Gość Kero 28.03.2007 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Mam prośbę - czy możesz podać namiary na jakieś pustaki szalunkowe w okolicy Karkowa, które znalazłeś w interku? Może jakieś sprawdzone? Jak z tym sie pracuje na załamaniach? na zaprawę? i jak zabezpiecza przed rozsunięciem - dodatkowym deskowaniem? RP Nestety nie zanotowałem sobie tych adresów gdyż nie zamierzałem ściągać pustaków z tak odległych miejsc. Transport zdecydowanie by podrożył koszty. Ale wystarczy jak wpiszesz do wyszukiwarki "betonowe pustaki szalunkowe" oraz "betonowe szalunki tracone" to z pewnością znajdziesz to co Cię interesuje. Co do samych prac to jeszcze ich nie wykonywaliśmy, rozpoczniemy je jak nic nie zmieni naszych planów w piątek. Kwestia załamań (np. wykusz?) to żaden temat, możesz sobie kątówką przyciąć na skos i po sprawie, ewentualny ubytek w szalunku można czymkolwiek załatać jak choćby gęstym betonem, który nie wypłynie. Masz do dyspozycji styropian, deski no i wyobraźnię. Kwestia rozsunmięcia nie istnieje, nie ma takiej możliwości. Oczywiście wszystko zawsze można "skopać" jak robi się bez przemyślenia. Można taki fundament zalewać betonem z "gruszki" ale wyłącznie przy użyciu pompy. To jednak stwarza już niepewność wykonania prac bo można niedokładnie wypełnić pustaki albo przy zbyt szybkim zalewaniu można ścianę przechylić a to byłby nieciekawy do poprawienia bałagan dlatego my wybraliśmy zalewanie własnymi siłami urabiając beton w betoniarce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 03.04.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Szybko Wam praca idzie,tak trzymac U mnie niestety przez bloczki fundamentowe,trochę się robota opózni,bo betoniarnia nie nadąża ich robic Gosciu u którego zamówiliśmy bloczki w lutym sprzedał je komuś innemu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zk140t 03.04.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Witam. Kawę lubię tak jak Żubra, więc z dostosowaniem "napitku" nie będzie problemu. Jak tam wykopy? Koparka na Waszym placu zrobiła na mnie duże wrażenie. Wrzuć jeszcze jakieś fotki. Bardzo lubię ten etap robót (pewnie dlatego, że z każdą godziną widać postępy w pracy). Lubię też te nowoczesne "żółte" maszyny, które niby powolnie, bez pośpiechu z gracją nawet, jednak odwalają kawał dobrej, ciężkiej roboty. Pozdrawiam. Witam. Nadal lubię te wielkie, silne ale i precyzyjne żółte maszyny. Jak będziesz miał więcej zdjęć z tymi "potworami" to wrzucaj je wartko. Podoba mi się Wasza "robota" i determinacja. Trzymam kciuki za dalsze postępy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 04.04.2007 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Dzięki za słowa poparcia.Żółta tańcząca maszyna zagości u mnie jeszcze nie jeden raz. Zaraz po świętach będzie miała dużo roboty.Mogłem kliknąc fotkę maszynie jaka ładowała piasek na wywrotkę ale wstyd byłoby tu pokazać - ten złom starszy był od samego operatora i skrzypiący jak na amerykańskich zgliszczach porzuconych fabryk. Zresztą ledwo sięgał do wywrotki a sam operataor sprawiał problemy z załadunkiem do pełna. Musiałem interweniować u właściciela piaskowni by wymienił tę czerwoną gębę nie do końca trzeźwą (8 rano) na egzemplaż bardziej przyjazny klientowi - wprawdzie gęba pozostała ale pomogło. Stelka jak to się stało, że do budowy płotu używałaś prefabrykatów betonowych a do fundamentów nie pomyślałaś o podobnym rozwiązaniu?Ja właśnie jak widzisz na zdjęciach z nich buduję fundament. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 04.04.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 my sciany fundamentowe będziemy murować z pełnych bloczków betonowych a to też prefabrykat a to co widać na zdjęciach to na razie sama ława fundamentowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 07.04.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 http://www.kartki.lagata.pl/kartki/23/530.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 19.04.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Nic tylko wspolczuc...A tym co ukradli i tym co kupia niech im bozia raczki up.. Trzymajcie sie i niech mury pna sie do gory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchab 19.04.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Współczucia Kero... szczerze współczuję Najgorsze jest to że że po czymś takim to już wogóle ludziom się nie chce ufać... Nie zniechęcajcie się jednak. Jakoś domek na 100% da się postawić! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 19.04.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Kero serdecznie współczuję kradzieży. Gnoje zaje.... niedość że ukradli to jeszcze zdewastowali. Nic tylko takich zadołować jakby się ich złapało. Mnie nic nie zginęło i niewiem jak to smakuje ale kiedyś ukradli mi samochód i o Oj jaki ja byłem wq.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 19.04.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Dzięki wszystkim za słowa otuchy.Zbudujemy dom choćby nie jeden jeszcze przestępca wstąpił na naszą drogę.Co do farby to naprawdę nie żartuję - pomazaliśmy pustaki zielonym spreyem takie zwyczajne bazgroły. Gdyby ktoś coś takiego zobaczył bardzo prosimy o sygnał.Ponadto proponuję by każdy znakował właśnie swój towar to utrudni zbywanie go przez przestępców kolejnym przestępcom.Dla mnie ten co kupuje od złodzieja to jest także przestępoca godny pierwszego.Pozdrawiam i nie życzę nikomu podobnych doświadczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 19.04.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Kero - napisze i tutaj - szczerze wspolczuje Bedziemy miec oczy otwarte. Stalo sie - musicie przebolec - glowa do gory, trzymam kciuki za dalsze prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 20.04.2007 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 co za skur.. brak słów WSPÓLCZUJE Kero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 20.04.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Słów brak... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 20.04.2007 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Brak słów... Poszpieguj w hurtowni w której kupiłeś BK. Moja rada: trzeba chyba zakończyć dziennik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 20.04.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Nie Aga to nie dziennik jest temu winien - to system polskiego państwa jest winien.Najpodlejsi i najdokuczliwsi przestępcy w Polsce nie są zamykani i chodzą po ulicach smiejąc się w twarz poszkodowanym.Co tu ma dziennik do rzeczy?Bloczki stały na budowie raptem kilkanaście godzin więc to nie za sprawą dziennika.Ale jak teraz myślę to kto wie czy nie zbojkotować tego rzeczywiście - nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 20.04.2007 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Ja też myslę,że dziennik nie ma nic do rzeczy.Bardzo nie chciałabym żebyś przestał pisac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 21.04.2007 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Dziennik nie musial ale mogl... przykladowo moglo byc tak ze zlodzieje odwiedzaja watek bydgoski i robia rozeznanie kto na jakim etapie jest..stamtad juz nietrudno trafic do dziennikow.. Napisales ze bloczki przyjechaly - nastepnie bloczki zniknely... Ja chyba zahasluje swoj dziennik Mam mozliwosc umiescic go na swojej stronie. To przykre - ale nie mam kasy i dla mnie taka kradziez oznacza ze na zime dom zostaje bez daszku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 21.04.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Kasa to nie jest taki aż problem jak zdobycie teraz brakujących bloczków.Zobaczymy.A propo złodziei myślę, że jestem na tropie. Dzisiaj gonioliśmy tego busa ( czerony-bordowy Mercedes), o którym wpsominałem mam numery i porobiłem mu trochę zdjęć jadąc za nim w kierunku Koronowa. Oczywiście powiadomiłem policję o tym co robię. Jak ktoś jest zainteresowany to na prv prześlę jego foto i numery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 29.04.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Największa zmora budujących to właśnie złodzieje... gaopujace ceny nie wytrącają człowieka tak z równowagi jak cholerne złodziejstwo Kero mam do Ciebie trochę przyziemne pytanie i nawet przykro mi nie będzie jak się trochę ze mnie pośmiejesz...ale?...ale!?...ale!!? Jak to zrobiłeś, że zalewając punktowo słupki pozostały one w pozycji pionowej w gęstniejącym betonie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 08.05.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Kero trzymam kciuki za budowe. Bedziemy ja podgladac w realu Nie sadzisz ze bloczki ktore dokupiles - sa rowniez z kradziezy?? Skoro to zbieranina z roznych partii Wszystko faktycznie mocno smierdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts