Lookita 02.02.2012 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 NIe wpisalem tu,gdyz,to nie ten watek,poza tym,mam sledczych,poza tym,nie mam czasu,ale wpisze,gdyz-mam od 2 tyg. niemowle w domu,zatem-temp. mam zwiekszone,mam inne dobowe sterowanie piecem,napisze dzisiaj,ale w watku z zuzyciem gazu.Powiem,ze mam wieksze ,ale wlasnie mam -18 out,kominkiem pale takze,srednio 4 h na dobbe.Napisze,jak napisalem powyzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igorex 25.01.2015 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Witam, czy koś z Państwa ma zainstalowany rekuperator z obrotowym wymiennikiem ciepła np (firm Swegon lub .Ostberg) ? Proszę o ewentualne opinie a także proszę o namiary na projektanta i dobrego wykonawce instalacji Reku z okolic Krakowa dziękuje i pozdrawiam Igor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rabat 31.03.2015 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Witam, czy koś z Państwa ma zainstalowany rekuperator z obrotowym wymiennikiem ciepła np (firm Swegon lub .Ostberg) ? Proszę o ewentualne opinie a także proszę o namiary na projektanta i dobrego wykonawce instalacji Reku z okolic Krakowa dziękuje i pozdrawiam Igor Znajomy ma i bardzo sobie chwali, bo te obrotowki sa nieco droższe ale ta ich efektywnosc odzysku ciepla jest w szeroki zakresie (nie laboratoryjnym), no i nie zamarzaja, co jest ważne w naszym klimacie. nie wiem co do firmy, bo chyba miał inną (coś o porównywalnej jakości ale fajniejszej cenie). zapytam o namiary. Polecał tez film, co prosto tłumaczy te dzialania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igorex 27.01.2016 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Znajomy ma i bardzo sobie chwali, bo te obrotowki sa nieco droższe ale ta ich efektywnosc odzysku ciepla jest w szeroki zakresie (nie laboratoryjnym), no i nie zamarzaja, co jest ważne w naszym klimacie. nie wiem co do firmy, bo chyba miał inną (coś o porównywalnej jakości ale fajniejszej cenie). zapytam o namiary. Polecał tez film, co prosto tłumaczy te dzialania Dzięki za info Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 27.01.2016 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Reklama dźwignią handlu .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mada09 28.01.2016 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Też czytałam, że te obrotowe są lepsze, bo dają większe ciepło. Ale z kolei nie znalazłam nic na temat pozostałych. Jak one się mają do zatrzymania ciepła, albo czym się charakteryzują? I czy w ogóle opłaca się montować obrotowe czy z jakimś tańszym modelem nie wyjdzie na to samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 28.01.2016 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Patrząc wyłącznie na kwestię ekonomiczną i kosztów eksploatacji.Wszystkie wymienniki wypadają podobnie.Wentylacja w domu to bardzo niskie wydajności.Tak niskie, że różnice w kosztach eksploatacji między poszczególnymi wymiennikami zacierają się.Pomimo tak dużych różnic w sprawnościach, grzałkach wstępnych lub ich braku itp. Niemniej chcąc wydać dużo pieniędzy na drogą centralę, wybrał bym tą z wymiennikiem obrotowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts