wb1402 24.01.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Czym ocieplić betonowy sufit aby było dobrze , tanio i najlepiej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 24.01.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Czym ocieplić górny , betonowy sufit aby było dobrze , tanio i najlepiej ? Witam Wyjaśnij proszę co rozumiesz pod pojęciem gorny sufit pozdro ps. a istnieje dolny sufit ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MZel 31.01.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Pewnie chodzi o sufity na ostatniej kondygnacji. Mam ten sam problem, więc chętnie posłucham mądrych ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur K. 31.01.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Trochę szczegółów proszę !!!Sufit w bloku betonowy ? Czy też w domku ? Jest dostęp od strychu ? czy nie ma wogóle dostępu ? Bez tego nie ma co mówić o konkretnej metodzie izolacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MZel 31.01.2007 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Jeśli o mnie chodzi jest to sufit w domku. Ostatnia kondygnacja. Nie ma strychu ani poddasza, ponieważ jest to "kostka". Strop betonowy. Przez to jest tak zimny, że mimo ocieplenia styropianem stropu, w górnych pomieszczeniach jest zimniej niż na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur K. 31.01.2007 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Z kostkami jest trochę ciężej. Najczęściej wykonujemy dwa rodzaje ociepleń takich stropów. Zewnętrzne - wymieniamy pokrycie dachowe z papy na styropianem gr 10-12 cm laminowanym papą termozgrzewalną i wewnętrzne - od spodu sufity są wyklejane styropianem z zakładkami na to siatka pvc i warstwa tynku. W kilku wypadkach były robione sufity podwieszane z wypełnieńiem przestrzeni wełną. Pomagało otrzymać cieplejsze warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
net 28.02.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 mam analogiczny pronlem jak MZel czy to oznacza, że mam wszystko zerwać - te wszytskie warstwy papy itd???? na forum czytałam, że np. styropape mozna położyć bezposrednio na warstwy już istnejące.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts