Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

150 zł za mb siatki na podmurówce?

Snajper7

Recommended Posts

Witam. Kupiliśmy dość dużą działkę i z 3 stron postanowiliśmy ogrodzić ją siatką na podmurówce(180mb) - myślałem że to rozwiązanie będzie tanie. Jednak gosćiu wycenił nam koszt na 150 zł za metr bieżący ( 1,5 m wysokości) Wydaje mi się że to drogo ,a co Wy o tym myślicie?

Jeżeli ktoś poleci mi kogoś tańszego będę bardzo wdzięczny.( Włocławek)

• 3 weeks później...

Witam

Ja za 175 mb zapłaciłem 1300 zł (robocizna -zrobione wyjątkowo ładnie- dziwne bo ich nie pilnowałem} . W tej cenie jest obsadzenie bramy wjazdowej z furtką ,ale ogrodzenie bez podmurówki . Jednak było to dwa lata temu .Dodatkową trudnoscią było to że na działce nie było jeszcze prądu i goście przywieźli betoniarkę ......spalinową własnej konstrukcji :lol: .

pozdro

• 2 weeks później...
  • 2 years później...

Ja właśnie robię takie ogrodzenie (trzy strony). Za mb płacę 53 zł w tym moja siatka, cement i piach (ze swoim materiałem pan sobie liczy 65 zł. sama robocizna 35 zł/mb). Dość wysoka podmurówka z jednej strony ze względu na spadek terenu. Nie trzeba gościa pilnować. W dwa dni uwinęli sie ze wszystkim. Siatkę maja naciągać za tydzień. Uwag na razie nie mam.

Ale jak szukałam wykonawcy to mnie szlag trafiał do "propozycji" cenowych. Średnio ok 70-90 zł za mb samej robocizny :o A gdzie materiał?? Warto więc szukać, szukać i jeszcze raz szukać :D