Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam, poszukujemy projektu domu i w oko wpadł nam projekt Moncalvo. Jego rozkład pomieszczeń nam odpowiada, jedynie może pomieszczenie gospodarcze mogłoby być nieco większe.

Czy ktoś już ten projekt realizował, jakie są wasze opinie?

Czy przy rezygnacji z okien połaciowych pomieszczenia poddasza nie będą niedoświetlone?

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
  • 5 months później...

Witam, rozpoczynamy budowę domu wg projektu Moncalvo pracowni Archigraph. Niestety nie znalazłem na forum innych osób, które już wybudowały/budują taki domek. Budujemy z BK 1W. Jak znajdzie się trochę czasu to spróbujemy założyć jakiś dziennik budowy - nowości z placu budowy...

Pozdrawiam!

• 1 month później...
  • 9 months później...
  • 4 months później...
witam

jestem zainteresowany tym projektem i chcialem kupic coś materiałów a projektu jeszcze nie mam jesli byś mogł prosł bym o takie podstawowe dane jak ilośc pustaków i przede wszystkim długość krokwi dochowych bo chciałem zorganizowac drzewo dzieki wielkie

Odnośnie materiału na ściany w m2 powierzchni - muszę zerknąć na faktury zakupowe.

A co do długości krokwii - to radzę aby taką decyzję podjął cieśla. Jeśli zabraknie Ci nawet kilku centymetrów, to będzie wielki płacz...

Ale zerknę jakie długości były zamówione.

Pozdr.

• 2 years później...

ciszaaa :-(

Może ktoś z szanownych Forumowiczów buduje dom o podobnym układzie pomieszczeń i ma uwagi co warto byłoby zmienić :-)

Osobiście myślę o zamianie schodów z wiatrołapem, co dałoby większą powierzchnię kotłowni (+oczywiście obniżenie poziomu posadzki).

Dziękuję za odzew:)

Ja jeszcze nie buduję.... musimy najpierw zdecydować wg, którego projektu :cool:

Moncalvo bardzo mi odpowiada, no może poza kotłownią (która w domyśle ma być na paliwo stałe). Jedyne co chciałabym zmienić - to tak jak pisałam już wyżej zamiana wiatrołapu ze schodami. Mam jeszcze wątpliwości co do salonu i tu pytanie do Ciebie - jak myślisz czy oprócz kącika wypoczynkowego zmieści się tam jeszcze stół tak na ok. 6 - 8 osób (prawdopodobnie zrezygnujemy z kominka). Rozważamy jeszcze ew. wydłużenie domku, co da większa kotłownie i łazienkę, ale zobaczymy co powie na to projektant, który będzie robił adaptację.

Będziemy budować we wschodniej części mazowsza :-)

Edytowane przez eelik