mojave 24.01.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 nawiązuja do watku o wannach zakladam nowy post. Jestem przed zakupem i sie zastanawiam czy warto kupowac wannę z hydromasażem czy lepiej w kabinie prysznicowej zamontować panel masujący. Pytanie do wszystkich posiadających taka wannę - jak często tego uzywacie? Bo znajomi maja cos takiego od 2 lat i mowią, że na początku było super, uzywali tego ale po pewnym czasie przestali bo im sie znudziło, nie maja czasu na długie kapiele itp. i teraz to tylko kłopot przy myciu - te wszystkie rowki i zglebienia. Ja przyznam o wiele częściej korzystam z prysznica więc może taki panel bylby bardziej wykorzystywany. Aczkolwiek czasem taka kapiel z babelkami bylaby mila. Napszcie mi jakie znajdujecie za- i przeciw w obu przypadkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz-Milano_Style 25.01.2007 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Witam, Po pierwsze, wanna z hydromasażem a kąpiel z bąbelkami to zupełnie coś innego. Kąpiel z bąbelkami, kąpiel szampańska, perełkowa to nic innego jak masaż powietrzny. Dysze powietrzne znajdują się w dnie - mogą to być dysze z malutkimi otworkami (drobne bąbelki o raczej łaskotającym działaniu), lub dysze które puszczają powietrze spod spodu (duże bąble powietrza, odczuwalne mocno na skórze). Większe bąble powoduję większą wibracją wody, oraz stymulację ciała. System hydromasażu, to dysze wodne, umieszczone na bokach wanny. Często dysze są umieszczane w oparciach, stymulując plecy. Zdarza się, że dysze od kąpieli perełkowej, dodatkowo wypuszczają wodę, ale trzeba uważać - zdarza się, że napędza to jedna pompa - wodna. Nie można porównywać wanny z hydromasażem do kabiny masażowej. W wannie, ciało opływa woda, rozluźniając je i odprężając. Woda pod ciśnieniem, grubym strumieniem wydostaje się z dysz i rozbija o nasze ciało. Dzięki strumieniowi o dużej średnicy i wodzie wokół, masaż jest przyjemny, kojący i relaksujący. Dodatkowo hałas spowodowany pompami i cyrkulacją wody, często uspokaja, pozwala się odprężyć i zapommnieć o całym dniu pracy (o ile nie jest to wanna z głośnymi pompami, których wibracje przenoszą się poprzez wannę do mózgu:)) Dysze od panelu masażowego, produkują drobne strumienie, w dużej ilości a co za tym idzie, odczucia są zdecydowanie inne. Według mnie (może inni mają inne zdanie), masaż w kabinie, jest raczej orzeźwiający i pobudzający do korzystania z życia, lecz każdy mówi coś innego i są to tylko moje odczucia. Dla mnie, kąpiel perełkowa, czy hydromasaż się nie znudzą - po prostu lepiej się po tych zabiegach czuję. Na pewno dużo także daje chromoterapia, czy to w wannie, czy też kabinie, ale to już inna historia. Pozdrawiam i życzę udanych przmyśleć Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz-Milano_Style 25.01.2007 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 26.01.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 po pewnym czasie przestali bo im sie znudziło czizes - to też? czy to znudzenie nie jest zaraźliwe czasem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kulin 27.01.2007 00:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 A ja mam to i to i sobie chwalę obydwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 29.01.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 mam tylko wannę z hydro ale muszę powiedzieć, że od czerwca 06 jest ona (czyli hydro) używana często. nie mam panelu masażowego ale wydaje mi się, że jest to zupełnie inny relaks niż w wannie. w prysznicu mam za to taką ruchomą głowicę z różnymi strumieniami ale szczerze przyznam, że z racji istoty prysznica (krótko i treściwie) nie korzystam z tego wynalazku. co do wanny z hydro to raz na 4-6 tygodni musisz ją dezynfekować co jest wylaniem około 150 litrów (u mnie) wody dodatkowo. ja sprytnie zgrywam dezynfekcję wanny z wizytą szambowozu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 01.02.2007 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 i jedno i drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 01.02.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Nic tak nie koi nerwów jak relaks w wannie po tygodniowej bieganinie. przynajmniej jeżeli o mnie chodzi .A prysznic to na codzien i do roboty Nie wiem czy chciało by mi sie stać i relaksowac na stojąco i słuchać jak licznik bije od wody, a kasa cyk cyk kapie z kieszeni Pozrd. Decyzja należy do inwestora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 25.06.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Podbijam. Stoję przed podobnym wyborem. Interesuje mnie moc masażu w wannie vs w kabinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw73 06.07.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Witamzdecydowanie wanna, ale nie jakieś marketowe badziewie ponieważ jest to podłej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts