Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

koszt wykonania mapki do celow projektowych

oliwkag2003

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 73
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

Witam wszystkich. Jak widzę ceny są naprawdę różne :-?

Ja natomiast zanim pobuduje muszę coś sprzedać tzn działki. Mam zamiar budować

domek projektu Alabaster z garażem. Wydaje mi sie, że cokolwiek robie błądzę :roll:

Miałam plan i dalej go mam. podzielić kilka ha na działki 31 ar i wynajęłam geodetę

gminnego bo myślałam, że będzie lepiej. guzik lepiej za to dłużej i bardziej skomplikowanie. Wytyczył mi 5 działek wziął kasę za rozgraniczenie 700 zł.i policzył za 7 działek bo po calym podziale wyszło 7 kwadracików czyli 1200 za pierwszą i po 300 za każdą następną czyli 3700 czyli wkopał słupi i narysował to na mapie.

Wydziale geodezji i kartografii moje pole to białe pole :cry: nic nie ma ani warstw strukturalnych ani nic. czyli za 3700 mam dalej 7 białych plam :cry:

I tak ja nie wiem o co wogole chodzi z tymi mapami geodeta mi powiedział ze zrobi to co mu zlece i zaplace wiec moje pytanie czy ktos może mi wyjaśnić :

Jeśli mu zlece zrobienie podkładu warstwic na moich białych plamach to bedzie to mapa 1:1000 albo 1:500. bo z tego co piszecie to architekt cos robi i geodeta. A ja nic nie kumam na jednej z tych działek bede budowac sie ja :)

moę ktos mi coś doradzi będę wdzięczna

zapomniałam geodeta powiedział ze chce 400 zł netto za ha warstwic. Czy wogole te warstwice mają jakiś sens. ??????????? :-?

• 1 year później...
witam mam wielka prosbe czy moglby mi ktos powiedziec jaka jest cena za mape do celow projektowych kolo Niska.ostatnio tyczyl nam geodeta pole i krzyknal 1800zl.nas nie ma w polsce i nam mama zalatwia wszystko i niestety ona go zle zrozumiala a nam co innego przekazala w kazdym badz razie trzeba bylo tyle zaplacic i dlatego chcialabym sie teraz dowiedziec jaka jest cena za ta mapke.pozdrawiam

• 1 month później...
  • 1 year później...