mantra 25.01.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Mam następujący problem: w zeszłym roku zaczęłam zagospodarowywać działkę po budowie. Na razie mamy założony trawnik, rabatę bylinowo-iglakową która ulegnie w tym roku powiększeniu. Marzeniem mojego męża jest wybudowanie takiego "starego" rozwalającego się murka, a moim żeby mieć w ogrodzie małą kaskadę połączoną z oczkiem wodnym. Czy macie może zdjęcia takich obiektów, albo jakieś sugestie jak to sensownie połączyć, aby nie powstał chaotyczny ogród. Boję się efektu który uzyskała moją sąsiadka, w trakcie zagospodarowywania ogród był piękny, potem zaczęłą "upiększać" go a to stylizowaną na murzyńska chatą obok której dumnie pręży się utrzymany w stylu naiwnym rybak. W tle natomiast jest supernowoczesny grill i oczko wodne. Jednym słowem nic do niczego nie pasuje, totalny chaos i dżungla sadzonych obojętnie gdzie i jak roślin. Pomóżcie mi uniknąć efektu przypadkowości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniel Starzec 25.01.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Najlepiej zleć wykonanie projektu ogrodu fachowcom.Unikniesz błedów sąsiadki.Inspirować sie za pomocą zdjeć oczywiscie można ,ale bezkrytyczne przenoszenie tego do własnego ogrodu niekoniecznie da dobry efektUniknąć efektu przypadkowości za pomocą rad raczej sie nieda.Zdjęcia ,bardzo prosze.http://www.alltheweb.com/search?cat=img&cs=utf8&rys=0&itag=crv&q=pond+garden&o=12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 25.01.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Spojrzyj tu : http://home.hiwaay.net/~oliver/gardenphotos.htm 12 lat przygody z ogrodem - rzeźby, pergole, "stare murki" klasyka i awangarda ale na kilku hektarach Do wyboru, do koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts