką berghofa a ta będzie wystawała poza obręb garnka to skorplona para podczas gotowania będzie skapywać na kuchenkę. Z zalet mogę podać że po tylu latach użytkowania w żadnym znich nie wypaczył się dno ani nie urwała żadna rączka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 24.01.2007 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malutka123 27.01.2007 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 A jakiej firmy innej ewentualnie możecie jeszcze polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżordż5 27.01.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Zepter- wg mnie najlepsze i najdłużej kumulują ciepło, ale cena jedna z wyższych. Mam różne garnki stalowe więc wiem co mówię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malutka123 28.01.2007 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 No ale może trochę tansze niz Zepter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brigid 28.01.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Mogę polecić garnki stalowe: L'Agostina, Fissler, WMF. Z tych dwóch pierwszych firm pojedyńcze sztuki / serie pojawiają się od czasu do czasu w Makro, w bardzo przyzwoitych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikola79 28.01.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Ja bardzo polecam te garnki uzywam ich 4 lata i jestem bardzo zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jax 28.01.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Tu masz garnki Fisslera i Silita:http://www.fide.pl/pl/fissler/http://www.fide.pl/pl/silit/garnki/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosciu01 28.01.2007 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 a takie steinbach'y czy tefal'e to jak się mają w rankingu ? ... facet jestem, to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 29.01.2007 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 kiedyś zakładałam wątek o garnkach we "wnętrzach". Stanęło na garnkach z tefala. Zamówiłam z allegro. Nie wiem jak się sprawują, bo czekają na...domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucia 29.01.2007 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Mam garnki Berghoffa niecały rok, najtańszy zestaw Vision. Z zalet: cena, łatwość mycia (dobrze znoszą mycie w zmywarce), całkiem przyzwoita akumulacja ciepła. Wady: jak wspomniał Leesou patelnia bardziej nadaje się do duszenia, niż smażenia (szczególnie przywieraja placki ziemniaczane, albo nie umiem smazyć ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbro 29.01.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Namówiłem żonę na AMT. Wydają się niezłe, no i nic nie przywiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 30.01.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 ja ma fisslera (3 lata) i powiem, że garnki jak garnki, a w zeszłym roku kupilismy jeszcze duzy zestaw ingenio i tymi jestem zachwycona, zwlaszcza patelniami i wokiem - tak więc polecam bardzo. jedyny minus - brakuje dużego gara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurekbar 30.01.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Kupiłem żonie Berghoff seria hotel line - extra garnki, całe metalowe, nic nie zachodzi, w zmywarce nie ma problemów. Żona bardzo sobie chwali (ja niestety nie potrafię i nie lubię gotować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacisko 04.02.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Mam 10 litrowy na bigos i jestem zadowolona, ale nie kupowałabym całego zestawu bo patelnia jest do kitu. Zapłaciłam za niego 160zł pod koniec 2005r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malutka123 04.05.2007 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 No i zdecydowała, wybór padł na Berghoff seria TULIP Jescze nie mieszkamy więc leża w pudełku ale wygladaja ekstra i solidnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts