Sasha 20.11.2006 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 WitamJestem na etapie zakupie działki - rozmiarowo jest OK - szukam projektu domu jaki mógłbym na niej wybudowaćCzy moglibyście podzielić się swoimi spostrzeżeniami na temat tego projektuhttp://www.dobredomy.pl/?id_project=87&infopage=1 chciałbym uzyskać informacje czy:- dom jest funkcjonalny- czy dobrze będzie się w nim mieszkało 2+2 (ew. +3)- czy nie będzie drogi w budowiei w końcujakie poprawki chcielibyście wprowadzić Mam śwaidomość, że każda opinia jest subiektywna... i tym bardziej na niej mi zależy Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietrov 21.11.2006 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Na piętrze może przydałby się dodatkowo mały wc - w miejscu szaf między pokojami 2/4 a 2/5. Jedna łazienka bez osobnego wc na trzy sypialnie to torche mało. Ktoś się z błogością kąpie w tej dużej narożnej wannie, a pozostali, nie mając wyboru lecą do wc na dole. hehePatrząc na przekrój, to nie jestem pewny czy w tej wannie będzie można stanąć, bo jest pod skosem - sprawdź to na projekcie szegółowym.Może jakiś świetlik w dachu nad schodami? Bez niego będzie ciemno na schodach i korytarzu piętra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
13023209 21.11.2006 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Witam Jestem na etapie zakupie działki - rozmiarowo jest OK - szukam projektu domu jaki mógłbym na niej wybudować Czy moglibyście podzielić się swoimi spostrzeżeniami na temat tego projektu http://www.dobredomy.pl/?id_project=87&infopage=1 chciałbym uzyskać informacje czy: - dom jest funkcjonalny - czy dobrze będzie się w nim mieszkało 2+2 (ew. +3) - czy nie będzie drogi w budowie i w końcu jakie poprawki chcielibyście wprowadzić Mam śwaidomość, że każda opinia jest subiektywna... i tym bardziej na niej mi zależy Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi Tani w budowie nie będzie. Masz tu dość skomplikowany dach. Te słupy w pomieszczeniach na poddaszu mogą przeszkadzać.A już ten na środku łazienki mnie rozwalił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 21.11.2006 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Tani w budowie nie będzie. Masz tu dość skomplikowany dach. Te słupy w pomieszczeniach na poddaszu mogą przeszkadzać.A już ten na środku łazienki mnie rozwalił Mnie również - natomiast da się to przeprojektować - (podobno) - rozmawiałem z biurem projektowym, ale niestety napewno koszt pójdzie w górę PS Ciężko jest znaleźć ładny i funkcjonalny projekt domu - tani w budowie i do tego jeszcze około 170m2 + dwa garaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
13023209 21.11.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Tani w budowie nie będzie. Masz tu dość skomplikowany dach. Te słupy w pomieszczeniach na poddaszu mogą przeszkadzać.A już ten na środku łazienki mnie rozwalił Mnie również - natomiast da się to przeprojektować - (podobno) - rozmawiałem z biurem projektowym, ale niestety napewno koszt pójdzie w górę PS Ciężko jest znaleźć ładny i funkcjonalny projekt domu - tani w budowie i do tego jeszcze około 170m2 + dwa garaże. Jak to da się przeprojektować to po co to tak zaprojektowali generalnie szukaj domu z dachem mniej skomplikowanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof11 21.11.2006 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Chyba komuś sie pomyliło w numerowaniu pomieszczeń...no cóż!Jeżeli chodzi o rodzinę 2+2(3)to dom jest funkcjonalny, góra przeznaczona dla dzieci, a sypialnia na dole razem z łazienką dla rodziców! Myśle ,że nie ma konieczności dorabiania na piętrze dodatkowego WC (raz koszty, a po drugie 4 kompakty w domu?!)rodzice mieli by swoją łazienkę ,do góry jadna ,a jeżeli komuś naprawde będzie się chciało to zejdzie sobie na dół do WC!Koszty budowy zawyży za to dach - im więcej kombinacji na dachu tym drożej!Można by również podnieść o pustak lub dwa ścianę kolankową, zwiększy to ustawność pokoi na poddaszu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 24.11.2006 22:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Drogą krętą i wyboistą doszliśmy to takiego oto rozwiązania http://www.extradom.pl/ext/page?projekt/projekt.xmf&&z=opis&id=3504 dół domu jest całkowicie to przeprojektowania - bo nam się nie podoba ale domek generalnie robi dobre wrażenie. Na działce zmieści się bez problemu. Cechy - jest duży - może się podobać - brak słupów na poddaszu - ma stosunkowo prosty dach - więc i koszty będą mniejsze Parter będzie całkowicie przeprojektowany - nie są nam potrzebne 3 pokoje na dole - lepiej mieć jeden pokój, pomieszczenie gospodarcze + kotłownia + pralnia + duża łazienka. proszę o opinie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 24.11.2006 22:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Drogą krętą i wyboistą doszliśmy to takiego oto rozwiązania http://www.extradom.pl/ext/page?projekt/projekt.xmf&&z=opis&id=3504 dół domu jest całkowicie to przeprojektowania - bo nam się nie podoba ale domek generalnie robi dobre wrażenie. Na działce zmieści się bez problemu. Cechy - jest duży - może się podobać - brak słupów na poddaszu - ma stosunkowo prosty dach - więc i koszty będą mniejsze - fajne zadaszenie przy wyjściu na ogród Parter będzie całkowicie przeprojektowany - nie są nam potrzebne 3 pokoje na dole - lepiej mieć jeden pokój, pomieszczenie gospodarcze + kotłownia + pralnia + duża łazienka. proszę o opinie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaello850 24.01.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Czy ktos buduje Diane II z biura projektowego Dobre domy ..Proszę o wszsytkie informacje zwiazane z tym projektem..Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaello850 25.01.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Prosze wszystkich jesli mozecie udzielcie mi infoemacji o budowie tego domku.jesli macie fotki to bardzo prosze ...dziekuje serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jelik 28.01.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 WITAM Ja również zainteresowany jestem podobnym projektem a mianowicie DiunaI ale jak na razie nie widzę większego zainteresowania tym projektem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wp03 29.01.2007 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Jelik: Coś mi się wydaje, że chyba się pomyliłeś Diana II i Diuna I (czy II lub III) raczej nie są podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jelik 29.01.2007 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Jelik: Coś mi się wydaje, że chyba się pomyliłeś Diana II i Diuna I (czy II lub III) raczej nie są podobne. Tak to prawda ale było to podyktowane tym że zalezało mi bardzo na znalezieniu właśnie forum o tematyce Diuny - także małe sprostowanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wp03 29.01.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 do Jelik: Najważniejsze, że forum Diuny znalazłeś - zdążyłem już poczytać twoje posty. Mam nadzieję, że będą następne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaello850 30.01.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Witajcie ..ja od bardzo dawna szukałem projektu ,który bedzie odpowiadał moim wymaganiom i mojej żony i znalazłem .Bardzo nam sie spodobał projekt Diana II z pracowni DobreDomy jest to parterowy domek z poddaszem uzytkowym.Posiada wszystko co chcielibysmy miec w domu ,jedyne co bym zmienił to taras na całej szerokości domku ,który bedzie zadaszony.Jeśli ktos wybudował albo buduje ten projekt prosze o pare informacji w tym temacie ..dziekuje serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 20.02.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Witam, Odswieżam temat i mam pytanie czy ktoś z Was ostatecznie wybrał projket Diana II (http://www.dobredomy.pl/?id_project=87&infopage=1&lustro=1)? Jeśli tak to może podzielicie się opiniami odnośnie samego projektu - czy pojawiły sięjakieś problemy/błędy? Pzdr,TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts