Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

co w waszych domach robi największe wrażenie na gościach?!

cora

Recommended Posts

• Odpowiedzi 55
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wielkośc salonu - razem z kuchnią mamy 50 m2 open spejsu

i taras - pod dachem 25 m, w sumie 45 m

reszta nie robi wrażenia bo dom nieurządzony ...

Wrażenie (często negatywne) robi to że w domu nie mamy zasłonek, firanek, pierdółek, i że ściany mamy pomalowane na szaro a kanapa plus fotele są w kolorze krwistej czerwieni - mówią że wygląda to jak w hmm.. domu publicznym ... hmmm może trochę ...

Nawet krzesła kupiliśmy szare, a na podłodze w salonie mamy szarą podłogę która wygląda jakby jej nie było bo przypomina kamień albo beton ...

Jak kupimy lampy i obudujemy kominek to będzie dopiero robić wrażenie bo na razie wygląda tak sobie.

u mnie domu jeszcze nie ma, ale na hasło, że działka ma 13,5 m szerokości:

- rany, to w tramwaju/kręgielni/pociągu/kurniku* będziecie mieszkać!!!!

ale jak widzą projekt (jednak się da coś zaprojektować!!!) i dowiadują się, ile ta działka kosztowała to im żal d... ściska ;-)))))))

* niepotrzebne skreślić

Na naszych gościach największe wrażenie robi kasa, którą teoretycznie wg nich na ten dom wydaliśmy. Pewnie po cichu przeliczają,ile to wszystko mogło kosztować, mimo że dom nieduży i nie do przesady cudny, bo urządzaliśmy go sami, wg własnych upodobań, bez udziału architektów wnętrz. Ale czasami jak, pomyślę, ile wydaliśmy na ten dom, to sama się dziwię skąd wzieliśmy tyle pieniążków.

Gdy zobaczą działkę. :D

Gdy zobaczą widoki. :D

Gdy zobaczyli wykopane tysiąc m3 ziemi. :D

Gdy zobaczyli stan zerowy (350m2 piwnicy) :D

Gdy pokazuję projekt. :D

Gdy mówię ile powierzchni będzie miał dom. () :D

... :D

Tak naprawdę to wszyscy reagują na tę budowę opadem szczęki i najczęściej pukają się w głowę :D

Ged - choc ja nie buduje takiego pieknego i okazalego domku jak Ty ale nasi znajomi podobnie reaguja. Powiedzielismy znajomym o naszym zamiarze budowy domy, gdy mielismy kupiona dzialke, projekt i szukalismy wykonawcy zeby uniknac takich zachowan. Uniknelismy na .... troche :-)

Pzdr

Witam

Poczekaj ,poczekaj jak skończysz to znajomi sami zaczną szukać działki . U mnie tak było jak zaczynałem .Goła działka ,wokół pola ,żadnych sąsiadów . Teraz kiedy sąsiedzi wybudowali już domy i mój już stoi ,drzewka gdzie niegdzie posadzone ,trawka się zieleni ,cisza spokój ,jest gdzie pogrillować to znajomi sami zagadują czy ktoś w pobliżu nie sprzedaje działki 8) :roll:

pozdro