Tomasz M 25.01.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 WitamCzy ktoś może mi powiedzieć jak ocieplić i wykonać wylewkę na takim stropieMoże wysypać szczeliny keramzytem (nie wiem czy dobrze napisałem), następnie wylać szlichtę i na tym ułożyć styropian? A jeśli tak to gdzie folia?A może belki drewniane?B. proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 25.01.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 A ten strop to budujesz od podstaw remontujesz czy jak? Belki stalowe a co pomiedzy nimi? Ile musisz uzupełnic tych szczelin? dlaczego chesz dac tam szlichte potem styro.? Strop nad ogrzewana kondygnacja?, a pod zimna? itd. Opisz coś wiecj o tym stropie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M 25.01.2007 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Strop remontujęDokładnie jest to strop Kleina - Belki stalowe w rozstawie 1200mm a pomiędzy nimi cegła (dwie cegły na płasko, dwie pionowo, w cegłach bednarka wzmacniająca) Nierówości biorą się z różnic między cegłami położonymi na płasko a cegłami położonymi pionowo - jakieś 5 cm do tego dochodzą belki stalowe wystające ponad pionowe cegły ok 1 - 2 cm Obecnie strop jest ocieplony jakimiś trocinami, a na nim b. nierówna wylewkaStrop znajduje się nad nieocieplanymi piwnicami i garażem dlatego chcę go ocieplić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 25.01.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 styro od spodu stropu, a wylewkę sobie wyrównaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M 25.01.2007 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 wolałbym ocieplenie od góry bo piwnice i tak są niskie a aktualna wylewka na stropie jest popękana i dodatkowo posmarowana smołą - chyba to miała być izolacja przeciw wilgotnościowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 25.01.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 nawet 4 centy zbawią? a zawsze to lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M 25.01.2007 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 no dobrze ocieplę od dołu, chociaż to 5 cm styropian + 1 na nierówności sufitu w piwnicy + płyta kgAle co zrobić z popękaną wylewką na stropie i dodatkowo posmarowaną lepikiem. Nadmienię że jest bardzo nierównaW innych pokojach mam podłogi z desek, które też chciałbym usunąć i zrobić wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 25.01.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 bez kg/gk bo po co? styro przykleić (jakiś miękki da się nagiąć do łuku stropu) i zaciągnąć klejem z siatką posadzka? albo uzupełnić jakimś bitumem i na to szlichta, albo skuć i nową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M 25.01.2007 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 wylewki nie badzo da się naprawić więc proponujesz żeby ją skuć, usunąć trociny a następnie zalać nową?ile nadlać nad najwyższt element stropu czyli belkę stalową?czy to aby nie będzie zaciężkie?Dlatego zastanawiałem się nad keramzytem do wyrównania stropu i na niego wylaniu wylewki 5 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 25.01.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 jak trociny suche to nie ruszaj, uzupełnij keramzytem, co do szlichty, to chyba z 2,3cm nad belkę z wtopieniem tam siatki, aby wylewka nie pękła w linii belki i chyba tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M 25.01.2007 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 trociny są zasypane do wysokości belki stalowej, ale są w dużej mierze wtopione w starą wylewkę więc chyba będą w całości do wymiany.Myślę że zastąpię je keramzytem frakcji 10 - 20 mm do wysokości beli stalowej i całośc zaleję wylewką pływająca wzmocnioną siatkąTylko czy i gdzie i jaką ułożyć folię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 25.01.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 pod wylewkę, skoro ma być pływająca, tylko czy na samym keramzycie będzie pływać, oto jest pytanie no i czy w ogóle potrzebna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M 25.01.2007 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 pływającą wylewkę zalecił mi producent keramzytu dziękuję za pomocpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 25.01.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 chodziło o folię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts