Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DIANA 2 pracownia DOBRE DOMY

Recommended Posts

Witam

Jestem na etapie zakupie działki - rozmiarowo jest OK - szukam projektu domu jaki mógłbym na niej wybudować

Czy moglibyście podzielić się swoimi spostrzeżeniami na temat tego projektu

http://www.dobredomy.pl/?id_project=87&infopage=1

chciałbym uzyskać informacje czy:

- dom jest funkcjonalny

- czy dobrze będzie się w nim mieszkało 2+2 (ew. +3)

- czy nie będzie drogi w budowie

i w końcu

jakie poprawki chcielibyście wprowadzić

Mam śwaidomość, że każda opinia jest subiektywna... i tym bardziej na niej mi zależy

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi

Na piętrze może przydałby się dodatkowo mały wc - w miejscu szaf między pokojami 2/4 a 2/5. Jedna łazienka bez osobnego wc na trzy sypialnie to torche mało. Ktoś się z błogością kąpie w tej dużej narożnej wannie, a pozostali, nie mając wyboru lecą do wc na dole. hehe

Patrząc na przekrój, to nie jestem pewny czy w tej wannie będzie można stanąć, bo jest pod skosem - sprawdź to na projekcie szegółowym.

Może jakiś świetlik w dachu nad schodami? Bez niego będzie ciemno na schodach i korytarzu piętra.

Witam

Jestem na etapie zakupie działki - rozmiarowo jest OK - szukam projektu domu jaki mógłbym na niej wybudować

Czy moglibyście podzielić się swoimi spostrzeżeniami na temat tego projektu

http://www.dobredomy.pl/?id_project=87&infopage=1

chciałbym uzyskać informacje czy:

- dom jest funkcjonalny

- czy dobrze będzie się w nim mieszkało 2+2 (ew. +3)

- czy nie będzie drogi w budowie

i w końcu

jakie poprawki chcielibyście wprowadzić

Mam śwaidomość, że każda opinia jest subiektywna... i tym bardziej na niej mi zależy

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi

Tani w budowie nie będzie. Masz tu dość skomplikowany dach.

Te słupy w pomieszczeniach na poddaszu mogą przeszkadzać.A już ten na środku łazienki mnie rozwalił

:o

Te słupy w pomieszczeniach na poddaszu mogą przeszkadzać.A już ten na środku łazienki mnie rozwalił

Mnie również - natomiast da się to przeprojektować - (podobno) - rozmawiałem z biurem projektowym, ale niestety napewno koszt pójdzie w górę :(

PS

Ciężko jest znaleźć ładny i funkcjonalny projekt domu - tani w budowie i do tego jeszcze około 170m2 + dwa garaże.

Mnie również - natomiast da się to przeprojektować - (podobno) - rozmawiałem z biurem projektowym, ale niestety napewno koszt pójdzie w górę :(

PS

Ciężko jest znaleźć ładny i funkcjonalny projekt domu - tani w budowie i do tego jeszcze około 170m2 + dwa garaże.

Jak to da się przeprojektować :o

to po co to tak zaprojektowali

generalnie szukaj domu z dachem mniej skomplikowanym

Chyba komuś sie pomyliło w numerowaniu pomieszczeń...no cóż!

Jeżeli chodzi o rodzinę 2+2(3)to dom jest funkcjonalny, góra przeznaczona dla dzieci, a sypialnia na dole razem z łazienką dla rodziców! Myśle ,że nie ma konieczności dorabiania na piętrze dodatkowego WC (raz koszty, a po drugie 4 kompakty w domu?!)rodzice mieli by swoją łazienkę ,do góry jadna ,a jeżeli komuś naprawde będzie się chciało to zejdzie sobie na dół do WC!

Koszty budowy zawyży za to dach - im więcej kombinacji na dachu tym drożej!Można by również podnieść o pustak lub dwa ścianę kolankową, zwiększy to ustawność pokoi na poddaszu!

Drogą krętą i wyboistą :lol: doszliśmy to takiego oto rozwiązania

http://www.extradom.pl/ext/page?projekt/projekt.xmf&&z=opis&id=3504

dół domu jest całkowicie to przeprojektowania - bo nam się nie podoba ale domek generalnie robi dobre wrażenie. Na działce zmieści się bez problemu.

Cechy

- jest duży

- może się podobać

- brak słupów na poddaszu

- ma stosunkowo prosty dach - więc i koszty będą mniejsze

Parter

będzie całkowicie przeprojektowany - nie są nam potrzebne 3 pokoje na dole - lepiej mieć jeden pokój, pomieszczenie gospodarcze + kotłownia + pralnia + duża łazienka.

proszę o opinie

pozdrawiam

Drogą krętą i wyboistą :lol: doszliśmy to takiego oto rozwiązania

http://www.extradom.pl/ext/page?projekt/projekt.xmf&&z=opis&id=3504

dół domu jest całkowicie to przeprojektowania - bo nam się nie podoba ale domek generalnie robi dobre wrażenie. Na działce zmieści się bez problemu.

Cechy

- jest duży

- może się podobać

- brak słupów na poddaszu

- ma stosunkowo prosty dach - więc i koszty będą mniejsze

- fajne zadaszenie przy wyjściu na ogród

Parter

będzie całkowicie przeprojektowany - nie są nam potrzebne 3 pokoje na dole - lepiej mieć jeden pokój, pomieszczenie gospodarcze + kotłownia + pralnia + duża łazienka.

proszę o opinie

pozdrawiam

• 1 month później...
Witajcie ..ja od bardzo dawna szukałem projektu ,który bedzie odpowiadał moim wymaganiom i mojej żony i znalazłem .Bardzo nam sie spodobał projekt Diana II z pracowni DobreDomy jest to parterowy domek z poddaszem uzytkowym.Posiada wszystko co chcielibysmy miec w domu ,jedyne co bym zmienił to taras na całej szerokości domku ,który bedzie zadaszony.Jeśli ktos wybudował albo buduje ten projekt prosze o pare informacji w tym temacie ..dziekuje serdecznie.

• 3 weeks później...