Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Właśnie mam taki dylemat.

Następnym etapem na budowie to okna.

Kto bedzie robił to juz wiem http://www.rduch-borek.pl/galeria_okna.php

Tylko teraz dylemat, bo jesli plastik to juz teraz ajesli drewno to po tynkch

Dzis dostane wycenę na jedno i drugie, tylko tak przypuszczam ze różnica cenowa nie bedzie za duża.

Raz to dlatego ze to pięcio komorowy salamander 3D ,a drugi to to ze to ten sam producent i jednych i drugich wiec tak zawyży cene okien PCV żebym wziął drewno :D

Ale przewidziałem taka okoliczność i złożyłem zestawienie jeszcze u trzech producentów okien z profili salamander i tylko maja PCV

Pomijając to pytam was

Co wybieracie jeżeli ceny kształtują sie na jednym poziomie ??

8) 8)

https://forum.murator.pl/topic/70358-co-wy-by%C5%9Bcie-wybralisalamander-5-komorowy-czy-drewno/

Coś ty za firmę znalazł? Produkcja zarówno pcv jak i drewna przy zatrudnieniu 30 osób? O ile produkcja pcv to nic skomplikowanego (powiedzmy) to drewna z takiej egzotycznej firmy bym nie kupił. No chyba, że znasz wielu zadowolonych z ich produktów klientów...

Bracia Bertrand juz wycenili okna, wyszło 3 tyś taniej od Salamandra, no i co ważne transport i dojazd na pomiar za darmo.

bwojtek to firma która zajmije sie produkcja okien o x lat, ich okna sa najbardziej polecane w moich okolicach, ich wykonanie widziałem juz nieraz, tynkuje domy i niejedne okna juz widziałem.

Rezi może masz jakieś zdjęcia twoich okien, może wrzucisz na stronkę albo na moja poczte?

Wszędzie sa tylko przekroje niema całego okienka i a w kolorze to juz niema co marzyc.

Czy okna dwustronnie oklejone sa farbowane w masie?

Bliziutko mam taką firme http://www.termoprofil.pl/offer/PrestigeVip.aspx

Robia okna z profilu aluplast.

Co myślicie o tych profilach?

Warto ?

Moze ktos ma i moze sie wypowiedzieć

pomimo ze nie uwzględniłeś - weź galean 7000 licowany

mam i wyglądaja rewelacyjnie

mam wątpliwości do tego profilu z recyklingu znaczy się się IQ7000 (firma oknovid), mam zamontowane ich kilkaset okien, przy takiej ilości wychodzą wszystkie rzeczy.

Nie słyszałem dobrego zdania na temat Salamandra.

Natomiast w/g mojej oceny pcv są bardziej praktycznę. Pamiętaj mimo że klejone to drewno zawsze pracuje i na ile bezawaryjnie będzie pracować.

grzegorz10 Salamander to przecież PCV :lol:

Oczywiście wiem tak jak Gelan ,KBE, VEKA, PLASTMO, Deceunik, Rehau, Schuco, Thyssen, Kommerling, Itp.

Pamiętaj mimo że klejone to drewno zawsze pracuje i na ile bezawaryjnie będzie pracować.

Ja to powiedzioałem o oknie drewnianym.