Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Kero i syna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 125
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zdjęć nie widać, zwieś je na jakimś innym serwerze i tutaj daj tylko linki. Przepraszam kibicuję Ci bo zamierzam sam się stawiać i ponieważ z twoich postów widać że o budowlance wiesz sporo i dokumentujesz budowę co jest bezcenne dla mnie chcę zobaczyć wszystko po kolei od skęcania strzemion, poprzez wylanie fundamentów, bloczki itp. a nie mogę.

Ok powiem synowi i postaramy się zmienić lokalizację fotek, inaczej cała sztuka jest bezcelowa.

Ciekawi mnie tylko dlaczego my je widzimy. Mamy trzy kompy w domu i na każdym widziane są fotki a umieszczone na serwerze Republiki.

Ale jak rzekłem postaramy się naprawić feler, może nie uda się to zaraz bo ostatnio mamy bardzo napięty czas ale w okolicy niedzieli powinno już być dobrze.

Prawdopodobnie przekroczono limit transferów. Są limity miesięczne, dzienne i godzinowe. Widać Twój dziennik cieszy się powodzeniem.

Kero, gdzie kupiles te przyczepke i za ile? Mieszkam i buduje sie na Fordonie w Bydgoszczy i tez musze kupic przyczepke.pozdro.. Krzysztof

PZMOT ma w ofercie dużą paletę przyczepek samochodowych. Inowrocław, ul. Rosevelta. Ceny od 1.ooo do 3.ooo zł

Jestem funem Twojej budowy i bardzo za Ciebie trzymam kciuki. I też jestem bardzo ciekawy Twoich fotek.

Niestety ja też ich nie widzę.

Ani jednej w całym dzienniku.

Używam Opery. Ale też patrzyłem na Internet Explorer 6.0

Gość Kero
Kero, gdzie kupiles te przyczepke i za ile? Mieszkam i buduje sie na Fordonie w Bydgoszczy i tez musze kupic przyczepke.pozdro.. Krzysztof

Przyczepę kupiłem w Castoramie, kosztowała 2150 ale czekałem na nią bo była specjalnie zamawiana.

Zależało mi by skrzynia miała wymiary wewnętrzne więcej niż 120cm i długa więcej niż 160, chodziło o to bym do środka spokojnie włożyć płyty GK. Oczywiście one są dłuższe ale szerokość skrzyni pozwala je położyć na płasko. Większość przyczep z ich oferty jest właśnie węższa niż 120cm. Moja ma 124x180.

Po za tym jest jeszcze jedno ale, chciałem by ładowność całkowita nie przekraczała 750kg wówczas nie podlega taka przyczepa corocznym przeglądom technicznym, które jednak zawsze kosztują.

Gość Kero

am00 napisał:

"Prawdopodobnie przekroczono limit transferów. Są limity miesięczne, dzienne i godzinowe. Widać Twój dziennik cieszy się powodzeniem."

Wiesz amm00 co, Ty chyba masz rację. Tylko ciągle pozostaje to samo pytanie, czemu my je widzimy?

Ale jak powiedziałem postaramy się zmienić miejsce ich lokalizacji.

Gość Kero

Stelka jeśli idzie o projekt to pewnie będziesz zaskoczona, choć jeśli czytałaś nasz dziennik to nie powinnaś być bo opisuję tam jakie będą zmiany a będą istotne.

Zdjęć mam aktualnie trochę ale nie wiem kiedy je wrzucimy, muszę pozwolić synowi odpocząć. Jest naprawdę zmęczony - praca zawodowa i budowa to nie żarty, zmęcznie jest potworne zwłaszcza kiedy wykonuje się wiele pracy samodzielnie na budowie. Chciałbym aby nie tylko się wybudował ale także trochę jeszcze pomieszkał. Taka była moja folozofia kiedy ja budowałem dom dla siebie. Trochę trzeba odpuścić a nie zabijać się za każdą cenę. To co uda nam się wykonać samodzielnie pozwala na to abyśmy nie musieli się zamęczać na amen. Troszkę wolniej ale do przodu nieustannie.

Pozdrawiam cieplutko w te chłodne dni.

Gość Kero
Za każdym razem gdy przeglądam Twój dziennik widzę wszystkie fotki.

Używam Firefox 2.0 oraz Internet Explorer 7.

Co do fundamentów- na jakiej głębokości będziesz miał posadowione ławy?

Pozdrawiam!

Sory marchab ale przeoczyłem Twoje zapytanie.

Chyba wiem skąd ono się wzięło. Na fotkach widać z jednej strony bardzo płytkie ich posadowienie ale to nie tak będzie.

Otóż tam gdzie wydaje się tak płytko jest znacznie obniżony grunt, który podniesiemy później usuniętym chumusem.

Dolny punkt posadowienia ław to -168cm a górny to -128cm oczywiście w odniesieniu do poziomu "0".

Przepraszam za moją gapowatość.

Gość Kero
Fajnie Wam idzie :D Ale przeżyłam szok jak zobaczyłam przy działce ulicę asfaltową :D :D :D

A tak już zartobliwie to trzeba było sobie kupić działkę w Białych Błotach przy ul. Asfaltowej, ale wątpię czy jest tam choć kawałek asfaltu:-)

Sory marchab ale przeoczyłem Twoje zapytanie.

Chyba wiem skąd ono się wzięło. Na fotkach widać z jednej strony bardzo płytkie ich posadowienie ale to nie tak będzie.

Otóż tam gdzie wydaje się tak płytko jest znacznie obniżony grunt, który podniesiemy później usuniętym chumusem.

Dolny punkt posadowienia ław to -168cm a górny to -128cm oczywiście w odniesieniu do poziomu "0".

Przepraszam za moją gapowatość.

Czyli dodatkowo jeszcze nawieziecie ziemi? Dobrze rozumiem?

Pytam ponieważ jutro wchodzi geodeta, a mój "spec" od spychacza zdarł ok 5 cm humusu (chyba troszkę mało, ale twierdził że tak to ma być) i teraz zastanawiam sie jak postąpić dalej... kopać ręcznie, czy też wynająć koparkę. Teoretycznie w przyszłości będę zmuszony do nawiezienia dodatkowej ziemi bo tak jak napisałem tego zgarniętego humusu jest raczej niewiele, a działka ma lekki spadek.

Pozdrawiam!

A ja wciaz nie widze zdjec - a szkoda bo moge tylko sobie wyobrazac co sie u Was dzieje

W sobote jednak chyba przejezdzalismy obok Waszej budowy - jechalismy po drzewka do szkolki - gdybym byla pewna ( z fotek) ze to to miejsce i Wy - zatrzymalibysmy sie. Ale fakt - pogoda paskudna nie sprzyjala zaciesnianiu znajomosci - i sami sie spieszylismy aby wyokrzystac slonko i posadzic drzewka - a bylo ich 40

Jadac od Wojnowa to ostatnie "zabudowanie" po prawej stronie?? Prawda? Mysle ze tak. :lol:

Gość Kero

mkkafe jadąc od Wojnowa przez Osówiec w kierunku Szczutek to jest to nie ostatnie zabudowanie (którego jeszcze niema) ale PIERWSZE w Szczutkach:-)

Dokładnie jest tak, że stoi tablica mówiąca o tym, że Osówiec właśnie się skończył to zaraz za nią po prawej stronie jest budowlany bajzel - to my:-)

Zapraszam do zatrzymania się w tym miejscu.

Musisz tylko wiedzeć, że zwykle mnie tam nie ma zwłaszcza w godzinach przedpołudniowych. Jak jest młokos to jest to mój syn inwestor a jak jest jeszcze ktoś starszy to jest to człowiek zatrudniony do budowy. W siobotę jak padało to mnie tam nie było, byłem dopiero po 14-tej.

ok - mysle ze wytlumaczylam to zle - ale Wasz domek jest tam gdzie mysle - nie znam tych okolic - jechalismy tam pierwszy raz i nie wiem gdzie administracyjnie konczy sie jedna wies i zaczyna druga

Ale faktycznie byllismy tam w sobote przed 14, moze ok 12..

w dni robocze jednak tez udajemy sie na dzialke popoludniami - napewno wiec kiedys wstapimy