tczarek 20.05.2003 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 No oczywiście do tak zaawansowanych technologii potrzebna jest oddzielna linia energetyczna dedykowana. Myślę, że najlepiej z materiałów zwanych nadprzewodnikami. No i to taka mja mała sugestia, by po załączeniu takiego ustrojstwa ssiedzi mieli też 'Swiatło' ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KP 20.05.2003 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 Jak ten "super" pomysł złapie to wycięte ścianki z izolacyjną pianką będzie można użyć do ocieplania murów. Na wykończenie nie potrzeba żadnych klei, siatek, tynków. Poszpachlować trochę krawędzie i gładka powierzchnia pod malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.05.2003 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 przyznam, ze troche dziwny ten pomysl z przerobka lodowkiale cos w tym jest..dlaczego nie mamy jesc swiezych produktow zamiast stechlych prosze tez o wskazowki jak przerobic tradycyjna lodowke, tak aby mogla oddychac mam polara-energooszczedna- mam nadzieje ze sie nada jak wyglada sprawa wymiarow?czy po takiej przerobce scianki nie beda zbyt grube?czy ktos juz przerobil swoja lodowke? licze, ze temat sie rozwinie zbych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.05.2003 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 temat znany od lat http://www.refrigerate.com/plate/breath.wool mozna sie dowiedziec ciekawych rzeczy na temat przechowanie zywnosci w ogole.amerykanie maja w tym wieloletnia tradycjeu nas oczywiscei temat- zagadka a co do przerobki to nie jest to konieczne mozna juz kupic oddychajace lodowki http://www.officedeepot.com.pl/ pl/odcl1500.shtmlalbo http://www.salusint.com.pl milej lektury Alina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wienczyslaw nieszczegolny 20.05.2003 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 "Oczywiscie, jezeli zawiera chociaz resztki freonu to warto! Za kazda cene...Taka lekko zdemolowana to nawet latwiej potem przerabiac, scianki nie sa takie sztywne, wobec czego latwiejszy demontaz pianki. Co do welny mineralnej to rzeczywiscie swietny pomysl, natomiast co do tynku, hmmm...Proponowalbym gips maszynowy. Folie uklada sie naprzemiennie na skos z zakladkami, najlepiej o jak najwiekszym wspolczynniku paraprzepuszczalnosci. Nawet jezeli sie nie uda to mozna ja wykorzystac, np w ten sposob (juz kiedys bylo na forum) http://www.hoza.dyzio.pl/serv/lod.html Zycze powodzenia i swiezego jedzenia, prosto z dzialki." masz jakies namiary na ta folie paroprzepuszczalna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.05.2003 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 czy ktos badal wplyw oddychania lodowki na jakos w niej przechowywanych produktow? temat bardzo ciekawy czekam jak sie dalej rozwinie koniec z nieswieza zywnoscia!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.05.2003 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 mam pytanie byc moze troche z innej beczki..czy mozna jakos taka zmodyfikowana lodowke pozenic z rekuperatorem? w lodowce powstaje znaczna ilosc ciepla, ktora nie zawsze jest akurat w kuchni potrzebna, czy ktos potrafilby to przeliczyc, czy taki slub lodowki z rekuperatorem ma sens? Darek_13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.05.2003 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 nie widzial tu ktos mojego kota?taki bialy i duzo mialczy na wszelki wypadek podaje nr komorki: komorka nr23 po lewej stronie (jak sie idzie od spozywczego...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 20.05.2003 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 tanczacy jest chyba oslawionym expertem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.05.2003 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 w jakiej dziedzinie? Tanczacy powiedz w jakiej dziedzinie jestes expertem myslalem, ze z ta lodowka to takie jaja ktos sobie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gallick 21.05.2003 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2003 mam zamiar przerobic lodowke wiadomo tradycyjna lodowki robione sa za szczelnej blachy a ponadto sa ocieplane poliuretanowa pianka o bardzo niewielkim stopniu paroprzepuszczalnosci.--------------Natryskowe pianki poliuretanowe (PPUR) (po angielsku Spray Polurethane Foam - SPF) zostały wprowadzone do przemysłu budowlanego przed ok. 40-stoma laty i od tej pory cieszą się znacznym sukcesem. Chociaż nie są wykorzystywane tak szeroko jak typowe materiały w płytach izolacyjnych, odznaczają się właściwościami, które mogą być niezwykle korzystne w specjalnych zastosowaniach. Przylegają np. bardzo dobrze do czystych i suchych powierzchni i łatwo dają się zaaplikować w złożone kształty.zrodlo: http://www.szkielet.com.pl/technologia/zastosowanie_pianek_poliuretanowych.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.05.2003 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2003 Anonim: polar-energooszczedny sie nie nada. Tak to juz jest z tymi energooszczednymi,ze kicha nic z tego... A grubosc scianek ma drugorzedne znaczenie, lepiej zwroc uwage na podstawe, dobre fundamenty z podpiwniczeniem czy bez, od tego zalezy jak duzo bedziesz mogl zmiescic w niej wyzerki :wink:czy strop wytrzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.05.2003 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2003 Tanczacy: tutaj masz oferte na folie http://www.intersun.pl/solar.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 21.05.2003 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2003 Wprawdzie nie do przechowywania żywności ale również lodówka i w dodatku z zaawansowaną techniką wentylacyjną. Więc również trochę na temat i... do śmiechu http://www.hoza.dyzio.pl/serv/lod.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szdom 21.05.2003 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2003 Jasiu popraw sie to juz bylo pare postow wyzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.05.2003 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2003 Tanczacy, a nie myslales o tym zeby zrobic kilka otworow przy podlodze i kilka u gory - mialbys wentylacje grawitacyjna i obyloby sie bez kosztownej przerobki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.05.2003 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2003 Ja mam pewne doswiadczenie w tym temacie. Przerobilem juz kilka lodowek, w tym takze moim znajomym.Jak na razie wszyscy sa zadowoleni i bardzo mnie chwala, mowia, ze tak swiezych jarzyn to nawet z ogrodka przydomowego nie jedli, dodam tylko ze mieszkaja niedaleko oczyszczalni sciekow.Jogurtom i przetworom mlecznym bardzo sluzy intensywna wentylacja i zmniejszona wilgotnosc powietrza, zachowuja swoj smak i kolor jeszcze przez wiele dni, nawet jezeli maja uszkodzone wieczko.W razie czego sluze rada przy przerobkach.Lodoowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wienczyslaw nieszczegolny 22.05.2003 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2003 jakiego kleju uzyles do laczenia scianek?moze sa do tego celu jakies specjalne kotwy lodowkowe? a w ogole to ile bys wzial za przerobke takiej lodowki?ewentualnie mialbym wieksza partie (sasiedzi sa zachwyceni pomyslem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.06.2003 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2003 Ni, nie używa się żadnych kotew ani klejów. Stosuje się do tego mocowanie podobne jak w montażu chat z bali, czyli na jaskółkę (?) specjalne wyżłobienia w sciankach, ewentualnie stosuje sie profile aluminiowe, ale to już podraża całą inwestycję. Co do ceny to negocjowana jest indywidualnie, wszystko zależy od wielkości lodówki i wybajerzenia Przy większych ilościach upusty !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.06.2003 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2003 Jezuuuuuu , ludzie już chyba nie mają większych problemów na głowie , tylko oddychające lodówki . Ja dopiero co kupiłem działkę i zastanawiam się co dalej , śmigam po forum , czytam , myśli zbieram a tu takie COŚ. Litości. Nara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts