Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 139
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

moje poduchy są na sofie tylko wtedy, kiedy Bestia* śpi. przez pozostałą część doby leżą na podłodze i służą jako poduchy podłogowe. nie wiedzieć czemu, Bestia ma awersję do poduch leżących jak Bozia przykazała, na sofie.

* Bestia - lat 2.

tmx, mój urwis, jak miał dwa lata, też nie zrzucał, ale teraz mając 4 używa je do wszystkiego, najczęściej do walki z nieprzyjacielem... ;-)

monah - cieszę się, że nie jestem osamotniona...

... a poza tym, poduchy ruchome mają to do siebie, że każdy je sobie "podtyka" pod plecy, jak mu wygodnie, potem wstanie, ale już nie poprawi, a faceci to lubią kłaść się na podłodze i podłożyć sobie ową poduchę pod głowę, no chyba, że tylko ja mam takiego pecha!!!

W nowym domu kategorycznie nie dla kanapy z luźnymi poduchami!

.......... a faceci to lubią kłaść się na podłodze i podłożyć sobie ową poduchę pod głowę, no chyba, że tylko ja mam takiego pecha!!!!

A ja myslałam , że tylko mój kładzie się na podłodze..... :lol:

Jawybrałabym z tych dwóch wersję 2 - giallo. Ale superacka też jest druga kanapa zamieszczona przez tmx (ale ciut mniejsza:). a co do poduszek, to podpisuję się rękoma i nogami. Mój mąż (a już dawno skończył 2 czy też 4 lata) ma szczególne upodobnie do ich "miętolenia". Każda poduszka jest już "przełamana" na pół (tzn. taka pomięta w pół od zginania), koszmar :)
a faceci to lubią kłaść się na podłodze i podłożyć sobie ową poduchę pod głowę, no chyba, że tylko ja mam takiego pecha!!!

W nowym domu kategorycznie nie dla kanapy z luźnymi poduchami!

Mam takich dwóch w rodzinie - na trzech ogółem, to chyba wyraźnie pokazuje tendencję ;)

aldona_koz, sorry jeśli wprowadzę zamieszanie w twoje przemyślenia... nigdy nie brałabym wypoczynku z poduchami luźno ułożonymi na nim, w szczególność mając małe dzieci... te poduchy to dla nich najlepsza zabawa, utrzymać je (poduszki) w takim żołnierskim porządku jak na zdjęciu, to niemożliwość...

Oj prawda :wink: Wypada więc opcja nr 2 :D

I oczywiście żadne białe i kremowe kolory - nawet bez dzieci i zwierzaków po 2 latach bądą wyglądać nie najlepiej.

Osobiście mam naroznik w czerwonej skórze - bardzo wygodny i po prawie 2 latach moge powiedzieć , że bardzo praktyczny - szczególnie podłokietniki (na których kładziemy glowy, laptopy a nawet szklanki z piciem :oops: ).

http://i51.photobucket.com/albums/f377/iga9/naronik0274.jpg

Więc z Giallo weź koniecznie te "boczki" :wink:

Zamówiłam narożnik Giallo w podobnym ustawieniu jak na zdjęciu.

http://www.ekoline.pl/thumbs/Giallo1_jpg_764b9a7993098cb13f00b3f065a170de.jpg

Podoba mi się wersja z jednym boczkiem. Jeżeli chodzi o kolor to długo się zastanawiałam i chciałam jasną skórę. Trochę jednak poczytałam, popytałam (dzięki za rady!) i ostatecznie wybrałam krwisto czerwony :) Domówiłam też fotel.

Mam nadzieję tylko że skóra nie będzie po jakiś czasie wycierać się. Jak długo macie swoje meble skórzane?

Zamówiłam narożnik Giallo w podobnym ustawieniu jak na zdjęciu.

http://www.ekoline.pl/thumbs/Giallo1_jpg_764b9a7993098cb13f00b3f065a170de.jpg

Podoba mi się wersja z jednym boczkiem. Jeżeli chodzi o kolor to długo się zastanawiałam i chciałam jasną skórę. Trochę jednak poczytałam, popytałam (dzięki za rady!) i ostatecznie wybrałam krwisto czerwony :) Domówiłam też fotel.

elegancja-francja ;) czerwony - odważnie. jak ustawisz w salonie, to daj zdjecia!

monah, zanim dojdą to jeszcze trochę czasu upłynie :cry: Już nie mogę się doczekać.

A jak z użytkowaniem skóry, macie jakieś doświadczenia?

Tak jak pisałam - moja kanapa ma mniej niz 2 lata i wygląda jak nówka sztuka nie śmigana :lol: Ale to trochę krótki okres. Kiedyś na forum był taki temat - a nawet kilka - musiałabyś skorzystać z wyszukiwarki. Ja na jego podstawie wybrałam własnie obicie skórzane sofy i kolor. Od firmy też pewnie wiele zależy - poszukaj może znajdziesz opinie o sowim producencie.
  • 1 year później...
ja też mam gres, do tego w trakcie robienia drzwi, fronty kuchenne, stół i kredens oraz stolik w kolorze brązowym z maleńką kroplą mahoniu (na dębie), zastanawiam się jakim kolorem przełamać tą biel i brąz, może bordowe dodatki (zasłony, dywanik), sofy chciałam jasne ale przy czwórce dzieci może ten bordo? kuchnia+salon+jadalnia+holl=80m2; schody mają stopnice debowe, podstopnice z gresu
  • 3 weeks później...

Szukam od dłuższego czasu prostych, nowoczesnych mebli pod telewizor.Czy ktoś wie u jakiego producenta znajde podobne szafki dolne i górne ?

http://img838.imageshack.us/img838/1060/171009.jpg

Uploaded with ImageShack.us

• 1 month później...
Jak uważacie która z wersji układu mebli jest ładniejsza, lepsza? Ścianę mam 3,70 a to w obu przypadkach będzie miało szerokość 2,89. Meble są niskie ale mimo tego nie wiem czy nie będzie to wyglądało jak przepełnione, a zależy mi aby tak nie było. Doradźcie coś

1277984699inbox_dz.jpg

1256820515inbox_sa&.jpg