Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

koszt wykonania mapki do celow projektowych

oliwkag2003

Recommended Posts

• Odpowiedzi 73
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Za obydwie mapki? W ilu egzemplarzach każdy rodzaj mapki? Tę w skali 1:1000 też trzeba sporządzać? U mnie za mapkę 1:500 jeden geodeta krzyknął 650zł netto (793zł brutto), a inny 550zł netto (671zł brutto) ale o mapce 1:1000 nie było mowy...

Ta mapka 1:1000 to jest tania ok 30zł ale więcej działek na niej widać , i tą mapkę dawałem do gazowni i elektrowni .

Do wodociągów dawałem tą 1:500 bo trzeba było wrysować rurę wodociągów

Każdy rodzaj mapek po jednej sztuce oryginału i potem ksera (kopie) w ilości 4szt

Mapki robiłem na początku grudnia , chyba ceny od nowego roku się nie zmieniły

Te ceny co podajesz to wydają się drogie , poszukaj kogoś tańszego .No chyba że u Was w regionie jest tak drogo.

Pozdrawiam

Do wniosków o: Wydanie Warunków Zabudowy i wydanie warunków technicznych dostawy mediów (energia elektryczna, gaz, woda, kanalizacja) dołączałam mapki samej działki w skali 1:500, które wydał mi Urząd Powiatowy za ok.30zł (potwierdzając zgodność z oryginałem) i takie wystarczyły na etapie uzyskiwania samych pozwoleń. Ale nie są to mapki do celów projektowych, bo takie muszę zamówić u geodety, a ceny są takie, jak pisałam. Mi tez się wydaje, ze to drogo. Poczekam jeszcze i zobaczę, ile płacili inni forumowicze.

DZIĘKI za info.

Jaki dom budujesz? Chodzi mi o nazwę projektu, pracownię, metraż. Ja jestem na początku drogi: mam działkę 1355m2 (40mx34m), zakupione elementy na ogrodzenie (siatka leśna+drewniane bale+dołkownik), przyłącze energetyczne z odbiorem (licznik), jutro odbieram z wodociągów warunki budowy przyłącza wody i kanalizacji oraz składam wniosek o wydanie warunków na budowę przyłącza gazowego. Wniosek o WZ w Urzędzie złożony 3.01.2007 i tyle na razie...

Jaki dom budujesz? Chodzi mi o nazwę projektu, pracownię, metraż. Ja jestem na początku drogi: mam działkę 1355m2 (40mx34m), zakupione elementy na ogrodzenie (siatka leśna+drewniane bale+dołkownik), przyłącze energetyczne z odbiorem (licznik), jutro odbieram z wodociągów warunki budowy przyłącza wody i kanalizacji oraz składam wniosek o wydanie warunków na budowę przyłącza gazowego. Wniosek o WZ w Urzędzie złożony 3.01.2007 i tyle na razie...

Ja też jestem na samym początku. Mam wypis z planu zagospodarowania , mapy , warunki z elektrowni i wodociagów . czekam za warunkami z gazowni - w zasadzie za informacją że gazociągu brak.Mam kupiony projekt z Muratora C131 a .

W przyszłym tygodniu idę na adaptację projektu w którym oczywiście będę wprowadzać zmiany .

Działkę mam 795 m2

A to ogrodzenie to gdzie kupiłaś ?

Też za czymś takim się rozglądam , a za ten dołownik to ile dałaś , może też kupię byłoby łatwiej te słupki wkopać

Siatkę leśna kupiłam na Allegro: 155zł/50m-1rolka+30zł transport 1 rolki, ale to i tak było sporo taniej niż u mnie na składzie. Kołki drewniane o długości 2,5m i średnicy 8-10cm - prosto z lasu, więc świeże, kupiłam w ilości 70sztuk i za wszystko zapłaciłam TYLKO 200zł. O dziwo zakupu dokonałam we firmie oddalonej ode mnie o ok.5km. Właściwie to oni tym nie handlują, tylko wykonują z tych bali wykwintne ogrodzenia i wysyłają do Niemiec, ale jak klient się trafił na materiał "surowy" -to sprzedali...Wyszło poniżej 3zł/szt. Dołkownik o srednicy 12cm kupiłam w TECHMŁOCIE w Bydgoszczy (ul. Na Skarpie) za 39złm - po 5% rabacie, który wymęczyłam.