Whitemag 16.05.2007 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Ja bede budowal dom pietrowy z plaskin dachem w 75 proc, 25 dach jednospadowy jako przestrzen nad pokojem dziennym. Wedlug mnie taki dom ma szereg zalet.. - bryla zblizona do ksztaltu kuli - energooszczednosc - powierzchnia dzialki nie ucierpi...a nie jest jej duzo... - wszystkie pomieszczenia bez skosow (oprocz pustki nad salonem). - najtanszy mozliwie dach - wyrazne oddzielenie strefy prywatnej od publicznej? Oczywiscie ma rowniez wady..... .... no i wedlug mnie jest jeszcze jeden aspekt, ktory trzeba rozwazyc... otoczenie! Jesli budujesz dom, ktory jest otoczony budynkami wysokimi - pietrowe lub uzytkowe poddasze - nie buduj parterowki. Mimo najladniejszego projektu taki dom bedzie wygladal bardzo .... plasko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 20.05.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Ja wybrałam Jaspis z poddaszem użytkowym ....z kosztorysem 285 tys brutto cennik z roku 2005r. ale te cenniki tyle warte co zeszłoroczny śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gsylwek 21.05.2007 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 u nas w szeregu stoi już 5 domków z poddaszem uzytkowym, a nasz będzie spory, więc parterowy nie wchodził w grę dodatkowo dlatego,że zająłby znaczną część działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 21.05.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 kiedys myslalam tylko parterowy w koncu wybralam pietrowy schody - no tak, sa upierdliwe ale przypomnialam sobie ze jako nastolatka wpadlam na swietny pomysl aby zmienic lokalizacje swego pokoju - i z gory od rodzicow przeprowadzilam sie na dol bylo cuuudnie dzieci nam kiedys podziekuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gsylwek 23.05.2007 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 u nas jest podobna sytuacja, na dole rodzice a na górze my z dziećmi, piętro na pewno pozwala na dużo większą odrębność, intymność.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts