zainteresowana 23.01.2007 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Witam Szanowne Grono , pytanie jak w temacie : czy już mogę podpisać umowę przedwstępną zakupu działki w następującej sytuacji: - działka budowlana w trakcie podziału, przygotowana przez geodetę propozycja na daniach będzie składana w gminie (propozycja zgodna z MPZP) - zakup na kredyt , transakcja przez pośrednika. Zależy mi na czasie ze względu na cenę i potencjalnych zainteresowanych jej podbiciem. Czy podpisać umowę przedstępną, czy umowę warunkową zakupu z obwarowaniem dla obydwu stron: -kupujący: kredyt -sprzedający: podział. Umowę przedwstępną / warunkową chcę podpisać notarialnie. Pytanie: czy wtedy koszty notarialne ponosi się podwójnie ( drugi raz przy umowie przyrzeczonej?). I jeszcze kwestia zadatku: czy jest określone min. % ile musi wynosić ( wiem, że więcej to większa pewność ale z ciekawości pytam)? No i kiedy mogę rozpoczynać procedurę z bankiem? Pomóżcie proszę i podzielcie się swoją wiedzą.. Pzdr, Zainteresowana [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts