Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

... i pożegnaj:):):) [w niedz. bibka pozegnalna ;) ***]

Recommended Posts

• Odpowiedzi 156
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tesknic nie bede , ale zycze powodzenia na tej emigracji. :D

Zarob walizke pieniedzy i wracaj.

Potrzebujemy tu tych pieniedzy bardzo. :wink:

:-? :o :-? ????

nie bardzo wiem o KIM mowisz w liczbie mnogiej "potrzebujemy" i gdzie jest to "tu"

"tu" - kraj nad Wisla

"-my" - mieszkancy tego kraju

Wrocisz z walizka pieniedzy , wydasz je tu w kraju ( bo chyba nie bedziesz trzymac ich w skarpecie), zaplacisz przynajmniej podatek VAT ( tu prawie wszystko jest owatowane) przyczyniajac sie w ten sposob do tego , ze PKB tego kraju wzrosnie o ociupinke ( zycze Tobie i nam aby to byla jak najwieksza ociupinka). Korzysci moze byc jeszcze wiecej ale nie bede sie rozpisywal .....

W 2006 roku wg niektorych szacunkow emigranci przyslali do Polski ok 6mld euro.

W latach 2007-2013 , z UE ma poplynac do nas 67mld euro i podobno kraj sie ma zmienic ..... w tym samym czasie emigranci moga przetransferowac ok 42 mld ...

No chyba zle Ci nie zycze , co?

Tesknic nie bede , ale zycze powodzenia na tej emigracji. :D

Zarob walizke pieniedzy i wracaj.

Potrzebujemy tu tych pieniedzy bardzo. :wink:

zobacz lepiej czy cie w kuchni nie ma...

odezwał sie patriota

ciekawe czy jak wrócisz , to odpalisz

naszemu kochanemu fiskusowi

podatek od tego coś zarobił tam ?

:)

Prosze tylko o podanie wiecej szczegolow odnosnie Twego przyjazdu celem przygotowania na te okolicznosc komitetu powitalnego - sklad obiecuje wylacznie polski - zadnych tutejszych brzydali... :lol:

Swoja droga ja bym na Twoim miejscu sie z Polski nie ruszal...

Nie ma tu nic czego by mozna im zazdroscic

However - GOOD LUCK

:)

Prosze tylko o podanie wiecej szczegolow odnosnie Twego przyjazdu celem przygotowania na te okolicznosc komitetu powitalnego - sklad obiecuje wylacznie polski - zadnych tutejszych brzydali... :lol:

Swoja droga ja bym na Twoim miejscu sie z Polski nie ruszal...

Nie ma tu nic czego by mozna im zazdroscic

However - GOOD LUCK

Siouxiee - dzieki !!!!

pamietaj

komitet powitalny ma byc porządny - z fajerwerkami, wodotryskiem i trabkami :lol:

a co drugiej cz. zdania - no własnie... nie jestes na moim miejscu ;)

ja zrobilam doglebna analize za i pzreciw (uwierz! :wink: ) i pod wzgledem ekonomicznym bardzo mi sie to oplaca :)

pod innymi - zupelnie nie i niczego wiecej nie zazdroszcze - wiec dlatego nie planuje sie tam osiedlac :) i zostac dluzej niz to niezbedne...:)

Ty, Zielona, a Ty moze przypadkiem jedziesz tam...

no...

gdzie ja jestem?

Nie , no dwie polish zołzy

to za duzo jak na jedną wyspe

8)

podzielimy sie :wink:

a!!! wlasnie dostalam foto chlupki w ktorej bede mieszkac (no nie sama - w czworke ze znajomymi - 1 parka i jeden ...hmm... ponoc nadal samotny kawaler do wziecia ) :lol: hm... cos mi sie wydaje ze poniekad klimaty sudencko - akademickie wroca :wink:

chyba nie jest zle? :wink:

http://images4.fotosik.pl/300/2439f340379dc5acm.jpg

:wink:

kurcze... jakis dom pasywny czy co? :lol: :o (ale to co przed - podoba mi sie - chyba jakas bibka

:wink: )

http://images14.fotosik.pl/62/000146ba9e42d297m.jpg

wybacz grrenooka, ale mi to na jakis house of big brother wyglada..., podejzana sprawa... 8)

p.s. No jak Ty mozesz.............., nas zostawiac.........., :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: nudzie na pozarcie...........

nie no... :o

oni wszyscy tam nie mieszkaja!!! :o

mam nadzieje! :o

:lol:

oj, greenooka, nie chodzilo o ludzi tylko o dom, oszklony...Ty sprawdz czy tam nie ma kamer 24h na dobe a w dzien ogladanie Was z zewnatrz przez te piekne okna... :wink:

a!!! wlasnie dostalam foto chlupki w ktorej bede mieszkac (no nie sama - w czworke ze znajomymi - 1 parka i jeden ...hmm... ponoc nadal samotny kawaler do wziecia ) :lol: hm... cos mi sie wydaje ze poniekad klimaty sudencko - akademickie wroca :wink:

chyba nie jest zle? :wink:

Chalupka troche odlotowa, towarzystwo pewnie tez.

I dobrze.

W mojej chalupie 3 chlopa...

i ja.

Zlelona, troche odmiany nikomu jeszcze nie zaszkodzilo.

Zaczelas dobrze, od fryzu, teraz tylek mozna ruszyc.

Co to jest pol roku?

Mnie za chwile rok stuknie,

a wydaje mi sie, jakbym wczoraj wyjechala.

POWODZENIA

Wracaj szybko i stawiaj za zarobione "zagraniczne dulary" piękny wymarzony domek!!!

pozdrawiam gorąco :D

przecież ma domek po huk jej drugi. :wink:

ns - skarbie:lol: - miec to ja mam... mily wyraz twarzy jak sie postaram :)

a nie domek :p

domek to ja chce miec- dlatego jade ;)

matka - tez tak sadze - szybko czas leci [ czasem za szybko :-? ]

a pozatym - jakby sie okazalo ze jakas totalna kicha - to nie drugi koniec swiata przeciez... :)_

aha! doszly mnie sluchy [ zycxzliwi doniesli ;))] ze podono na zlot sie sam NS wybiera [ z Gosia? :wink: ]:o :lol:

w zwiazku z tym oswiadczam publicznie - - ze - nie wiem czy dam rade - ale jesli tak to..... bardzo sie postaram jednak na zlocie BYĆ :lol: [ o ile to bedzie weekend ]

noooo takiej okazjiii to ja sobie nie odpuszcze :lol:

aha! doszly mnie sluchy [ zycxzliwi doniesli ;))] ze podono na zlot sie sam NS wybiera [ z Gosia? :wink: ]:o :lol:

w zwiazku z tym oswiadczam publicznie - - ze - nie wiem czy dam rade - ale jesli tak to..... bardzo sie postaram jednak na zlocie BYĆ :lol: [ o ile to bedzie weekend ]

noooo takiej okazjiii to ja sobie nie odpuszcze :lol:

:D :D :D A to ciekawe.Masz złych informatorów .Owszem wybieram sie tylko nie mówiłem ,że z Gosią(chyba ,że powiedziałem tak ,żeby pokazać jaki to ja jestę wierny małż) :D :oops: .Pewne panie nawet mówiły ,że mnie przygarną w hotelu.

ns - skarbie:lol: - miec to ja mam... mily wyraz twarzy jak sie postaram

a nie domek

domek to ja chce miec- dlatego jade

to ten piekny dom jest czyj? Rodziców?Chodzi mi o ten z dzennika zielonookiej?