Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt ROZALIN pracownia KRAJOBRAZY

Recommended Posts

Też ładny i rozkład pomieszczeń bardzo podobny ale kotłownia jeszcze mniejsza niż w Rozalinie. Co prawda jest dodatkowe pomieszczenie gospodarcze za garażem ale jak nosić ten opał przez garaż?Kawał drogi i trochę nieporęcznie:)

• 2 weeks później...

Witajcie Fionka i Hola! Chętnie przyłączę się do rozważań odnośnie Rozalina, ponieważ właśnie wczoraj dostarczono mi projekt. Tak więc proszę nie podsyłajcie kolejnych propozycji projektów, bo będę mieć zgryza, że nie mogę już zmienić :-) To oczywiście żart. A tak serio to Fionka bardzo fajny ten Dom w Rododendronach. Parter chyba nawet ładniej rozłożony niż w Rozalinie, ale łazienka na górze niezbyt duża, a mi zawsze marzyła się ogromna... Poza tym trochę za dużo pokoi jak dla nas.

Jeśli chodzi o zmiany w projekcie Rozalin to mamy już chyba 15 propozycji, m. in. piękne kręcone schody (ponoć niepraktyczne przy wnoszeniu mebli ale to moje marzenie i nie popuszczę), suszarnia w pomieszczeniu obok łazienki na górze czy wyrzucenie ścianki działowej z kuchni, która oddziela pomieszczenie na spiżarkę (moim zdaniem niepraktyczne rozwiązanie - lepiej zrobić coś na zasadzie garderoby, czyli wielka spiżarnio-szafa z przesuwanymi drzwiami, w której nie potrzeba dodatkowo zostawiać miejsca na to, aby zmieścił się domownik buszujący po słokach). Chciałam też zrobić drzwi do łazienki z największej sypialni - tak jak Hola - ale nie mam pomysłu jak (aby nie stracić garderoby i zbyt wielkiego kawałka ściany) - może Wy macie jakieś sugestie?

Z mężem planujemy budowę na wiosnę przyszłego roku. Także szukam osób, które już zaczęły albo zakończyły budować i jeśli kogoś znajdę to na pewno dam Wam znać. Będę wdzięczna za to samo.

Pozdrawiam!

Cześć! Fajnie że jest nas już trzy :D Jeśli chodzi o te drzwi do łazienki na górze to planujemy je zrobić między wanną i umywalkami-na projekcie katalogowym na stronie internetowej są dwie umywalki-my zrobimy jedną duża i przesuniemy ją bliżej drzwi. Łóżko postawimy w prawym dolnym rogu sypialni-patrząc na rzut piętra. Budowę planowaliśmy rozpocząć jesienią ale jak się okazało na przyłącze energetyczne czeka się minimum pół roku! A zatem prawdopodobnie będziemy zaczynać wszyscy na wiosnę roku przyszłego :D Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na dalszą konstruktywną wymianę opinii :D

Uff, nasza działka jest na szczęście uzbrojona więc nie będziemy musieli jeszcze dodatkowo czekać na procedury z tym związane. A przynajmniej tak mi się wydaje, bo jeszcze jestem zielona w sprawach proceduralno-biurokratycznych.

Pomysł na drzwi do łazienki bardzo fajny (tym bardziej, że z łazienki można od razu przesmyknąć się do garderoby :-) - może skorzystamy :-). My zastanawialiśmy się czy nie zrobić wanny na środku łazienki na wyspie, ale chyba będzie przeszkadzać i denerwować domowników bo będą ją musieli obchodzić. Chcemy też ścianę z luksfera między łazienką a "suszarnią" (z tym może być kłopot bo to ściana nośna).

W ten weekend w Krakowie są Targi Wnętrz - chcemy się wybrać i podpatrzeć ciekawe rozwiązania, które będą wymagały adaptacji projektu. Podzielę się co ciekawszymi.

PS My mamy odbicie lustrzane Rozalinki.

• 5 weeks później...

Witam!

Jesteśmy na etapie poszukiwania projektu. Pewnie jak większość oglądaliśmy tysiące. Zawsze jest jakieś ale.

Rozalin jest bardzo fajny. Idealny jak dla mnie :)

Jeśli chodzi o przeróbki to my zrobilibyśmy kotłownię i rupieciarnię pod garażem, garaż może o metr poszerzyli i połączyli pomieszczenia 6 i 9.

Dla mnie Rozalin z zewnątrz jest zbyt pompatyczny, zrobiłabym go w tym stylu

http://www.dominanta.pl/oferta/Kubus.html

I jeszcze śmieję, że to przeznaczenie, bo przez nazwą projektu są litery KR :lol:

• 2 years później...
  • 3 weeks później...