edziunia 05.04.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Nie ma sprawy!!Pozdrawiam i życze smacznego jajka moze być Edyta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 05.04.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=94766&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight= Można poczytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 12.04.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 W zeszly roku moze... Ale w obecnych czasach ceny p[oszly tak w gore ze ta ilosc pieniazkow moze ci nie starczyc na budowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 19.04.2007 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 patrząc po kilku znajomych którzy zaczęli się budować lub kończą w tym roku - troszkę ta kwota może być za mała. Poza tym jak ktoś wcześniej wspomniał - zawsze niestety trzeba się liczyć z 20-30 procentowym podniesieniem kwoty. Nieprzewidziane (a może przewidziane tylko nie chcemy tego widzieć) wydatki zaaawsze wystąpią. Nie ma czegoś takiego, że szanowna firma wykonawca powie, że tylko tyle i więcej Pan/Pani nie przekroczy. Jeżeli u nich nie przekroczymy - to zawsze dojdzie własnie coś np. przy wykończeniówce. - etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 07.05.2007 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Niutek, Karolino, Sąsiadko Moi znajomi wprowadzili się w tym roku, mają projekt podobny do Twojego, może nieco wyższy. Całkowity koszt budowy i wykończenia wyniósł 200 tys. Budowali z BK, mają ocieplenie i tynki z kolorem, klinkier, okna PCV w okleinie, rynny matowe, dach bitumiczny, wewnątrz kuchnia wykończona, kominek marmur, panele, glazury, terakoty w kuchni, łazience i przedpokoju, są bez mebli w pokojach i mają nie wykończony taras. Budowali dwa lata, ale ceny były niższe. Wszystkie prace oprócz krycia dachu i malowania ścian wykonywały ekipy. Uważam, że jak dużo prac będziecie wykonywać samodzielnie, dacie radę, czego serdecznie Wam życzę. PS Tym bardziej, że też mam w planach wprowadzenie się w 2009 r - więc mogą być dwie parapetówy noooo i będziemy sąsiadkami !!! - ja przecież Huta Mińska na granicy z Cielechowizną, więc i taksówki nie trza wołać Sąsiadko, napisz na jakim etapie jesteś Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niutek 24.05.2007 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Witaj Madziu, Musimy sie poznać!!!! A wogóle to skąd pochadzisz??? Projekt zmieniłam ale to może na priv pokarzę bo innej firmy. Wprowadzić zamierzam się za rok ale jak będzie to nie wiem. W którym miejscu dokładnie huty się budujecie, bo ja za rzeką w strone Grzebowilku. Etap budoway to adaptacja i zmiany projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julka_jr 24.05.2007 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 bez przesady, że nie wystarczy skoro mnie starczył na ponad 120 metrowy ok 200 tys to dlaczego wam nie?a mnie przecież budowała firmażyczę powodzeniai budujcie jak najszybciej się dapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niutek 25.05.2007 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Dom mam 106 metrów, prosta bryła (prostokąt), dach dwuspadowy + piwnica pod całym domem ale to było oknieczne ze wzgledu na działkę. Kredytu bierzemy 110000 zł a reszte z bierzących pensji. Miesiecznie jesteśmy w stanie oszczędzić minimum 2500 zł. Więc może się uda w przyszłym roku wprowadzić. Zaczynamy pod koniec lata budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 28.05.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Witaj Madziu, Musimy sie poznać!!!! A wogóle to skąd pochadzisz??? Projekt zmieniłam ale to może na priv pokarzę bo innej firmy. Wprowadzić zamierzam się za rok ale jak będzie to nie wiem. W którym miejscu dokładnie huty się budujecie, bo ja za rzeką w strone Grzebowilku. Etap budoway to adaptacja i zmiany projektu. Witaj, Jak się cieszę, że jesteś - fakt jest taki, że długo nie zagladałam do tego wątku ale nadrobimy, nadrobimy. Koniecznie musimy się poznać - ja zaczynam budowę w sierpniu przed rzeką od strony Mińska, przy ul. Leśnej Daj znać na priva, jak możemy się spotkać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niutek 29.05.2007 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Wiem gdzie jest leśna. na priv przesyłam mój nr gg p.s. co dzień po 19stej jestem w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz1707 30.05.2007 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Zaczynam podobny-GL 359 i też miałem nadzieje wybudować za niewiele większą kwotę ok. 200 tyś. Obecnie jestem w połowie budowy piwnicy i niestety moje plany i finanse pękają w szwach ! Ale życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akm1971 01.06.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Chyba ciężko będzie za taką kwote wybudować dom ale przy pomocy osób które się znają i zrobią za pół darmo to kto wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niutek 01.06.2007 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Zaczynam podobny-GL 359 i też miałem nadzieje wybudować za niewiele większą kwotę ok. 200 tyś. Obecnie jestem w połowie budowy piwnicy i niestety moje plany i finanse pękają w szwach ! Ale życzę powodzenia! Nasz plan na dzień dzisiejszy to 200-230 tyś zł. To co w tytule to niekatualne. p.s fajna chatka!!! to jesteś obecnie na etapie piwnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 01.06.2007 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 witam,życzę wszystkim wybudowania domu jak najtaniej. Dla ustalenia uwagi - skrót od tysiąc to tys. a nie tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz1707 01.06.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 witam, życzę wszystkim wybudowania domu jak najtaniej. Dla ustalenia uwagi - skrót od tysiąc to tys. a nie tyś. Brawo za spostrzegawczość i przesadną skrupulatność ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz1707 01.06.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Zaczynam podobny-GL 359 i też miałem nadzieje wybudować za niewiele większą kwotę ok. 200 tyś. Obecnie jestem w połowie budowy piwnicy i niestety moje plany i finanse pękają w szwach ! Ale życzę powodzenia! Nasz plan na dzień dzisiejszy to 200-230 tyś zł. To co w tytule to niekatualne. p.s fajna chatka!!! to jesteś obecnie na etapie piwnicy? Tak w poniedziałek pierwszy strop - zgrana ekipa - w tydzień piwnica to chyba nieżle , ale jeszcze bez schodów, ocieplenia i izolacji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja W. 02.06.2007 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 hej...wydaje mi się że jak się zaangażujecie i bedziecie szukać tanich materiałów i tanich wykonawców to powinno wam starczyć na stan pod klucz, ale to raczej trudne zadanie. Mimo wszystko życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 02.06.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Nie starczy Rok temu to i owszem ale w 2007 nie da rady za takie pieniądze ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lider67 03.06.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 w 2009 roku na pewno X2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niutek 04.06.2007 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Mariusz1707 bardzo szybciutko poszło fajnie. U nas też będzie robił to kolega, który ma firmę budowlaną i buduje bloki i powiedział, że wpadnie z ekipą i szybciutko to zrobi. Kobietka, no wiesz 200 tyś to chyba już powinno starczyć - nie przesadzaj - marmurów nie planujemy i złotych klamek libder67 w 2009 to będę już tam mieszkać! Maja W. będziemy się starać i materiały będziemy mieć 20-25% rabatu na wszystko, ponieważ nasz kolega ma firme budowlaną i zamawia materiały w jednej hurtowni i ma taki upust i powiedział, że cały materiał na nasz dom wezimie na siebie i swoje zniżki. weźmie projekt i spisą materiałów i tam wszystko za jednym razem kupi. p.s. zawsze piszę tyś nie tys!!! Dla sprostowania dodam, że góry nie bedziemy narazie wykańczać tylmo na dole będziemy mieszkać mój projekt: http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-132,143,61,opis.html tylko odbirze lustrzane mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts