dementor1 25.01.2007 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Witam,Czy ma ktoś doświadczenie z tego typu instytucjami.Pytam, ponieważ umówiłem się z ich doradcą i po wstępnej rozmowie wyszło że ja nie ponoszę żadnych kosztów związanych z ich usługami.Wydaje mi się to trochę dziwne i dlatego też proszę o komentarze. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seblo 25.01.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Z tego co wiem, to faktycznie nie ponosisz kosztów, fizycznie nie wykładasz kasy im na stół, ale kiedy już zaciągniesz kredyt za ich pośrednictwem, to bank odpala im troszkę z Twojej prowizji na przykład. Powtórze opinię innych w tym momencie i powiem, że samemu - przy odrobinie chęci i trochę większej ODROBINIE poświęconego czasu - można wynegocjować w danym banku lepsze warunki, niż te przez OF zaproponowane. Ja sam nie korzystałem z ich usług, tylko wgryzłem się w temat i odbyłem kilka rozmów z pracownikami kilku banków i sam wyciągnąłem wniosek, gdzie chce brać kredyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dementor1 25.01.2007 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 dziękiteraz już wiem o co mniej więcej w tym chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 26.01.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 ja tez przed wzięciem kredytu bylam na spotakniu - ogolne wrazenia jak najbardziej pozytywne, bo trafilam na bardzo mila Panią Doradcę, efektem było zaproponowanie mi 2 ofert, dośc korzystnych, ja jednak skontaktowalam się jeszcze z jednym bankiem, gdzie juz kiedys miałam kredyt hipoteczny, i tam dali mi jeszcze lepsze warunki i bez zbędnych formalności.Tak więc warto jeszcze roaejrzec sie na wlasna rękę np. w bankach gdzie masz ror, lokate itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kiełek 26.01.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 poszukaj na forum - był taki temat, gdzie nie do końca pochlebnie się o nich wypowiadano, m.in. ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypel.w 06.02.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Byłem w Open Finance i Expanderze. Wg Open nr 1 jest dla mnie Millenium a wg Expandera GE Money. Z tego co wiem, to GE jest powiązany kapitałowo z Expanderem... a pewnie Open też ma coś wspólnego z Millenium bo coż to wg. nich za super promocyjne warunki kredytowe na mnie czekały . Drugim moim krokiem była wycieczka po bankach gdzie dostawałem znacznie lepsze oferty niż u ww. pośredników. Np w Nordea marża niższa o 0,1% a prowizja za udzieleni kredytu 1% w miejsce 2% w ofercie przedstawionej przez Expander. Poza tym żaden z pośredników nie przedstawiał ofert PKO BP, gdzie chyba wezmę kredyt. W sumie warto pójść do tych pośredników wysłuchać ich jakie mają poglądy na świat a potem trzeba ruszyć do Banków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kiełek 07.02.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 oni dostają prowizję od udzielonego kredytu, który został przyznany klientowi znalezionemu przez nich, więc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts