hola 07.05.2008 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Też ładny i rozkład pomieszczeń bardzo podobny ale kotłownia jeszcze mniejsza niż w Rozalinie. Co prawda jest dodatkowe pomieszczenie gospodarcze za garażem ale jak nosić ten opał przez garaż?Kawał drogi i trochę nieporęcznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fionka 07.05.2008 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 ale zasypuje się raz na tydzień więc luzik nie no zobaczymy jeszcze co i jak.... na razie póki co to sie zastanawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
upiechowska 16.05.2008 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Witajcie Fionka i Hola! Chętnie przyłączę się do rozważań odnośnie Rozalina, ponieważ właśnie wczoraj dostarczono mi projekt. Tak więc proszę nie podsyłajcie kolejnych propozycji projektów, bo będę mieć zgryza, że nie mogę już zmienić To oczywiście żart. A tak serio to Fionka bardzo fajny ten Dom w Rododendronach. Parter chyba nawet ładniej rozłożony niż w Rozalinie, ale łazienka na górze niezbyt duża, a mi zawsze marzyła się ogromna... Poza tym trochę za dużo pokoi jak dla nas. Jeśli chodzi o zmiany w projekcie Rozalin to mamy już chyba 15 propozycji, m. in. piękne kręcone schody (ponoć niepraktyczne przy wnoszeniu mebli ale to moje marzenie i nie popuszczę), suszarnia w pomieszczeniu obok łazienki na górze czy wyrzucenie ścianki działowej z kuchni, która oddziela pomieszczenie na spiżarkę (moim zdaniem niepraktyczne rozwiązanie - lepiej zrobić coś na zasadzie garderoby, czyli wielka spiżarnio-szafa z przesuwanymi drzwiami, w której nie potrzeba dodatkowo zostawiać miejsca na to, aby zmieścił się domownik buszujący po słokach). Chciałam też zrobić drzwi do łazienki z największej sypialni - tak jak Hola - ale nie mam pomysłu jak (aby nie stracić garderoby i zbyt wielkiego kawałka ściany) - może Wy macie jakieś sugestie? Z mężem planujemy budowę na wiosnę przyszłego roku. Także szukam osób, które już zaczęły albo zakończyły budować i jeśli kogoś znajdę to na pewno dam Wam znać. Będę wdzięczna za to samo. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hola 16.05.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Cześć! Fajnie że jest nas już trzy Jeśli chodzi o te drzwi do łazienki na górze to planujemy je zrobić między wanną i umywalkami-na projekcie katalogowym na stronie internetowej są dwie umywalki-my zrobimy jedną duża i przesuniemy ją bliżej drzwi. Łóżko postawimy w prawym dolnym rogu sypialni-patrząc na rzut piętra. Budowę planowaliśmy rozpocząć jesienią ale jak się okazało na przyłącze energetyczne czeka się minimum pół roku! A zatem prawdopodobnie będziemy zaczynać wszyscy na wiosnę roku przyszłego Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na dalszą konstruktywną wymianę opinii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
upiechowska 16.05.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Uff, nasza działka jest na szczęście uzbrojona więc nie będziemy musieli jeszcze dodatkowo czekać na procedury z tym związane. A przynajmniej tak mi się wydaje, bo jeszcze jestem zielona w sprawach proceduralno-biurokratycznych. Pomysł na drzwi do łazienki bardzo fajny (tym bardziej, że z łazienki można od razu przesmyknąć się do garderoby - może skorzystamy . My zastanawialiśmy się czy nie zrobić wanny na środku łazienki na wyspie, ale chyba będzie przeszkadzać i denerwować domowników bo będą ją musieli obchodzić. Chcemy też ścianę z luksfera między łazienką a "suszarnią" (z tym może być kłopot bo to ściana nośna). W ten weekend w Krakowie są Targi Wnętrz - chcemy się wybrać i podpatrzeć ciekawe rozwiązania, które będą wymagały adaptacji projektu. Podzielę się co ciekawszymi. PS My mamy odbicie lustrzane Rozalinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiR 16.06.2008 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Witam! Jesteśmy na etapie poszukiwania projektu. Pewnie jak większość oglądaliśmy tysiące. Zawsze jest jakieś ale. Rozalin jest bardzo fajny. Idealny jak dla mnie Jeśli chodzi o przeróbki to my zrobilibyśmy kotłownię i rupieciarnię pod garażem, garaż może o metr poszerzyli i połączyli pomieszczenia 6 i 9. Dla mnie Rozalin z zewnątrz jest zbyt pompatyczny, zrobiłabym go w tym stylu http://www.dominanta.pl/oferta/Kubus.html I jeszcze śmieję, że to przeznaczenie, bo przez nazwą projektu są litery KR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulkap 05.08.2010 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Hej Fionka i Hola! Czy budujecie dalej swoje Rozalinki? A może już skończyłyście? My jesteśmy na etapie wczesnej wykończeniówki. Jestem bardzo ciekawa jak wyszły wasze domki. Dajcie znać, czy jesteście jeszcze na forum. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozalin 22.08.2010 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 witam! zaczęliśmy budowę Rozalina Macie jakieś fotki z budowy / wykończenia / gotowych domków? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts