bazyliszek 20.05.2003 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 Witam Wszystkich, Jestem dopiero na początku mojej przygody z budowaniem i już pojawia się dylemat. Ile będę potrzebował mapek do celów projektowych? Z geodetą jestem już wstępnie umówiony na 6 kopii (czy to nie za dużo/mało?). Jeżeli możecie pomóc biednemu żuczkowi i podać do czego konkretnie takie mapki się wykorzystuje i w ilu egzemplarzach, to będe wdzięczny. bazyliszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechu5 20.05.2003 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 Jeśli chodzi o kopię to nie ma problemu-jemu chyba chodzi o taką kopię z ksero. Dostaniesz jedną taką mapkę oryginalną i chyba trzy kopie (nie pamiętam ile )z pieczątkami z geodezji, a z tej oryginalnej będziesz robił kopie. No chyba że on chce takie 6 mapek z pieczątkami z geodezji - to spytaj się do czego mu tyle i po ile zapłacisz za każdą. lechu5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekRz 20.05.2003 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 Mój geodeta ma cenę za zrobienie kompletu mapek do pozwolenia na budowę (w tym wszystkie uzgodnienia) i nie ma dla niego znaczenia ile ich potrzebujesz (zrobi ile trzeba, nie płaci się od sztuki). Ja oprócz 5 szt. 1:1000 potrzebowałem jeszcze 1:500 (wziąłem 2 szt), bo projektanci oczyszczalni takiej wymagali. Na wszystkich mapkach jest napis "do celów projektowych", oryginalne podpisy i pieczątki ze starostwa, żadnych kopii.Dowiedz się wstępnie ile będziesz potrzebował mapek i jakich, może gdzieś się zadowolą kopią.DarekRz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechu5 20.05.2003 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 Dodam jeszcze, że ja sam załatwiałem mapki w Starostwie i ten komplet zaniosłem do projektanta i już mnie więcej nic nie obchodziło-dostałem do ręki pozwolenie budowlane.Jeśli chodzi o kopię to miałem na myśłi oczywiście ksero z tej z pieczątkami do celów projektowych. Nie pamiętam ale chyba wiele poszło w papierach takich kserokopii-no cóż jak chcą oryginał to mus i już. lechu5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magero 20.05.2003 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 Nasz geodeta zrobił 3. I chyba wystarczy, bo pytaliśmy w urzędach czy potrzebują oryginałów, czyli z pieczątkami oryginalnymi, czy może być ksero. I wyszło, że i w wodociągach i energii może być ksero, najlepiej z już posadowionym domkiem. Gazu ja nie mam, a tam też będzie potrzebna. Do oczyszczalni pewnie tez ksero wystarczy. magero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 20.05.2003 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 Ja miałem aż cztery oryginalne mapki, z czego tak naprawdę potrzebna mi była tylko jedna z której robiłem później kserokopie i to wystarczyło. Pozwolenie na budowę już mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 20.05.2003 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 Dodam tylko, że jak miałem na początku 4 oryginały (ostemplowane na czerwono), tak je mam nadal. Nawet projektant robiąc projeky zagospodarowania terenu robił to na dostarczonych przeze mnie kserokopiach. Podobnie było ze wszystkimi innymi dokumentami (łącznie z Aktem Notarialnym gdzie niepotrzebnie zrobiłem aż 3 odpisy, zapłaciłem sporo kasy, a teraz nie są one nikomu potrzebne, wystarczyły kserokopie!)- wszędzie wystarczyły mi kserokopie a wszystkie oryginały mam u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazyliszek 21.05.2003 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2003 Serdecznie Wszystkim dziękuję za podpowiedzi. Teraz jestem o kolejne dośwadczenie mądrzejszy. Jestem jednak pewien, że to nie ostatni problem do przejścia i przemyślenia. No ale wszystko przede mną. Pozdro bazyliszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts