Aga - Żona Facia 24.01.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Kero pozwoliłam sobie założyć Komentarze do Twojego Dziennika. Życzę Wam powodzenia w budowie. Twój syn ma wiele szczęscia , ze ma takiego ojca Pisz dalej, ja w miarę możliwości będę czytać. Jak będziesz chciał to wklejaj zdjęcia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 25.01.2007 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Witaj Aga. Cieszę się, że mnie upolowałaś Ktoś musiał to poczynić więc czemu nie Ty? Co do zdjątek to jeszcze ich nie mam ale dzisiaj przy pierwszej pracy fizycznej na rzecz budowy domu klika zrobiłem. Jak będą wywołane to postaram się oczywiście tu wrzucić. Sory tak naprawdę, jestem za cieniutki by to poczynić ale jak będą to synuś poczyni:-) Pozdrawiam w nadziei, że zima przenisie się do Afryki. Pozdrowionka dla sympatycznego Facia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 26.01.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 No trzymam kciuki Ja mam 25 lat i też przymierzam się do budowy... Ale nie mam takiego czadowego ojca!!! Ziemia już jest, projekt wybrany (ale nie kupiony), czekam na WZ i przyłącza. slawkin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 27.01.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Witaj kero Wasz projekt domku jej świetny,sama gdy byłam na etapie szukania projektu,wybrałam jako pierwszy ten projekt,juz miałam go kupowac,ale znalazłam namiar na jednego pana ,który budował ten dom.Zaprosił nas do siebie,dom był w stanie surowym otwartym,przykryty na czas zimy papą,i juz w tedy robił wrażenie.Strasznie mi sie spodobał,ale trochę włascieciel domu,ostudził mój entuzjazm,jak powiedział że juz wydał 250 tys (z oknami,ale ich jeszcze nie miał zamontowanych) poza tym wydał mi sie trochę za duzy,jak dla mnie.No i wybrałm w koncu inny domek troszkę mniejszy i tańszy(mam nadzieje) życzę powodzenia i gratuluję świetnego wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 27.01.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Stelka wydać 250tyś to żadna sztuka. My dysponujemy kwotą łączną 240tyś i ukończymy ten dom - wierzę w to. Dzieki za życzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 29.01.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Bardzo mi się ta wanna w wykuszu podoba . A co do kosztów.... . Metraż mamy podobny (jeżeli dodać też 50m2 przerobionego przez Was garażu i wiaty), a my owe 240 tys., to właśnie minęliśmy (stan surowy otwarty). Ceny robocizny szaleją, na materiały wciąż podwyżki... Życzę Wam, żebyście się zmieścili w zaplanowanym budżecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 29.01.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Taaa, ta wanna to i mnie się podoba tylko, że jak do tej pory nic podobnego absolutnie nie znalazłem jeszcze. Prawopodobnie zamontujemy jakąś wolnostojącą wannę tak aby było naokoło niej przejscie - swobodny dostep do okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 01.02.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Hej kero U mnie od momentu złożenia wniosku do podpisania umowy minęło 6 dni roboczych. Wpis do hipoteki i opłata w U.S. załatwoiny i już w banku chcieli przelewac kasę,ale po co? pogoda jaka jest kazdy wie.Mając kase na koncie juz trzeba liczyc się z odsetkami ,a pieniadze i tak są narazie zamrożone,Ja umówiłam sie z bankiem ,ze jak będę zaczynała budowę ,to dzien wczesniej dam znać i kaskę przeleją Kredyt brałam w banku pko bp.Polecam,szyko.sprawnie i bez zbędnych pytań ogólnie bardzo dobry bank Pozdrawiam _________________ Pasja Stelki Komentarze do dziennika http://republika.pl/grupakrakowska/ie4.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 01.02.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Słuchaj Stelka, ja nie zamierzam wiedzieć więcej niż Ty sama w Twojej sprawie ale upewnij się czy aby tylko przelew na konto zależy wyłącznie od Twojego życzenia. Mnie się wydaje, że tak nie jest ale mogę być w błędzie.W każdym razie słyszałem taką formułę, że najdalej miesiąc od podpisania umowy trzeba podjać pierwszą transzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 01.02.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 kero Cytat z mojej umowy "umowa ulega rozwiązaniu jeśli w terminie 12 miesięcy od dnia zawarcia umowy nie nastapiła wypłata kredytu albo pierwszej transzy" Może u Ciebie jest inaczej,ale byłam w wielu bankach i nie słyszałam ,ze trzeba wypłacic pierwszą transzę najpózniej w miesiac od podpisania umowy,ale u Ciebie może być inaczej,nie wiem...dzielę sie z Tobą tylko tym co wiem.Przepraszam więc za to i obiecuje ,że juz nie wpiszę się do Twojego dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 02.02.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Co Cię ugryzło Stelka?Ja ani nie twierdziłem, ze wiem lepiej jak wyglądają Twoje sprawy ani nie twierdzę, że Ty mnie w jakikolwiek sposób uraziłaś.I jest u mnie tak właśnie, że ja musiałem w 30 dni od podpisania umowy podjać pierwsdzą transzę. Oczywiście nie była określona jej wielkość więc równie dobrze mogłem podjąć choćby 5 tyś.Pozdrawiam cieplutko i będę się zastanawiał długo jak Ciebie nie urazić zanim cokolwiek napiszę.Przepraszam za swoje grubiaństwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 06.02.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Kero Piękna okolica. Dla takich widoków warto budować, chociażby dla syna...Życzę powodzenia,ściskam kciuki i będę śledziła Twój wątek PozdrowieniaAmtla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 06.02.2007 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Dzięki Amtla, miejsce jak miejsce. Największą zaletą jest spokój, to typowa wieś roplnicza gdzie tak naprawdę na tych zdjęciach jej nie widać.Ale ściana lasu jaką widać (oddalona o 100 od działki) to ten sam las przy którym mieszkamy obecnie. Bystarczy dwugodzinny naprawdę wolny spacerek by przemierzyć tę drogę od działki do domu wyłącznie przez las. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zk140t 06.02.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Witam. Podoba mi się Twój optymizm i samozaparcie. Mam tak samo. I dlatego wierzę, że się Wam uda doprowadzić budowę szybko i bezbłędnie w założonym kosztorysie.Ładny teren. Możesz zdradzić, gdzie mieści się Wasza działka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin z Bydzi 06.02.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 No faktycznie się zaczeło aż miło popatrzeć jak koparka zasuwa! Strasznie zazdroszcze już rozpoczęcia. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 06.02.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Dzięki wszystkim za dobre słowa.Co do lokalizacji działki to żadna tajemnica - dziennik budowy to podaje ale powiem i tu - Szczutki - 6km od Osowej Góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidlos_Diablos 06.02.2007 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Hej! I ja się dołączam do obserwatorów i czytelników Waszego dziennika. Do Osowej to mam niedaleko bo mieszkam na Czyżkówku, więc jesteśmy prawie Ziomale Życzę miłego budowania i obyście faktycznie zmieścili się w budżecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 06.02.2007 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Fidel, mnie Czyżkówko przestało się podobać 20 lat temu.To wtedy rozpoczałem budowę domu, w którym mieszkam do dzisiaj na Osowej Górze:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidlos_Diablos 06.02.2007 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Fidel, mnie Czyżkówko przestało się podobać 20 lat temu. To wtedy rozpoczałem budowę domu, w którym mieszkam do dzisiaj na Osowej Górze:-) No i właśnie tacy jesteśmy fajni bo różni Ja bym na Osowej nie chciał mieszkać, ale o gustach się nie dyskutuje. Mnie i tak nie stać na budowanie domu w Bydgoszczy, a w samym pobliżu niestety nie ma nic ciekawego albo działki nie na moją kieszeń. Dlatego ja narazie planuje i zakupiłem dwie działki w różnych lokalizacjach - jedną zawsze można sprzedać i będzie z tego kaska na budowę. Obecnie jedynie budowanie w głowie - potem w realu. Ale Wam będę kibicował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 06.02.2007 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 A i tu Cię pewnie zaskoczę bo mnie Osowa już też nie imponuje.Tu się mieszka podobnie jak przemieszcza się w markiecie w niedzielne południe.Ciasnota okrutna i to wszystko - tu jest po prostu duszno. A jak Ci powiem na jakiej powierzchni postawiłem dom, w którym mieszkam toi pewnie nie wierzyłbyś.Stawiam browara (marka wedle życzenia) temu, kto odgadne jaką powierzchnię ma moja obecna działka, zresztą i tak nie moja bo nie wykupiłem jej od miasta uznajac iż nie ma czego kupować. Wolę dzierżawę wieczystą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts