Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Kero i syna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 125
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość Kero

Witaj Aga.

Cieszę się, że mnie upolowałaś:-) Ktoś musiał to poczynić więc czemu nie Ty?

Co do zdjątek to jeszcze ich nie mam ale dzisiaj przy pierwszej pracy fizycznej na rzecz budowy domu klika zrobiłem. Jak będą wywołane to postaram się oczywiście tu wrzucić. Sory tak naprawdę, jestem za cieniutki by to poczynić ale jak będą to synuś poczyni:-)

Pozdrawiam w nadziei, że zima przenisie się do Afryki.

Pozdrowionka dla sympatycznego Facia.

Witaj kero

Wasz projekt domku jej świetny,sama gdy byłam na etapie szukania projektu,wybrałam jako pierwszy ten projekt,juz miałam go kupowac,ale znalazłam namiar na jednego pana ,który budował ten dom.Zaprosił nas do siebie,dom był w stanie surowym otwartym,przykryty na czas zimy papą,i juz w tedy robił wrażenie.Strasznie mi sie spodobał,ale trochę włascieciel domu,ostudził mój entuzjazm,jak powiedział że juz wydał 250 tys :( (z oknami,ale ich jeszcze nie miał zamontowanych) poza tym wydał mi sie trochę za duzy,jak dla mnie.No i wybrałm w koncu inny domek troszkę mniejszy :) i tańszy(mam nadzieje) :o

życzę powodzenia i gratuluję świetnego wyboru :D

Bardzo mi się ta wanna w wykuszu podoba :D .

A co do kosztów.... :-? . Metraż mamy podobny (jeżeli dodać też 50m2 przerobionego przez Was garażu i wiaty), a my owe 240 tys., to właśnie minęliśmy :( (stan surowy otwarty). Ceny robocizny szaleją, na materiały wciąż podwyżki... Życzę Wam, żebyście się zmieścili w zaplanowanym budżecie.

Gość Kero
Taaa, ta wanna to i mnie się podoba tylko, że jak do tej pory nic podobnego absolutnie nie znalazłem jeszcze. Prawopodobnie zamontujemy jakąś wolnostojącą wannę tak aby było naokoło niej przejscie - swobodny dostep do okien.

Hej kero :D

U mnie od momentu złożenia wniosku do podpisania umowy minęło 6 dni roboczych.

Wpis do hipoteki i opłata w U.S. załatwoiny i już w banku chcieli przelewac kasę,ale po co? pogoda jaka jest kazdy wie.Mając kase na koncie juz trzeba liczyc się z odsetkami ,a pieniadze i tak są narazie zamrożone,Ja umówiłam sie z bankiem ,ze jak będę zaczynała budowę ,to dzien wczesniej dam znać i kaskę przeleją Kredyt brałam w banku pko bp.Polecam,szyko.sprawnie i bez zbędnych pytań ogólnie bardzo dobry bank :D Pozdrawiam

Pasja Stelki

Komentarze do dziennika

http://republika.pl/grupakrakowska/ie4.htm

Gość Kero

Słuchaj Stelka, ja nie zamierzam wiedzieć więcej niż Ty sama w Twojej sprawie ale upewnij się czy aby tylko przelew na konto zależy wyłącznie od Twojego życzenia. Mnie się wydaje, że tak nie jest ale mogę być w błędzie.

W każdym razie słyszałem taką formułę, że najdalej miesiąc od podpisania umowy trzeba podjać pierwszą transzę.

kero

Cytat z mojej umowy "umowa ulega rozwiązaniu jeśli w terminie 12 miesięcy od dnia zawarcia umowy nie nastapiła wypłata kredytu albo pierwszej transzy"

Może u Ciebie jest inaczej,ale byłam w wielu bankach i nie słyszałam ,ze trzeba wypłacic pierwszą transzę najpózniej w miesiac od podpisania umowy,ale u Ciebie może być :roll: inaczej,nie wiem...dzielę sie z Tobą tylko tym co wiem.Przepraszam więc za to i obiecuje ,że juz nie wpiszę się do Twojego dziennika :-?

Gość Kero

Co Cię ugryzło Stelka?

Ja ani nie twierdziłem, ze wiem lepiej jak wyglądają Twoje sprawy ani nie twierdzę, że Ty mnie w jakikolwiek sposób uraziłaś.

I jest u mnie tak właśnie, że ja musiałem w 30 dni od podpisania umowy podjać pierwsdzą transzę. Oczywiście nie była określona jej wielkość więc równie dobrze mogłem podjąć choćby 5 tyś.

Pozdrawiam cieplutko i będę się zastanawiał długo jak Ciebie nie urazić zanim cokolwiek napiszę.

Przepraszam za swoje grubiaństwo.

Gość Kero

Dzięki Amtla, miejsce jak miejsce. Największą zaletą jest spokój, to typowa wieś roplnicza gdzie tak naprawdę na tych zdjęciach jej nie widać.

Ale ściana lasu jaką widać (oddalona o 100 od działki) to ten sam las przy którym mieszkamy obecnie. Bystarczy dwugodzinny naprawdę wolny spacerek by przemierzyć tę drogę od działki do domu wyłącznie przez las.

Fidel, mnie Czyżkówko przestało się podobać 20 lat temu.

To wtedy rozpoczałem budowę domu, w którym mieszkam do dzisiaj na Osowej Górze:-)

No i właśnie tacy jesteśmy fajni bo różni :lol: Ja bym na Osowej nie chciał mieszkać, ale o gustach się nie dyskutuje. Mnie i tak nie stać na budowanie domu w Bydgoszczy, a w samym pobliżu niestety nie ma nic ciekawego albo działki nie na moją kieszeń. Dlatego ja narazie planuje i zakupiłem dwie działki w różnych lokalizacjach - jedną zawsze można sprzedać i będzie z tego kaska na budowę. Obecnie jedynie budowanie w głowie - potem w realu.

Ale Wam będę kibicował

Gość Kero

A i tu Cię pewnie zaskoczę bo mnie Osowa już też nie imponuje.

Tu się mieszka podobnie jak przemieszcza się w markiecie w niedzielne południe.

Ciasnota okrutna i to wszystko - tu jest po prostu duszno. A jak Ci powiem na jakiej powierzchni postawiłem dom, w którym mieszkam toi pewnie nie wierzyłbyś.

Stawiam browara (marka wedle życzenia) temu, kto odgadne jaką powierzchnię ma moja obecna działka, zresztą i tak nie moja bo nie wykupiłem jej od miasta uznajac iż nie ma czego kupować. Wolę dzierżawę wieczystą.