wienczyslaw nieszczegolny 20.05.2003 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 witam mam zamiar przerobic lodowkewiadomo tradycyjna lodowki robione sa za szczelnej blachy a ponadto sa ocieplane poliuretanowa pianka o bardzo niewielkim stopniu paroprzepuszczalnosci. pytanie- dlaczego mam jadac nieswieze jarzyny i inne produkty zniszczone poprzez nieprawidlowe przechowywanie? czy ktos ma juz jakies doswiadczenia na temat przerabiania lodowek? chodzi mi konkretnie o to czy ktos juz w swojej lodowce wymienilscianki powodujace, ze nasza lodowka zachowuje sie jak szczelny termos? mam zamiar zdemontowac scianki zewnetrzne lodowki a nastepnie zastapic je 4 cm warstwa twardej(jednak wspaniale paroprzepuszczalnej)welny mineralnej. na tak wykonana scianke chcialbym naniesc jakis tynk .- najlepiej mineralny, aczkolwiek jestem otwarty na sugestie. pytanie tez czy zastosowac folie paraprzepuszczalne a jesli tak to jak sie je uklada w takim przypadku? z gory dziekuje za wskazowki i mam nadzieje, z znajda sie wsrod forumowiczow ludzie obeznani z tematem [ Ta wiadomość była edytowana przez: tanczacy z myslami dnia 2003-05-20 20:49 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wienczyslaw nieszczegolny 20.05.2003 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 mam jeszcze jedno pytanie- moj sasiad chce sprzedac mi swoja lodowke...wiem, wiem nad czym tu sie zastanawiac...taka okazja sie nie powtorzy itd..chodzi jednak o to , ze pieniadze sa mi teraz potrzebna aby przerobic juz istniejaca lodowke...i mam dylematjestem sklonny kupic, ale...czy sadzicie, ze warto? [ Ta wiadomość była edytowana przez: tanczacy z myslami dnia 2003-05-20 19:49 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechu5 20.05.2003 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 Tanczacy z myslami Dobre!!! a to drugie jeszcze lepsze, widze ze humorek dopisuje na jałowe dyskusie.A to poniżej z twojego innego wątku tyeż dobre ..."szukam materialu ktory bedzie dobrze przepuszczal pare" lechu5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.05.2003 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 Ale śmieszne... Żałość mnie bierze jak się czyta takich półgłówków jak ty. Zacząłeś ten temat w poprzednim wątku i trzeba było na tym poprzestać. Znajdź sobie inne forum i tam bij pianę debilu. Żałosny cymbał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.05.2003 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 Oczywiscie, jezeli zawiera chociaz resztki freonu to warto!Za kazda cene...Taka lekko zdemolowana to nawet latwiej potem przerabiac, scianki nie sa takie sztywne, wobec czego latwiejszy demontaz pianki.Co do welny mineralnej to rzeczywiscie swietny pomysl, natomiast co do tynku, hmmm...Proponowalbym gips maszynowy.Folie uklada sie naprzemiennie na skos z zakladkami, najlepiej o jak najwiekszym wspolczynniku paraprzepuszczalnosci.Nawet jezeli sie nie uda to mozna ja wykorzystac, np w ten sposob (juz kiedys bylo na forum) http://www.hoza.dyzio.pl/serv/lod.htmlZycze powodzenia i swiezego jedzenia, prosto z dzialki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.05.2003 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 Anonimowy z 44 ma rację że forum spwalniają forumowicze z ciężką bronią i nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 20.05.2003 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 Ludzie dajcie sobie luz.Nie piszcie o pierdołach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechu5 20.05.2003 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 Szanowni Anonimy Spkojnie- trochę rozrywki się przyda, popatrzcie jak tu dzisiaj cicho, chyba wszyscy budują ,a ci co są w pracy to coś muszą robić A na innym forum zapewniam was, że taka rozmowa nie będzie się toczyć, jak redakcja przenosiła takie wątki to już nic się dalej nie działo, a jak wszystkim się zudzi to ten wątek sam odejdzie do lamusa. lechu5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.05.2003 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 Skocz sobie razem z tym debilem "Tańczącym z własną paranoją" do działu "Klub BUDUJĄCY" albo jeszcze lepiej do "Psycholog dyżurny- czynne 24 godziny na dobę", chociaż wielkiego powodzenia wam tam nie wróżę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.05.2003 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 Czy zamierzasz dorobic podpiwniczenie do lodowki ew. garaz w jednej bryle? drzwi uchylne jednostronne przydadza sie, a i zamek magnesowy do drzwi garazowych to nowosc na naszym rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechu5 20.05.2003 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 Już skoczyłem. lechu5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.05.2003 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 A ja proponowalbym GWC zeby zawsze swieze powietrze bylo, i moze jeszcze rekuperator dla zmniejszenia strat chlodu. Tylko nie wiem GWC zwirowe czy rurowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.05.2003 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 A może trzcinowe byłoby ekologicznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wienczyslaw nieszczegolny 20.05.2003 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 serdecznie dziekuje za wszystkie podpowiedziwidze, ze watek bardzo dynamicznie sie rozwija co moze swiadczyc o popularnosci nowych rozwiazan w nawet tak malo zdawac by sie moglo waznej dziedzinie jak zdrowe przechowywanie produktow bede wdzieczny za dalsze instrukcjeobiecuje, ze po przerobce lodowki opublikuje na lamach szacownego forum szczegolowy test tejze lodowki zauwazylem tez pare glosow krytycznych- no coz jak wiemy zawsze kiedy temat budzi kontrowersje zdazaja sie i takie glosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 20.05.2003 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 wystarczy ze zywnosc bedziesz przechowywal w kilkunastometrowej studni. To chyba lepszy pomysl, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 20.05.2003 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 oczywiscie bez wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 20.05.2003 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 :wink: :wink: Po co w takim razie lodówka?? Pomieszczenie, 1..2 m2, ze ścianami, bo ja wiem, Porothermu albo BK, w każdym razie czegoś co "oddycha", zaizolowane wełną, przybudowane do kuchni, a wewnątrz... płyta chłodząca z lodówki. Agregat oczywiście na zewnątrz - i chłodzona spiżarnia gotowa.. :wink: :wink: PS. Nie ma to jak trochę humoru, kiedy chce się już zacząć budowę a tymczasem kolejne papiery leżą niemiłosiernie długo w kolejnych urzędach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.05.2003 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 A w studni mozesz zrobic czerpnie ...jedzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.05.2003 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 I do tego jeszcze pompe ciepla...ups, chlodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.05.2003 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 Robiles juz moze wyliczenia na przenikanie ciepla scianek przy piance i przy welnie? Ile chcesz dac welny? Zeby za szybko chlod nie uciekal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts