shatterhand 20.05.2003 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 Z czego najlepiej zrobić takie przegrody aby spełniały swoją funkcje,zeby coś na nich zawieśić czy wykończyc je np panelami!Oczywiście im grubsze tym bardziej ciche;jakie są wasze doświadczenia i zalecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 20.05.2003 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 Ścianki działowe poddasza powinny być lekkie, ale i jednocześnie dobrze izolować akustyczne - co trudno pogodzić.Ja wybrałem Porotherm 11,5 , w którym ponadto dość łatwo prowadzi się instalacje. Izolacyjność termiczna Porothermu nie jest tu najważniejsza.W przypadku stropów gęstożebrowych (Teriva) w miejscach posadowienia ścianek działowych trzeba dać dwie belki obok siebie (żebra), o czym łatwo zapomnieć przesuwając ściankę.ZbiR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.05.2003 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 witam jestem nowy na watkutez chcialbym zrobic sobie taka przesuwna scianketylko nie wiem czy rolki dac od dolu czy od gory???.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 21.05.2003 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2003 Zbir-dlaczego poroterm a nie na przykład bloczki Ytonga o tej samej grubości?Pytam bo stoję przed podobnym wyborem.Czym się kierowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.05.2003 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2003 Witaj Karolu - wlczący z tańcami juz myslałem że śpiś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts